Biscotti med to forskellige smage – den sprøde slags. Den ene er med chokolade, mandler og hampefrø, og den anden er med hasselnødder, mandler og rom. De smager begge to hamrende godt og er helt perfekte til julehyggen, eller generelt bare med en god kop kaffe eller te, med benene på langs under et tæppe, med en god film.
Du har måske smagt de originale med vanilje og mandler? Dem kan du også lave, men jeg synes, at du skal prøve mine versioner. De smager helt vanvittigt godt! Jeg lavede en dobbelt portion dej og delte den i to skåle. Derefter tilføjede jeg til sidst mine ønskede smage, altså chokolade, mandler og hampefrø til den ene dej, og rom essens, hakkede hasselnødder og mandler til den anden dej. Du kan egentlig tilføje lige præcis det, som du godt kan lide.
Tip; Hvis du enten ikke kan lide hampefrø eller ikke har dem liggende og gerne vil lave biscotti med det samme, så kan du også lave dem med f.eks. kokos. Du kan også tilføje tørrede tranebær, revet økologisk appelsin- eller citronskal, varme julekrydderier osv. Jeg tænker også, at det kunne være ret så lækkert med pebernød- eller brunkagesmag i dine biscotti, så de rigtigt smager af jul! Det skal jeg forsøge mig med en anden god gang! Det har jeg heller ikke set hos andre, før!
Måske du også vil kunne lide; Lækre julesmåkager | Sprøde brændte mandler | Rocky road – jule edition | Rocky road – to slags | Bounty | Snickers bites – jule edition | Kokoskugler med appelsin og ristet kokos | Nemme havregrynskugler
Sprøde biscotti småkager – 2 slags
Ingredienser
Biscotti grundopskrift
- 80 gr. hvedemel
- 60 gr. speltmel
- 130 gr. sukker
- 1 tsk. nescafé
- 2 tsk. vanilje essens
- 1 tsk. vand
- 1/2 tsk. fin salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 str. L æg
Smag: Biscotti med chokolade, mandler og hampefrø
- 40 gr. mørk chokolade
- 50 gr. mandler
- 20 gr. hampefrø
Smag: Biscotti med hasselnød, rom og mandler
- 2 tsk. rom essens
- 50 gr. mandler
- 30 gr. hakkede hasselnødder
Sådan gør du
- Varm ovnen op på 175 graders varmluft
- Hæld mel, sukker, vaniljesukker, nescafe, vaniljeessens, salt, vand (undlad vand, hvis du kun bager dem med rom i) og bagepulver ned i en røremaskine (eller skål) og rør i blandingen, så alle ingredienser bliver blandet
- Tilsæt derefter ægget og pisk grundigt, så dejen er mikset godt sammen
- Del nu dejen i to, hvis du laver en dobbelt portion og ønsker to smage!
- Tilsæt nu smag; Hak chokoladen i mindre stykker. Hæld den hakkede chokolade, hampefrøene og mandlerne ned i massen og rør godt rundt med hænderne, til begge dele er godt fordelt i massen. Eller; Hak hasselnødderne i små stykker og hæld dem og mandlerne ned i massen
- Bank dejen godt sammen med hænderne, til smagene er godt fordelt i massen
- Beklæd en bradepande med bagepapir og form og pres to brød (eller 4 hvis du laver en dobbelt portion). Dejen kan måske godt virke en smule usammenhængende. Det er helt normalt! Pres resterende mandler og chokolade ned i dejen (De skal ligne små ciabattabrød). Maks(!) 5. cm. i bredden – de vokser under bagning i ovnen!
- Bag dine biscottibrød i 20 minutter til de får en gylden overflade
- Derefter tager du dine biscottibrød ud af ovnen og lader dem køle af i 20 minutter, på en bagerist
- Skær derefter dine biscotti ud i 1-1,5 cm. tykkelse i hurtige snit, med en stor kniv på et spækbræt. Stil (de skal stå op) dem tilbage på bagepapiret oprejst, med mellemrum så de kan bage seperat – ved dobbelt portion bages de på to bageplader. Én af gangen, så alle småkagerne blive lige sprøde!
- Bag herefter dine biscotti færdige i ovnen i 12-15 minutter – vær opmærksom på at de ikke får for længe! Vores ovne varmer forskelligt
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist uden bagepapir. Så får du de sprødeste og lækreste biscotti.
Velbekomme!