Indeholder affiliate links
Sunde bananvafler – en luksus morgenmad de fleste drømmer om
Sprød skorpe og svampet midte – de her vafler smager SÅ godt! Det her er en af de slags morgenmåltider, som virkelig bliver sat pris på, når det rammer morgenbordet. Det gør det i hvert fald her hjemme, og jeg får også altid en masse tilbagemeldinger fra veninder og følgere, når jeg ligger billeder som disse op. Og derfor skal i selvfølgelig ikke snydes for en opskrift! Jeg har en del forskellige opskrifter på pandekager, som jo er en “dej” ligesom denne og kan bruges som både pandekager og vafler. Du kan prøve denne opskrift på svampede pandekager med proteinpulver, som er ret populær, og se opskrift der tiltaler dig mest, og toppe den som jeg har gjort hér.
Desværre er det alt for sjældent, at jeg får dem vafler, på trods af, hvor nemt det egentligt er. Desuden har jeg som oftest alle ingredienserne i køkkenet, hvilket jo gør det endnu mere dumt, at man ikke forkæler sig selv lidt mere i weekenderne, eller de morgener hvor man har lidt mere tid.
Udover at vaflerne smager super godt i sig selv, så kan du tilføje alle dine yndlings toppings på vafler og gøre den personlig. Al topping går godt i spænd med vafler. Hvilket jeg også vil anbefale dig, hvis du en dag får lyst til at servere dem til dine gæster. Lav nogle skåle med forskellig topping og lad dine gæster lege med deres helt egne kreationer. Du kan desuden sagtens tilføje skyr, marmelade eller frugtgrød, på dine vafler. Det er kun fantasien der sætter grænser. Men lækre smagskombinationer og flotte farver gør altid underværker!
Til dig som ikke er tilhænger af banan – jeg lover dig, at den ikke kan smages! Et godt tip er desuden, at bruge en banan som ikke er moden. Den har meget lidt smag i modsætningen til den modne. Men hvis du godt kan lide smagen af banan, så brug hellere end gerne en moden! Den afgiver en sødme, som den mindre modne banan ikke gør.
INGREDIENSER – 3 vafler;
1 lille banan
1/2 dl. havregryn
1 spsk. HUSK / loppefrøskaller – Kan købes med -40% lige hér
3 æg
1 tsk. kanel
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljepulver
1/2 dl. rismælk (almindelig mælk kan også bruges)
Lidt flydende sød (1 spsk. akacie honning, kokossirup mm. kan også bruges)
TIP; Du kan også erstatte HUSK / loppefrøskallerne med 1 scoop vanilje proteinpulver eller med din favoritsmag, eller blendede havregryn – ved brug af en af de førnævnte, brug da 3 spsk. i stedet.
Topping;
Salty caramel Zero Topping – kan købes hér
Banan
Friske jordbær
Friske hindbær
Friske blåbær
Mynteblade
Ristede, hakkede hasselnødder
Ristede kokosflager
Fremgangsmåde;
- Kom alle ingredienser i en blender og blend dem til en flydende masse
- Varm vaffeljernet op spray eller smør den med kokosolie, så vaflen slipper siderne uden, at blive ødelagt
- Hæld dejen ned i vaffeljernet, luk låget i og lad vaflen stege i 5 minutter
- Løft forsigtigt op for at se hvor langt den er nået – du kender dit vaffeljern bedst! Måske den skal have mere eller mindre? Min vaffel skulle have 10 minutter, fordi jeg gerne ville have den sprød. Den bliver nemmere sprød og hurtigere færdig, hvis du bruger proteinpulver.
- Imens vaflen bages, skyller og snitter du frugter og bær, så de er klar til brug
- Når vaflen er færdig, ligger du bananen på, hælder zero topping over og topper den med dine yndlings toppings.
Velbekomme!