Lækker og velsmagende tilbehør til din aftensmad; Sprød grønkålssalat med ristede græskarkerner og kikærter
Jeg lavede den lækreste og sprøde grønkålssalat til aftensmad i onsdags, og i torsdags spiste jeg det igen til frokost. Denne grønkålssalat er nemlig så lækker, at den sagtens kan spises flere dage i træk, uden at man bliver træt af den. Med en salat som denne, behøver jeg faktisk intet kød, til mit måltid. Og jeg er ellers en stor kødelsker.
Den består af lækre og friske råvarer, syrlige ingredienser, søde appelsiner, saltede topping mix. Pga. den gode umami smag, grundet de forskellige smagssammensætninger, så kan den sagtens spises for sig selv, da alle smagsløje er tilfredsstilet, men den kan også sagtens nydes til en hovedret. Jeg serverede den sammen med en lækker lasagne, som den bl.a. går godt sammen med, da den almindelige lasagne, som vi kender, er blød og rund i smagen.
Ingredienser – 1 skål sprød grønkålssalat;
100 gr. økologisk grønkålssalat – jeg bruger det der allerede er skåret ud i små stykker, det sparer dig for en masse arbejde
1 økologisk appelsin
1 moden avocado
1 rødløg
1 brev Knorr dressing mix i brev (du kan også lave din egen krydderi dressing – 1 spsk. olie, 1 tsk. frisk citron, 1 spsk. vand og 1 spsk. af dine yndlingskrydderier (gerne både noget sødt og lidt spicy))
1 håndfuld ristede græskarkerne og kikærte mix – opskriften finder du hér
Fremgangsmåde;
- Skyl grønkålen godt og grundigt en si, for at fjerne jordrester
- Skræl appelsinen og skær den ud i skiver og derefter små stykker
- Del avocadoen, fjern stenen, og skær skiver på langs, i mens den stadig er i skallen
- Skær derefter med kniven på tværs og udhul avocadoen med en spsk.
- Skær rødløget ud i små tern
- Hæld grønkålen i en skål og kom appelsin løg og avocado ovenpå
- Lav din dressing som anført på Knorr pakken og hæld den ovenpå din salat
- Først lige inden servering, hælder du din græskarkerne og kikærte mix ovenpå, så de ikke når at blive bløde