Frokost, Morgenmad, OPSKRIFTER, S N A C K S, T I L B E H Ø R, Til madpakken

Sprødt stenalder knækbrød | Mel- og glutenfrit

Stenalder knækbrød uden mel og gluten – perfekt til madpakken, mellemmåltiderne eller morgenmaden. Kombinationen af ristede korn og kerner, har en fantastisk smag og samtidig er det en kombination, som kroppen rigtig godt kan lide.

Jeg har tendenser til at spise meget gluten i perioder, og min krop bliver hurtigt oppustet af det. Derfor prøver jeg at skære ned på brød. I stedet spiser jeg knækbrød til mine måltider, hvor jeg normalt ville tage en bolle eller noget rugbrød. Knækbrødet er mættende og nærende og man behøver derfor heller ikke mange stykker, som man måske kan have tendens til, når du f.eks. spiser boller eller andet brød.

Jeg laver knækbrødet tykt, så det ikke skiller ad – hvilket også gør det også nemmere at spise på farten. Under mit vægttab, spiste rigtig meget knækbrød – faktisk næsten hver dag i de første 2,5 måneder, hvor jeg tabte mig 12 kilo.

Sprødt Stenalder Knækbrød Finax Korn Kerner Glutenfri Glutenfrit Melfri Sukkerfri Uden Mel Frokost ideer Mad Madblog Madpakke Madpakkeideer Madblogger Morgenmad Mellemmåltid Mia Lindholm Opskrift Nem mad Sund mad Nemme opskrifter Sundt

Ingredienser | 2 bradepander knækbrød;

2 dl græskarkerner
2 dl solsikkekerner
1 dl chiafrø
2 dl hirseflager
2 dl hørfrø
2 dl sesamfrø
1 dl hampefrø
5 æg
2 spsk olie
Flagesalt / almindelig, fint salt kan også bruges
5 spsk. kogende vand

Sprødt Stenalder Knækbrød Finax Korn Kerner Glutenfri Glutenfrit Melfri Sukkerfri Uden Mel Frokost ideer Mad Madblog Madpakke Madpakkeideer Madblogger Morgenmad Mellemmåltid Mia Lindholm Opskrift Nem mad Sund mad Nemme opskrifter Sundt

Fremgangsmåde;
  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  2. Sæt vandet i kog
  3. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og tilføj olie og kogende vand. Rør godt rundt og hæld til sidst æggene i massen
  4. Når æggene er fordelt rundt blandt korn og kerner beklæder du en bradepande og ligger en klat over på bradepanden
  5. Bred massen ud, så dit knækbrød er 3 mm. tyk, med en ske, en dejskraber eller ved hjælp af et ekstra stykke bagepapir på toppen af massen – her kan du enten rulle den flad med en kagerulle, en vinflaske – hvad du lige har. Jeg bruger en fugtig ske
  6. Sørg for at massen er ligeligt fordelt og tjek den for huller inden du bager den
  7. Drys flagesalt i din ønskede mængde, ud over dit knækbrød
  8. Skær massen ud i ønskede stykker med en stor køkkenkniv – Jeg laver 3*5 stykker på en bradepande passende til et stykke pålæg. Udover det, presser jeg kniven ned i massen, så linjerne bliver lige og så kernerne ikke ødelægger strukturen. Det kan de godt komme til, ved brug af en pizzaskærer, da man bare rykker korn og kerner til siderne
  9. Sæt først den ene bradepande i ovnen – lad dem bage hver for sig
  10. Bag knækbrødet i 25 minutter og lad det køle af på en bagerist uden bagepapir – Hold øje med dine knækbrød. Varmen variere fra ovn til ovn
  11. Opbevar dit knækbrød i en lufttæt beholder eller en pose når det er helt afkølet.

Velbekomme!

Sprødt Stenalder Knækbrød Finax Korn Kerner Glutenfri Glutenfrit Melfri Sukkerfri Uden Mel Frokost ideer Mad Madblog Madpakke Madpakkeideer Madblogger Morgenmad Mellemmåltid Mia Lindholm Opskrift Nem mad Sund mad Nemme opskrifter Sundt

Relaterede indlæg

2 thoughts on “Sprødt stenalder knækbrød | Mel- og glutenfrit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.