Spicy karry suppe med friske grøntsager og nudler, og hjemmelavede kyllingeforårsruller

Jeg fik for noget tid siden, sendt en lækker pakke fra Kompas Kommunikation, med en masse lækkerier fra Santa Maria, og nogle fine skåle, skeer, spisepinde og servietter, hvilket jo indbyder til et lækkert weekend måltid! Min kæreste og jeg er vilde med krydret mad, gerne godt med massere af smag, men helst ikke noget der er alt for stærkt.I kassen var der bl.a. citrongræs, hvilket jeg aldrig har arbejdet med før, men flere gange egentlig godt har kunne tænke mig. Og sikke en duft det har! Jeg bruger rigtig meget citron melisse i mine smoothies, da det giver en vildt lækker smag, så det her var et hit! Jeg lavede denne lækre suppe og sprøde forårsruller for nogle uger siden, men jeg har desværre først fået delt opskriften med jer nu, pga travlhed. Det har i nok også bemærket på min Indtagram, at der har været lidt stilhed, på det sidste.

Men derfor skal i jo ikke snydes! Hellere sent end aldrig! 😉  I pakken fulgte der faktisk en super lækker opskrift med, som også kan findes på deres hjemmeside www.santamaria.dk, blandt en masse andre lækre opskrifter. Der er rigtig mange lækre opskrifter, at give sig i kast med – så hvis du er til krydret, lækker mad, synes jeg helt sikker at du skal tage et kig. Jeg havde i forvejen nogle ingredienser i mit køkken, så jeg brugte de tilsendte ingredienser og puttede de andre fra mit køkken i, også. Og det blev virkelig en lækker kombination! Min kæreste roste mig meget, og blev hurtigt enig med sig selv om, at det smagte, som var vi på restaurant. Hvilket jo er en ret stor ros, at få! 🙂

Du skal bruge;

Suppe;

1 fennikel
3 spsk. karry
1 dåse Kokosmælk (Santa Maria)
4 stænger citron græs
3 fed hvidløg
400 gr kylling
1 tsk. Ris eddike (Santa Maria)
2 tsk. Soya (Santa Maria)
50 gr. Peanuts
2 spsk. Peanutbutter
1 rød chili
1 pakke nudler (Santa Maria)
1/2 spidskål
3 Knorr boullion pakker (de små gele pakker)
2 gulerødder
1/2 rødkål
1 liter kogt vand
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde; 

Kog vandet og kom boullion terningerne i vandet. Pres hvidløg og skær chilien i små stykker (gem nogle stykker til pynt – hvis du er til stærk mad, så brug både chili og kerner, hvis ikke, så fjern kernerne) og svits dem sammen med karryen, i en gryde. Skær dine citrongræs i stave af ca. 5 cm og put dem i gryden, sammen med kokosmælken. De resterende grøntsager hakkes i fine strimler og stykker. Kom grøntsagerne i gryden (undtagen 1 – 2 håndfulde, som skal steges til forårsrullerne) og hæld din boullion over, og lader suppen koge i 20 minutter, så der stadig er bid i grøntsagerne.

I mens suppen koger, steger du kyllingen (1/3 del snittes rigtig fine til forårsrullerne), og laver dine nudler i en seperat gryde. Når nudlerne er bløde, hælder du det varme vand fra og hælder koldt vand i til de bliver kølige, og tilsætter derefter lidt olie. Tag en håndfuld nudler fra, til dine forårsruller.

Lav nu dine forårsruller, så det hele er færdigt til samme tid – beskrivelsen til dem, finder du under billederne af suppen.

Når suppen er færdig, tager du citrongræsset fra og hælder nudlerne over i gryden. Kyllingen ligger du i bunden af en skål og hælder suppen ovenpå. Pynt med det sidste friske chili inden servering.

Forårsruller;

1 spsk agave sirup
200 gr kylling
2 spsk soja
8 rispapir
1/4 del nudler
Gulerødder
Rødkål
Forårsløg
Sød chili sovs
1 æg til pensling
Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde;

Skær kyllingen i små stykker, steg kyllingen i soja og teriaki, og svits derefter grøntsagerne, nudler og kyllingen sammen, på panden. Lig rispapiret i vand i 15 sekunder, lig det bagefter over på en tallerken og kom fyldet på, lidt under midten, på papiret. Fold den ene side over og ind under fyldet og fold derefter siderne ind mod midten, som hvis du skulle pakke en gave ind, og rul forårsrullen færdigt. Kanterne skal foldes ind, så det passer med forårsrullens bredde, så kanterne ikke går udover forårsrullen, når den er rullet. Pensel forårsrullens ende med et pisket æg. Steg dine forårsruller i kokosolie ved middel varme og vend på alle 4 sider. (Du kan også undlade at stege dem og spise dem “rå”. Så skal du bare huske at undlade ægget). Hæld derefter det sidste af ægget i suppen. Serveres med sød chili sovs.

Velbekomme!

image image image

// Nogle af produkterne fra Santa Maria, er tilsendt af Kompas Kommunikation og Santa Maria.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *