Sprødt stenalder knækbrød | Mel- og glutenfrit

Stenalder knækbrød uden mel og gluten – perfekt til madpakken, mellemmåltiderne eller morgenmaden. Kombinationen af ristede korn og kerner, har en fantastisk smag. Samtidig er det en kombination, som kroppen rigtig godt kan lide.

Jeg har tendenser til at spise meget gluten i perioder, og min krop bliver hurtigt oppustet af det. Derfor prøver jeg at skære ned på brød. I stedet spiser jeg stenalder knækbrød til mine måltider, hvor jeg normalt ville tage en bolle eller noget rugbrød. Knækbrødet er mættende og nærende og man behøver derfor heller ikke mange stykker. F.eks. i modsætning til når man spiser boller eller andet brød.

Jeg laver mit stenalder knækbrød tykt, så det ikke skiller ad. Hvilket også gør det også nemmere at spise på farten. Under mit vægttab, spiste rigtig meget knækbrød. Faktisk næsten hver dag i de første 2,5 måneder, hvor jeg tabte mig 12 kilo.

Du kan f.eks. også tilføje krydderurter eller andre slags krydderi til dit knækbrød for, at det får en anden smag. Det kunne man f.eks. nemt gøre i denne opskrift, da den giver to bradepander. Du kan også tilføje sødme og kanel til dit knækbrød. Det smager også super godt og er en god snack.

Måske du også vil kunne lide; 2 slags nemme, hjemmelavede knækbrød

Sprødt stenalder knækbrød | Mel- og glutenfrit

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Keyword: Knækbrød, Stenalder knækbrød
Antal: 2 bradepander knækbrød
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 2 dl. græskarkerner
  • 2 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. chiafrø
  • 2 dl. hirseflager
  • 2 dl. hørfrø
  • 2 dl. sesamfrø
  • 1 dl. hampefrø
  • 5 M/L æg
  • 2 spsk. olie
  • Flagesalt til toppen af knækbrødet
  • 5 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft og sæt vandet i kog
  • Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og tilføj olie og kogende vand. Rør godt rundt og hæld til sidst æggene i massen
  • Når æggene er fordelt rundt blandt korn og kerner beklæder du en bradepande og ligger en klat over på bradepanden
  • Bred massen ud, så dit knækbrød er 3 mm. tyk, med en ske, en dejskraber eller ved hjælp af et ekstra stykke bagepapir på toppen af massen – her kan du enten rulle den flad med en kagerulle, en vinflaske – hvad du lige har. Jeg bruger en fugtig ske
  • Sørg for at massen er ligeligt fordelt og tjek den for huller inden du bager den
  • Drys flagesalt i din ønskede mængde, ud over dit knækbrød
  • Skær massen ud i ønskede stykker med en stor køkkenkniv – Jeg laver 3*5 stykker på en bradepande passende til et stykke pålæg. Udover det, presser jeg kniven ned i massen, så linjerne bliver lige og så kernerne ikke ødelægger strukturen. Det kan de godt komme til, ved brug af en pizzaskærer, da man bare rykker korn og kerner til siderne
  • Sæt først den ene bradepande i ovnen – lad dem bage hver for sig
  • Bag knækbrødet i 25 minutter og lad det køle af på en bagerist uden bagepapir – Hold øje med dine knækbrød. Varmen variere fra ovn til ovn
  • Opbevar dit knækbrød i en lufttæt beholder eller en pose når det er helt afkølet.
Stenalder knækbrød uden gluten og mel

Velbekomme!

6 Replies to “Sprødt stenalder knækbrød | Mel- og glutenfrit”

    1. Hej Jane,

      Nej det har jeg ikke. Men du kan nemt indtaste ingredienserne i lifesum app og regne det ud 🙂

      Mvh. Mia

    1. Hej Cirkeline,

      Det metoder medium large størrelse 🙂 Men du skal bruge 5 styks mellem æg.

      Mvh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.