The Organic Lab, en organisk restaurant midt i København

The Organic Lab | Spis laktosefrit, plantebaseret, glutenfrit og økologisk på en gourmet restaurant i København

Turen gik til København for, at besøge The Organic Lab. Både min kæreste og jeg fik smagt på lækker, plantebaseret mad, hele tre retter hver og vi var vilde med det. Da min kæreste hørte at han ikke skulle ind og have kød, blev han lidt skuffet, da han virkelig er bøf-mand. Men både ham og jeg var virkelig positivt overrasket over vores serveringer. Både i forhold til smag, men bestemt også pga. det smukke syn der mødte os, da vores tallerkner blev serveret.

Mark som er indehaver af denne organiske herlighed, havde inviterede os, på en 3 retters middag i hans nyere restaurant på Store Kongensgade 6, 1246, København K. Min kæreste arbejder til tider på Sjælland, og vi kunne derfor få det til at passe ind med, at han kunne få styr på sit arbejde, i mens jeg brugte tid i et shopping center i Roskilde, inden gik turen til The Organic Lab.

Jeg har aldrig spist vegetarisk når jeg har været på restaurant. Ikke fordi jeg ikke kan lide det eller er bange for, at smage på retter som ikke indeholder kød. Jeg er bare glad for kød og jeg synes, at det giver noget ekstra ved en madoplevelse, når man får serveret et stykke lækkert kød, med en god vin til. Men når det så er sagt, er jeg heller ikke bange for, at smage på noget mad som jeg ikke kender i forvejen.

Jeg sagde derfor ja til Marks tilbud om, at komme og besøge hans restaurant og begive mig ind i hans organiske univers. Jeg elsker nemlig at springe ud i ny mad, som jeg enten ikke har kendskab til, eller hvis jeg ved det er lavet på en speciel måde, så er jeg solgt. Vi elsker faktisk begge to at smage på nye retter eller mad som er tilberedt anderledes, end vi er vant til.

Koncept;

The Organic Lab er Danmarks første laktosefrie, plantebaserede, 100% glutenfrie og økologiske gourmet restaurant. Hvilket jeg er sikker på, nok skal blive populært. Både fordi veganere nu kan spise på en lækker restaurant, uden at skulle lave en speciel bestilling, men hvor de faktisk kan bestille frit fra menukortet. Men udover det, kan folk som jeg selv, der elsker kød, få en anden smagsoplevelse, end man er vant til.

Vi fik vinmenu til vores 3-retters, som koster til 449,-. Det indebar en passende hvidvin til forretten, rødvin til hovedretten, en syrlig dessertvin / lidt champagne ish, til desserten og så bestilte vi kaffe eget ønske. Jeg fik mig en lække latte – faktisk den bedste jeg nogensinde har fået. Hvis man ikke ønsker vinmenu, kan man bestille en 3-retters menu for 299,- og betale drikkelse ved siden af.

Hver anden måned bliver menukortet skiftet ud, og der kommer 6 nye og spændende retter på menukortet. Der er altid 2 forskellige retter at vælge imellem, når man skal vælge forret, hovedret og dessert. Så vi bestilte en ret af hver. Vi plejer egentlig altid at være ret enige om valg af mad, men her var vi i hvert sit hjørne af menu kortet, hvilket var perfekt, så vi kunne smage alle retterne.

Nedenfor kan du se hvilke lækre retter vi blev introduceret for, i sidste måneds menu.

Forret;

Svampesuppe med bagte nødder 95,-

Blomkål, dild og safran til 95,-

Hovedret;

Ovnbagt selleri med nøddestøv og estragon creme til 159,-


Grillet aubergine med planteost, persille pesto og plantebacon til 159,-

Dessert;

Bagt æble med marcipan, chokolade syrnet creme og havtorn til 69,-

Ingen af os gik med følelsen af, at vi manglede kød, da vi forlod Organic Lab. Selvom vi begge er store kødelskere, skal vi helt sikkert besøge stedet igen. Ikke kun pga. smagsoplevelsen, men især også fordi retterne var så æstetiske smukke. Hvilket også er noget jeg går rigtig meget op i, når jeg selv laver mad. Udover at det ser godt ud, i min egen madlavning, vælger jeg også ofte min spise, ud fra billederne. Hvis det ser indbydende ud, tager jeg det! Samtidig er The Organic Lab et lille, fint og intimt sted, med højstole og borde lavet i traller. Et fint og rustikt sted, med hyggelig baggrunds musik, så man rigtig havde en stemning af natur. Det er bestemt et besøg værd, hvis du vil udvide din gastronomiske horisont.

Du kan både følge med på deres hjemmesideFacebook og Instagram

// Mad og drikke er sponsoreret af The Organic Lab. Meningerne om sted og mad, er mine egne.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *