Sund kage på 3 min!

Har du nogensinde smagt Kop kage, også kaldt Mugcake? Hvis ikke, er du virkelig gået glip af noget! Mugcake er den nemmeste og hurtigste kage, nogensinde! Du bestemmer helt om den skal være sund eller syndig, men den vil altid blive luftig og lækker. Og så tager det endda kun 3 min i mikroovnen! Du bestemmer desuden også selv smag og topping – det kræver bare at du har grund ingredienserne og en smag, enten i form af protein pulver eller krydderi. Jeg spiser altid mine Mugcakes til morgenmad, eller når jeg kommer hjem fra arbejde, hvis jeg får lyst til lidt lækkert. De fungerer desuden også rigtig godt, hvis du skal ind og træne, så du får nogle gode kulhydrater, uden at fylde maven.Jeg er stor tilhænger af at bruge protein pulver – så undlader du desuden også at skulle have enten mel, kokosmel eller mandelmel i din kage. Selvom de to sidste også er super gode! Dér hvor jeg kan, i kager osv. undlader jeg gerne mel, hvis det alligevel kan erstattes med et andet godt alternativ. I boller, brød osv. der går jeg ikke gå på kompromis.

Du skal bruge;

1/2 moden banan
1/2 scoop protein pulver – her brugt jeg karamel (Bodylab)
1 æg
1/2 dl. havregryn
1/2 dl kokos
1 tsk. bagepulver
Et par dråber flydende sød eller Zero drops (Bodylab)
1 knivspids salt

De produkter jeg skriver “Bodylab” ud fra, kan du finde et link til, i bunden af min sidebar ->

Topping;

Granatæble
Orange chokolade flager
Cruncy peanutbutter (Bodylab)
Nødde krokant
Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde;

Mos bananen med en gaffel ned i en skål, kom æg, proteinpulver, bagepulver, salt og flydende sød ned i bananmassen og rør godt rundt, til massen bliver godt blandet. Når du har blandet det op i 30 sekunders tid, finder du enten to kopper eller to små ildfaste skåle (jeg bruger altid skåle – så kan jeg nemlig smøre peanutbutter eller Proteinella ind mellem lagene), og fordeler din masse, ned i. Det skal helst være sådan, at de kun er halvt fyldt, da de hæver til det dobbelte. Stil kopperne/skålene i mikroovnen i små 3 min. Tag dem ud af mikroovnen og vip dem ud med en ske. Smør og top med dine yndlings toppings. Velbekomme!

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg