Aftensmad, OPSKRIFTER, Salater, T I L B E H Ø R

Stegt broccolisalat med parmesan og saltmandler

Stegt broccolisalat – Et sprødt og lækkert tilbehør til din aftensmad

Forestil dig en kombination af sødme og salt samt knasende og cremet – denne stegte broccolisalat er virkelig blevet et hit her hjemme! Den er super nem og lave, den smager virkelig godt og den kræver desuden kun én håndfuld ingredienser.

Jeg var til et event inde på en af byens restaurant, for nogle måneder siden, hvor jeg fik serveret en dejlig broccolisalat. Jeg har prøvet at gøre kunsten efter med min egen stegte broccolisalat, som indeholder nogle andre ingredienser end den jeg fik serveret. Den smager mindst ligeså godt, hvis jeg selv skal sige det!

Jeg spiser generelt ikke så meget broccoli, da jeg ret hurtigt bliver træt af smagen. Men denne kombination spiste jeg flere dage i træk. Den er virkelig god og er enormt simpel!

Måske du også vil kunne lide; Cremet cæsar salat, squash og aubergine salat med feta og kikærter eller grønkålssalat med appelsin, granatæble, ristede kerner og mandler.

Stegt Broccolisalat Salat Tilbehør til Aftensmaden Mia Lindholm Blog Blogger Mad Inspiration Opskrift Odense Blogger Fynske Influencers Saltmandler

Ingredienser | Stegt broccolisalat til 2-3 pers.

Steges i olie (1/2 dl.) og smør (1 spsk. først og 1 spsk. til sidst)
1 broccoli hoved – stokken kan også bruges
2 mellem eller store løg
100 gr. parmesan
1 dl. krydrede saltmandler
Drysses med flagesalt

Fremgangsmåde;

  1. Snit løgene i små tern, skyl broccolihovedet, skær toppen af og skær stokkene ud i mindre stykker
  2. Kog 1 liter vand og hæld den ud over broccolien, så den bliver blancheret og lad vandet dryppe af broccolien i en si med det samme – Broccolien skal gerne dryppe af i 10 minutters tid
  3. Varm en pande op ved middel varme og hæld olie og smør på. Hæld løg på panden og svits dem kort inden du hælder broccolien på. Svits begge dele sammen til broccolien er semi blød udenpå og knasende indeni, og tilføj den sidste spsk. smør – det giver en dejlig smag, når smøren kan smages på overfladen af broccolien
  4. Riv parmesanosten og hæld den over den stegte broccolisalat i mens den stadig ligger på panden. Rør godt rundt til parmesanen er fordelt og smeltet
  5. Hæld broccolisalaten over i et fad og drys flagesalt og hakkede, krydrede saltmandler på toppen – Begge dele tilføjer jeg lige inden servering.

Velbekomme!

Stegt Broccolisalat Salat Tilbehør til Aftensmaden Mia Lindholm Blog Blogger Mad Inspiration Opskrift Odense Blogger Fynske Influencers Saltmandler

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.