Disse sprøde grønkålschips er et hit her hjemme. Det er jeg sikker på, at de også vil være hos dig! Mangler du en lækker snack, som du kan bikse sammen på kort tid, eller noget som ikke kræver alverdens tid eller kræfter i køkkenet? Så skal du prøve disse lækre grønkålschips! De er sprøde og smager fantastisk! De kan både serveres til din mad, til aftenhyggen eller som snack til din velkomstdrink.

Udover at de er nemme at lave, smager de exceptionelt godt, og jeg lover dig.. Hvis du ikke er den store grøntsags spiser, men til gengæld er vild med chips. Så skal du prøve disse. Men pas på! De er vanedannede.

Jeg laver dem både til weekenden og til aftensmaden. Alt afhængig af hvad jeg servere dem til, kan man lave en lækker dip til. Jeg plejer gerne både at have rugbrøds stave og grønkålschips som snacks, når jeg er i det ekstra sunde hjørne i weekenden. Og ved du hvad? Jeg mangler slet ikke chips! Og ærligt.. Jeg er en sucker for chips! Virkelig..

Disse to snacks, kompenserer virkelig godt for chips. Og hvad er bedre end, at kunne spise noget lækkert, med god samvittighed? Ja det ved jeg heller ikke! Jeg har kun fået positiv respons på disse snacks, og nu er det på tide, at i også får kendskab til de her lækre grønkålschips.

Grønkålschips; 

200 gr. Frisk økologisk grønkål (stilke/stokke)
1 lille tsk. salt
Kokosolie spray – Køb hér (det er vigtigt at det er på spray, da der ikke er grund til, at bruge mere olie, end højst nødvendigt)

Tip; du kan rive noget frisk parmesan over dine grønkål, inden de kommer i ovnen, for at give dem et lækkert pift.

Fremgangsmåde;

  1. Varm ovnen op til 160 gaders varmluft
  2. Skyl grønkålen grundigt fri fra jordbakterier
  3. Riv bladene af stilken i ønsket størrelse og lig dem på et par stykker køkkenrulle
  4. Når du har revet den ønskede mængde grønkål, ligger du køkkenrulle over kålen og presser ned, så du fjerner så meget som muligt af væsken
  5. Beklæd en bradepande og hæld grønkålen over på pladen og spray godt med kokosolie på alle grønkålene (Det er det der gør dem sprøde!)- du kan evt. lave to plader, så kålen ikke overlapper hinanden
  6. Rør lidt rundt i dem og fordel saltet ovenpå kålen
  7. Sæt bradepanden ind i ovnen i 5 minutter, tag den ud og rør rundt i blandingen
  8. Dette gør du i 15 minutter – Tag den første plade ud når der er gået 5 minutter og derefter tager du den ud, hvert 2. minut
  9. Husk at mærke på kålen, for hver gang du tager den ud af ovnen. Nogle stykker bliver hurtigere færdige end andre. Ellers bliver de mørke

Velbekomme!

// Indlægget indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.