Lækker, frisk og sukkerfri rabarbersaft

Indlægget indeholder et reklamelink i form af affiliate links

Sukkerfri rabarbersaft er et hit her hjemme! Jeg vil kalde den verdens nemmeste rabarbersaft, fordi de kun kræver 3 ingredienser.

Nemt ikke? Ikke nok med at det er den nemmeste, så er det nok også den lækreste! Enkelt og frisk, og med få ekstra ingredienser, kan du gøre den endnu mere lækker.

Saft eller læskedrik er altid lækkert, at have stående i køleskabet sommeren over. Eller faktisk bare generelt. Jeg laver altid alverdens former for drikke til køleskabet, i de varmere måneder, da vi automatisk drikker mere væske, når det er varmt. Derfor synes jeg det er lækkert at variere udvalget. Og så længe det er uden tilsat sukker, så kan det jo næsten være det samme, bare mere lækkert 😉

En af mine favoritter er rabarber. De groer (heldigvis) som ukrudt, og jeg hører ofte at det hos nogen kan være helt svært, at finde ud af hvad pokker man dog skal stille op med dem. Dét er dog intet problem her hjemme! Jeg kan altid finde en måde at bruge mine rabarber på. Faktisk har jeg altid for lidt, så jeg skal have plantet nogle flere, i stedet for at købe dem i butikkerne. Det bliver dyrt i længden med mit forbrug 😄

Man kan lave alverdens forskellige former for drikke og spise med rabarber. Både søde og syrlige sager. Rabarber er helt sikkert en af mine yndlings ingredienser. Den anden dag lavede jeg 3 lækre, forskellige opskrifter med rabarber. De kommer løbende på bloggen. Hér får du en opskrift på en lækker og frisk rabarbersaft.

Til 1 liter saft skal du bruge;

500 gr. rabarber
500 ml. vand
180 gr. Zero (sukkererstatning med 0 kcal)

Ekstra til at pifte saften op med når den serveres;

Frisk mynte
Hyldeblomstsaft
Lime
Isterninger
Danskvand

Fremgangsmåde;
  1. Skyl rabarberne for jord og skær dem ud i 3 – 5 cm lange stykker og kom dem i en gryde
  2. Hæld vandet i gryden, til det dækker rabarberne
  3. Tænd blusset og lad rabarberne koge i 10 minutters tid – til de bliver bløde
  4. Når de er blevet bløde slukker du for komfuret og lader dem trække i 20 minutter
  5. Derefter sier du saften fra kompotten (frugtkødet) og hælder saften op i en ren gryde
  6. Kompotten gemmer du til en lækker dessert (Se opskrift hér)
  7. Ved middel varme, varmes saften op og sukkererstatningen hældes i
  8. Lad den stå og samle sig, til sukkeren er opløst
  9. Til sidst skal saften køle af og derefter kan den hældes over i en flaske og kommes i køleskabet – Jeg plejer ikke at lave mere end en flask af gangen, da det skal drikkes inden for 5 dages tid. Med mindre du vasker flasken i atamon ineen brug – så kan den holde sig længere i et køligt rum
  10. Du kan med fordel komme mynte i, når du serverer den – det giver en lækker smag
  11. Jeg blander den altid med vand eller danskvand (1:1 – halvt saft og halvt vand). Du kan også blande saften med danskvand eller komme lidt hyldebærsaft og lime i, det smager også ret lækkert

Tip; Hvis du skal have gæster, kan du også blande din saft op med din yndlings alkohol, og lave drinks til dine voksne gæster.

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg