Sunde, hjemmelavede knækbrød uden mel og sukker – 2 slags

Sunde, hjemmelavede knækbrød uden mel og sukker

Jeg er stor fan af et lækkert stykke knækbrød, med enten pesto, pålæg eller anden slags smørelse. Det er nemt at tage et stykke knækbrød til morgenmad, som snack, eller hvis man skal hurtigt ud af døren.

Jeg synes tit, at man lige mangler noget mættende og lækkert, til sine små mellemmåltider eller snacking perioder, så jeg har i dag lavet to forskellige slags lækre knækbrød. Et til når man er lækkersulten og et andet som man kan spise til frokost med pålæg på. Begge er gode alternativer til mellemmåltid, i en sundere og varieret kost. De indeholder ingen mel, men indeholder til gengæld mange nærende korn og kerner.

Du skal bruge;

2 dl 5-korns blanding
4 dl havregryn
1 tsk. salt
5 spsk olivenolie/kokosolie
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl græskarkerner
2,5 dl kogende vand
2 æg

Krydderier og kanel efter behov til begge knækbrød

Knækbrød med salt;

Bland alle de tøre ingredienser sammen, hæld vand i og rør rundt. Kom derefter ægget i blandingen, tag halvdelen og fordel det på en bageplade med en våd ske.

Knækbrød med kanel;

Brug den anden halvdel og kom 1 spsk kanel og 1 spsk Sukrin gold i blandingen. Fordel det ved siden af det andet knækbrød, på samme måde, og drys Sukrin gold og kanel på toppen.

Skær derefter i dejen med en pizzaskærer i ønskede stykker og stil pladen i ovnen i 30 min på 200 graders varmluft. Hold øje med dine knækbrød, så de kun får en flot gylden overflade. Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor længe de skal have.

Når de tages ud af ovnen, skal de køle ned på en rist, for at de beholder deres sprødeme

Jeg spiser mine knækbrød med hjemmelavet nutella, tang sennep, pesto, ost mm. Du finder tangsennep hér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.