Stegt broccolisalat – Et sprødt og lækkert tilbehør til din aftensmad
Forestil dig en kombination af sødme og salt samt knasende og cremet – det får du i denne ret. Stegt broccolisalat er virkelig blevet et hit her hjemme! Den er super nem og lave, den smager virkelig godt og den kræver desuden kun én håndfuld ingredienser.
Jeg var til et event inde på en af byens restaurant, for nogle måneder siden, hvor jeg fik serveret en dejlig stegt broccolisalat. Jeg har prøvet at gøre kunsten efter med min egen broccolisalat, som indeholder nogle andre ingredienser end den jeg fik serveret. Den smager mindst ligeså godt, hvis jeg selv skal sige det! Jeg spiser generelt ikke så meget broccoli, da jeg ret hurtigt bliver træt af smagen. Men denne kombination spiste jeg flere dage i træk. Den er virkelig god og er enormt simpel!
Måske du også vil kunne lide; Cremet cæsar salat, squash og aubergine salat med feta og kikærter | Grønkålssalat med appelsin, granatæble, ristede kerner og mandler | Vafler med spinat og broccoli | Kyllingefrikadeller med grøntsager, krydderurter og feta | Kylling i karry | Haydari – dip af feta og bagte peberfrugter | Hakkebøffer i fad med cremet flødesovs og champignons
Stegt broccolisalat med parmesan og ristede saltmandler
Ingredienser
- 1/2 dl. olie til stegning
- 2 spsk. smør (1 spsk. til stegning og 1 spsk. til efter stegning)
- 1 broccoli hoved – stokken kan også bruges
- 2 mellem str. løg
- 100 gr. parmesan
- 1 dl. ristede mandler
- Drysses med flagesalt
Sådan gør du
- Snit løgene i små tern, skyl broccolihovedet, skær toppen af og skær stokkene ud i mindre stykker
- Kog 1 liter vand og hæld den ud over broccolien, så den bliver blancheret. Lad dem være i vandet i 2 min. Lad derefter vandet dryppe af broccolien i en si – Broccolien skal gerne dryppe af i 10 minutters tid
- Varm en pande op ved middel varme og hæld olie og smør på. Hæld løg på panden og brun dem af, inden du hælder broccolien på. Svits begge dele sammen, til broccolien er semi blød udenpå og knasende indeni, og tilføj den sidste spsk. smør – det giver en dejlig smag, når smøren kan smages på overfladen af broccolien
- Riv parmesanosten og hæld den over den stegte broccolisalat, i mens den stadig ligger på panden. Rør godt rundt til parmesanen er fordelt og smeltet
- Hæld broccolisalaten over i et fad og drys flagesalt og hakkede saltmandler på toppen – Begge dele tilføjer jeg lige inden servering.
Velbekomme!