Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher – uden tilsat sukker

Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher uden tilsat sukker

Jeg lavede de her super lækre Ferrero Rocher i sidste weekend, til lørdags hyggen. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at det her er på top 3 listen over de bedste snacks jeg har lavet! Dog er jeg i tvivl om, hvilken plads de ligger på – for de er vanvittigt gode! 😉 Min bedre halvdel kunne ikke være mere enig. Bøtten blev også hurtigt tømt, på få dage. Hvad endnu bedre er, at de laves på meget få og håndgribelige ingredienser, som alle har mulighed for at få fingrene i.

Se også nogle af mine andre favoritter; Snickers bites & Sundere guldkarameller

Der er mange der frygter dadler og spørger om man kan erstatte dem med noget andet, og ja, det kan du godt. Men frygt ej! Jeg lover dig, at du ikke kan smage dadlerne! Så selvom du har en formodning om, at du ikke kan lide dadler og derfor er bange for at prøve disse, så lav en lille portion til at starte med. Men pas på! For de her fløjlsbløde og cremede banditter, er hamrende vanedannende!

20 stk. Du skal bruge;

20 juicy dadler
200 gr. hasselnødder
1 1/2 spsk. Kakao pulver
1 knivspids salt
2 dråber sødemiddel (kan undlades)
150 gr. mørk sukkerfri chokolade
1/2 tsk. kokosolie

Fremgangsmåde;
  1. Rist hasselnødderne på 175 graders varmluft i 10 minutter
  2. Fjern stenene i dadlerne og kom dem ned i en med kakaopulver og salt
  3. Lad hasselnødderne køle af og gnid dem mod hinanden til skalles løsnes
  4. Tag 20 hele hasselnødder fra – de skal ind i midten af massen
  5. Gem yderligere 30 gr. hasselnødder som skal hakkes og bruges til overtræk
  6. Hæld de resterende hasselnødder ned i skålen (uden skallen!) og blend til alle ingredienserne er blandet godt sammen og er blevet til en klæ masse
  7. Beklæd et spækbræt med husholdningsfilm og del din masse op i 20 lige store klumper
  8. Tag en lille klump, lig en hel hasselnød ind i massen og form dine ferrero rocher kugler i den ønskede størrelse
  9. Når alle kugler er formet lægges de på spækbrættet og sættes i fryseren
  10. I mens smelter du din chokolade og blander det med kokosolien
  11. Hak de resterende hasselnødder og brug dem enten udenpå den smeltede chokolade når dine Ferrero Rocher er dyppet / eller hæld dem ned i den smeltede chokolade og dyp kuglerne direkte i choko/hasselnødde massen – ligesom vi kender dem
  12. Lad dem størkne i fryseren inden servering

Velbekomme!

Husk at tag @mialindholm.dk når i bruger mine opskrifter, så jeg kan følge med i jeres kreationer

Relaterede indlæg

2 thoughts on “Sunde og hjemmelavede Ferrero Rocher – uden tilsat sukker

    1. Mia Lindholm Post author

      Det er du mere end velkommen til, søde Rikke!
      Velbekomme. Jeg glæder mig til at se dit resultat <3

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *