Sprøde vafler med vanilje

Sprøde vafler med vanilje | Morgenmads favoritter

Sprøde vafler – en simpel opskrift på de lækreste vafler. Servér dem med syltetøj og flor melis en weekendmorgen, eller som dessert med vaniljeis til. Jeg lover dig, at det bliver et hit for hvem som helst du vælger, at servere dem for! Du kan også servere dem med sirup, friske bær eller skyr. Det er helt op til den enkelte hvad man foretrækker. Jeg tænker, at de vil passe rigtig godt ind på et brunch- eller dessertbord med forskellige toppings, hvor man selv kan få lov til at opbygge sine vafler, som man bedst kan lide dem.

De kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage med vita wrap over sig. Lun dem gerne i ovnen inden servering (fordel dem, så de ikke ligger ovenpå hinanden!), så de får en lækker overflade og bliver lune igen. Du kan også lave dine vafler til madvafler – her skal du dog undlade sukker og vaniljesukker, og i stedet evt. tilføje krydderier, broccoli eller spinat. Det smager super godt og så kan du spise dem til frokost eller aftensmad med grøntsager og kødfyld.

Mit vaffeljern er af mærket OBH Nordica og er et dobbelt vaffeljern.

Du kan servere dine vafler med hjemmelavet marmelade med bær og en lækker iskaffe til. Det er i øvrigt verdens bedste iskaffe!

Sprøde vafler med vanilje, Morgenmad, Brunch, Dessert

Sprøde vafler med vanilje

Antal: 7 små sprøde vafler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 100 gr. smeltet smør
  • 60 gr. fuldkorns hvedemel
  • 70 gr. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 70 gr. sukker - rørsukker kan også bruges
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip fin salt
  • 3/4 dl. letmælk
  • 2 æg
  • 1 dl. øl

Sådan gør du

  • Smelt smørret og stil det til side. Tænd for dit vaffeljern og lad det varme godt op
  • Bland mel, bagpulver, sukker, vaniljepulver og salt i en skål. Hæld mælk, æg og øl i skålen og bland godt rundt med en elpisker
  • Hæld til sidst det smeltede smør i vaffelmassen og rør rundt igen
  • Fordel lidt smør rundt på vaffeljernet og fordel vaffelmassen derefter. Prøv dig frem med varmen - vores vaffeljern varmer forskelligt! Jeg lod mine vafler bage i nogle minutter på fuld varme. Det gav de lækreste, sprøde vafler
  • Servér evt. med drysset flour melis, syltetøj, sirup, karamel eller en lækker kompot - du kan også servere dine sprøde vafler med flere af komponenterne.

Tip; Du kan også tilføje lidt revet citron- eller appelsinskal til din vaffelmasse, så de bliver lidt mere friske. Du kan desuden også tilføje havregryn, kokosmel, superfoods, korn eller kerner til dine vafler. – Hvis du tilføjer en eller flere af de nævnte ingredienser, skal du blende din masse, så den bliver fin og jævn.

Velbekomme!

Sprøde vafler med vanilje, Morgenmad, Brunch, Dessert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.