Hvad er julen uden konfekt og lækkerier til den søde tand? Det skal der efter min mening være plads til! Og ja, jeg spiser også noget med sukker i.. Jeg er ikke fanatisk – Men jeg undgår som oftest sukker. Især i de ting jeg selv laver. Men der skal være plads til det hele – sær i december 😉

Men.. Jeg prioriterer at lave det der ikke er sukker i, men som samtidig er sundere, og smager mindst lige så godt!? Og hvorfor så det, når jeg ovenover, nævnte at jeg godt kunne spise sukker og ikke er fanatisk? Jo, fordi så kan jeg spise det med sukker i, når jeg bliver budt på noget, som ikke er hjemmelavet 😉 Det er lidt win-win, at man både kan tillade sig at spise sine egne lækkerier, og sige ja tak, når der bliver stillet en mere syndig skål frem foran en, her i julen.

 I kender nok daddelkugler? Her er min version af denne lækre snack!

Du skal bruge;
2 dl. pecannødder (eller anden slags nød)
2 dl. havregryn
2 dl. kokosmel
100 gr. mørk sukkerfri chokolade
3 spsk. rom essens
En smule Sød dråber eller 1 tsk. honning
2 store spsk. peanutbutter
2 tsk instant kaffe
300 gr dadler

For at gøre dem ekstra julet, kan du tilføje lidt appelsin saft, 1 spsk. kanel og evt. marcipan.

Topping;
50 gr hvid sukkerfri chokolade (smeltet)
Lakrids granulat
Kokos
Frysetørret hindbær

Fremgangsmåde;

  1. Sæt din mørke chokolade over et vandbad
  2. Pil stenene ud af dadlerne, hak dem i små stykker, og bland derefter de tørre ingredienser sammen med dadlerne
  3. Tag et glas og kom instant kaffe i. Hæld dine Sød dråber eller honning og din rom essens i, så kaffen bliver opløst (hvis du bruger honning kan du hælde en smule kogt vand i)
  4. Hæld til sidst peanutbutter og den smeltede chokolade i blandingen og rør rundt
  5. Form massen til kugler og vend dem i den ønskede topping
  6. Stil derefter kuglerne på køl, så de bliver faste.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.