En skøn og simpel snack, med en cremet midte og en sprød chokoladeoverflade. De kan både serveres som en snack eller i en dessert. Jeg forestiller mig en lækker vaniljeis med de her lækre, sunde After Eight kugler i. Mmh, det er jeg altså også nød til at prøve! De er super nemme at lave og de kræver ikke alverdens tid eller ingredienser.

Jer der har fulgt med her inde i en længere periode ved, at jeg elsker chokoladeovertrukne snacks, og de hjemmelavede er helt sikkert de bedste af slagsen! Derfor finder du også en masse bud på forskellige mundhapsere, når du når til bunds i søde sager, på min blog.

Kikærter i det søde køkken?

Jeg prøver hele tiden, at lave sunde alternativer til søde sager, som vi ofte gerne vil sætte tænderne i efter aftensmaden eller i weekenden. Eller er det kun mig der har det sådan? Og denne gang har jeg brugt kikærter i min kreation. Kikærter indeholder en masse gode ting og forebygger bl.a. diabetes og forhøjet kolesterol. Desuden opnår du et mere stabilt vægttab, de giver dig mere energi, de er gode for din hud og så indeholder de massere af protein. Ja, der er mange gode grunde til at tilføje kikærter i din mad. Og søde sager er ingen undtagelse!

Kikærter kan sagtens bruges i både det søde og salte køkken. De har en let neutral smag, som enten kan forstærkes eller mildnes med de rette smagskomponenter. Hér har jeg tilføjet nogle andre smagsgivere, som overdøver kikærte smagen, da det jo er en sød snack. Men derimod er de nærringsindholdet og alle de gode ting, som kikærter indeholder, stadig at finde i disse lækre kikærte cookie dough kugler.

Jeg serverede dem for min familie i weekenden, til mors dag, og de må siges at være et hit! Min far, der normalt ikke er særlig meget til søde sager, var elle vild! “De smager jo helt vildt godt, Mia! Det havde jeg ikke regnet med, da du fortalte mig, at der var kikærter i.. De kan jo slet ikke smages!” Sagde han, og tog 3 mere. Faktisk havde han helt svært ved, at give skålen videre. Hvilket gav mig et stort smil på læben og ikke mindst, en dejlig følelse af tilfredshed. Min far er nok den skeptiske kritikker jeg har. Han kan i forvejen lide det meste mad og han er selv hamrende dygtig i et køkken, og på grillen ej at forglemme!. Så når jeg rammer plet hos ham, må resultatet sidde lige i skabet! Selv min kære mormor på 76 år var vild med dem.

Måske du også vil kunne lide; Snickers kuglerbounty bitessunde guldkarameller

Sunde After Eight kugler med mørk chokoladeovertræk

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Søde snacks
Antal: 30 After Eight kugler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

 • 1 dåse økologiske kikærter
 • 22 juicy dadler (de friske med sten i)
 • 2 spsk. kakao nibs
 • 1-2 tsk. pebermynte essens
 • 1 spsk. lys sirup – jeg bruger lys agave sirup
 • Flagesalt – smag dem til. Jeg brugte ca. to knivspidse salt
 • 150 gr. mørk chokolade til overtræk – Jeg bruger 80% ekstra mørk chokolade

Tip;

 • I stedet for mint essens kan du tilføje rom essens eller citron, for at gøre dem mere friske. Du kan desuden også undlade det helt, så er de ligesom sunde cookie dough kugler.

Sådan gør du

 • Dræn væsken fra kikærterne, skyl dem godt igennem med rindende vand og lad dem dryppe af i 15 min.
 • Fjern stenene fra alle dadlerne og blend kikærter og dadler lidt efter lidt, i en minihakker – Hak massen over flere gange, da det både hårdt for din minihakker, men også svært at blende igennem, da det bliver en tyk og cremet masse
 • Hæld blandingen i en skål og tilføj salt, sirup, mint essens og kakao nibs og rør rundt til alle ingredienser er fordelt
 • Sæt skålen på frys i 15 minutter og smelt chokoladen
 • Form dine cookie dough kugler i ønsket størrelse, dyp dem i den smeltede chokolade og læg dem over på et spækbræt beklædt med bagepapir og stil dem i køleskabet i 30 minutter inden brug.
 • Opbevar dine sunde cookie dough kugler i en bøtte i køleskabet med mellemlægspapir mellem lagene.

Tip;

 • Nyd dine sunde After Eight kugler afkølet (gerne 30 minutter på frost inden servering). Servér dem også gerne i en dessert. f.eks. i en is. Hér kan du lave kuglerne mindre (ca. på størrelse med en terning), så de passer til en mundfuld sammen med en lækker is.

Velbekomme!

Sunde After Eight kugler

2 thoughts on “Sunde After Eight kugler med mørk chokoladeovertræk”

  1. Hej Lisbeth,

   I Rema, Løvbjerg og Føtex, kan man få dadler året rundt. Både bløde og ellers dem der er en smule hårdere i poser. Dem kan du med fordel hælde kogende vand over og lade dem trække i 10 min. inden brug. 🙂
   Jeg håber at du finder dem.

   Mvh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.