Snurrer med marcipan, appelsin og dadelremonce – de lækreste, mest svampede snurrer. En opskrift jeg har gået og leget med tanken om, i nogle dage, og opskriften blev helt vanvittig god! Jeg afprøvede dem i fredags og jeg har siden da, faktisk spist en snurrer hver eneste dag.

Jeg vil sige, at de her snurrer med marcipan, appelsin og dadelremonce ligger på niveau med dem med kanel – hvis ikke højere. Ærlig snak! Måske det er fordi jeg godt kan lide, at smage bagværk, mad mm. som ikke smager af noget man kender i forvejen? I hvert fald kan jeg godt lide at eksperimentere med smage, og den her remonce af marcipan, appelsin og dadler, er spot on! Faktisk har jeg også tilføjet et lille tip til opskriften, så du kan bage dem i december måned, hvor de har et lille snert af jul.

Du kender helt sikkert allerede snurrer i alverdens afskygninger – dem med kanel er især ret populære. Jeg har også lavet dem med kanel – hvilke jeg også snart deler en opskrift på. De smager også enormt godt, så dem skal I glæde jer til! Men, jeg kan godt lide, at tænke lidt ud af boksen og har derfor lavet de her snurre med marcipan, appelsin og dadelremonce. Måske du kan kende opskriften på dejen? Jeg er sikker på, at de bliver et hit!

Måske du også kan lide; Verdens bedste kanelsneglekage eller svampet banankage med chokoladechunks og hasselnødder

Ingredienser | 12 snurrer med marcipan, appelsin og dadelremonce

Snurrer dej;

50 gr. gær
2 dl. lun mælk
550 – 600 gr. hvedemel – Mærk dig frem! Dejen skal være lækker og blød, og slippe dine fingre
1,5 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
110 gr. smeltet smør
3 æg – hvoraf det ene æg er til pensling

TIP; Tilføj 1/2 – 1 tsk. stødt allehånde (husk så at tilføje lidt mindre kardemomme) til din dej, når du hælder kardemomme, salt, smør, sukker osv. i din dej. Det giver dine snurrer den her helt fantastiske julesmag.

Marcipan, appelsin og dadelremonce;

100 gr. marcipan
200 gr. juicy dadler – jeg brugte dem fra Earth Control i pose uden sten, som stadig er juicy
6 spsk. saft fra en økologisk, usprøjtet appelsin – skallen kan også rives fint ned i remoncen (når den er blendet), hvis du vil have ekstra appelsinsmag
1/4 – 1/2 dl. vand
2 spsk. hasselnødder
1 – 2 nip salt – smag din remonce til
1 spsk. rørsukker

Topping;

1 æg til pensling
ca. 1/2 tsk. rørsukker pr. snurrer
1/2 dl. hakkede hasselnødder

Dej – fremgangsmåde;

 1. Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, i en røremaskine
 2. Kom sukker, kardemomme, (allehånde – for mere julesmag) 2 æg, smeltet smør, salt og resten af mælken i røreskålen og rør rundt
 3. Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt
 4. Derefter hælder du lidt mel af gangen, ned i skålen, indtil dejen slipper siderne og overfladen er blank. Indtil den gør det, hælder du lidt mere mel i. Måske du skal bruge lidt ekstra, end anført i opskriften – mærk dig frem. Det er vigtigt, at der hverken kommer for meget eller for lidt mel i din dej!
 5. Ælt dejen ved niveau 3 (1/3 hastighed) i 10 minutter, til den bliver glat og spændstig
 6. Tilføj først mere mel i dejen efter 10 minutters æltning, inden du tilføjer mere mel end anført i opskriften
 7. Stil til sidst dejen til hævning med husholdnings film over, under et viskestykke i 1 time ved stuetemperatur. Jeg sprøjtede siderne af min røreskål med olie på spray.

Remonce;

 1. Hæld marcipan (skåret i mindre stykker), dadler, friskpresset appelsinsaft, vand (lidt af gangen), hasselnødder, rørsukker og 1 nip salt i en mini hakker og blend godt igennem til din remonce har den rette, glatte konsistens – din remonce må ikke være for flydende, ellers glider den ud af dine snurrer
 2. Smag til om den skal have mere salt – find en balance mellem salt og sød, som du godt kan lide
 3. Tilføj evt. fin revet appelsinskal for mere smag til din remonce, når den er blendet
 4. Når du er tilfreds med din remonce, stiller du den til side på køkkenbordet til den skal smøres på dejen, så den har stue temperatur og er nem at glatte ud.

LÆS; Jeg synes faktisk, at det er svært, at lave en guide til hvordan du laver dine snurrer. Men jeg har lavet en ret punktlig guide nedenfor, så du kan forestille dig hvordan dine snurrer formes.

Mit tip til dig er; Læs guiden grundigt igennem og lad derefter dine tanker lede dig hen på en flot snurrer, med guiden i baghovedet! Prøv gerne at lave en snurrer uden dej til en start for, at få forestillingen og metoden i hånden, inden du bruger dejen på det. De flotteste snurrer kommer altid efter de første stykker er foldet. Det er efter min mening nemmere, at få flotte snurrer ved ikke at tænke så meget over fremgangsmåden, for den er egentlig ret nem, hvis du til en start forestiller dig hvordan det skal gøres!

Snurrer fremgangsmåde;

 1. Beklæd to bradepander med bagepapir
 2. Rul dejen ud så det passer med at den bliver et rektangel – samme form som en bageplade, bare en smule større. Dejen skal ca. være under 0,5 cm tyk.
 3. Glat din remonce ud på hele fladen og træk den ene side af dejen ned over den anden, så din dej ligger i et dobbelt lag ovenpå hinanden. Rul forsigtigt ovenpå dejen igen med din kagerulle, så dejen bliver presset sammen
 4. Vend din dej mod dig, så den lukkede ende (altså der hvor dejen er foldet) ligger væk fra dig og den åbne ende mod dig
 5. Nu skærer du et snit i dine strimler, oppefra og ned mod dig selv – du skærer altså linjer fra den ende, hvor dejen er foldet og ned til den anden ende, hvor dejen er åben, med ca. 2-3 cm. tykkelse hele vejen over, så du til sidst har en masse strimler
 6. Derefter skærer du yderligere et snit i de enkelte strimler. Sæt din kniv i 1 cm. fra der hvor dejen er foldet og så skærer du helt ned til dejens åbning – hér får du en strimmel som er åben for oven og delt i to for neden.
 7. Tag fat i begge strimler og flet dem skiftevis ved, at sno dem fra side til side, så begge strimler til sidst hænger sammen i én. Derefter snor du dejen igen. Denne gang rundt om sig selv, så du får dobbelt så mange snoninger – vigtigt! – så bliver dine snurrer nemlig dobbelt snoet og det er her de flotte snit i dejen kommer til syne!
 8. Derefter holder du den ene ende dej med tommelfinger, pegefinger og langefinger med den korte ende nedad (under dine fingre – hold hånden som skulle du holde et glas vand) og den lange ende opad og hold den anden ende, i den modsatte hånd
 9. Snor den lange ende bagom fingrene (træk i den) og tilbage til starten (fortsæt rundt, hvis dejen rækker til det) og prop den ned i midten af din snurrer, så den laver en lukning (vigtigt!)
 10. Tænd ovnen på 200 graders over- og under varme Når din dej er hævet, drysser du en smule mel ud på dit køkkenbord, drysser også en bagerulle, så den ikke hænger fast på dejen, og hælder din dej ud på køkkenbordet
 11. Fortsæt processen med dine andre snurrer og læg dem ned på bradepanderne med mellemrum. Lad dem efterhæve i 20 minutter og husk, at pensle dem med et pisket æg, og drys så hakkede hasselnødder og rørsukker på toppen, lige inden de sættes ind i ovnen
 12. Bag dine snurrer bages ved 200 graders over- og under varme 12-15 minutter – bag en bageplade af gangen!
 13. Når de er bagt, skal de køle af på en bagerist uden bagepapir, inden de nydes med et stort glas mælk, en kop te eller lækker kop kaffe. Opbevar dine snurrer i en pose i køleskabet.

Tip; De er helt sikkert bedst lige efter de er bagt og stadig er lune – så giv dem 30 – 40 sekunder i mikro ovnen inden du sætter tænderne i dem, hvis de ikke er nybagte.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.