Sunde romkugler med sorte bønner – de er blevet et kæmpe hit her hjemme! De er nemme at lave og så smager de syndigt, uden overhovedet, at have været i nærheden af kage. I de her sunde romkugler med sorte bønner, finder du desuden både kokos og havregryn, som indeholder fibre, og så er der også et højt proteinindhold i bønnerne. Bønnerne indeholder desuden også både K og B vitamin og flere forskellige mineraler. Så jeg vil sige, at de er et ret godt bud på en sund snack. Især hvis du ikke vil fyldes med sukker (f.eks i hverdagen), men derimod nogle fødevarer, som ovenikøbet er gode for din krop.

Jeg har lavet en anden opskrift på sunde romkugler med sorte bønner, som du finder hér – dog med andre ingrediensforhold og andre toppings, end disse. De andre sundere romkugler er bl.a. toppet med hampefrø og er uden chokoladeovertræk, som disse bl.a. er lavet med. Jeg synes, at de er gode på hver sin måde. Men chokoladeovertrækket gør dem bestemt ikke mindre lækre, kan jeg afsløre! Selvom de romkugler der er fyldt med sukker og kage, jo også smager vanvittigt godt!

Dem med sukker, har jeg også en opskrift på, som du finder hér, hvis du vil prøve dem. Jeg er fortaler for, at man varierer sin kost og spiser hvad man har lyst til. Sukker eller ej. Men hvis jeg kan få snacks der smager usundt og ikke er det, er det for mig, et kæmpe plus som en hverdags snack. Dog er der stadig frugtsukker i dadlerne og også sukker i marmeladen. Den kan du dog vælge sukkerfri, hvis du vil.

Måske du også vil kunne lide; Dadelbarer med ristede hasselnødder | Sundere snickers | Dadelbarer med peanutbutter og chokoladeovertræk | Sunde After Eight kugler | Hjemmelavede bounty

Sunde romkugler med sorte bønner
Sunde romkugler med sorte bønner

Sunde romkugler med sorte bønner

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Søde snacks
Antal: 35 romkugler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 stor dåse sorte bønner (Kidney bønner og kikærter kan også bruges)
  • 175 gr. juicy dadler – du kan også bruge de saftige fra pose fra Earth Control – kan købes i Rema1000. Ikke de tørre dadler!
  • 3 spsk. hindbær eller solbær marmelade
  • 1 spsk. mandel essens
  • 2 spsk. rom essens
  • 75 gr. mandler
  • 100 gr. havregryn
  • 60 gr. kokos
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 35 gr. kakaopulver
  • 1/4 tsk. fin salt

Topping;

  • 100 gr. mørk chokolade
  • 50 gr. mandler (hakkes fint)
  • Kokos
  • Kakaopulver

Tip;

  • Du kan også tilføje appelsinsaft eller en anden smagsfuld essens og dele portionen op
  • Du kan også bruge andre nødder i stedet for mandler. Ristede hasselnødder smager også dejligt – det giver en nutella/nougat agtig smag

Sådan gør du

  • Mål ingredienserne af og del dem op i to skåle. Én med de tørre- og en med de våde ingredienser inkl. dadler. Hvis dadlerne er en smule hårde, kan de blødes op i kogende vand i 10 min. inden brug – de skal være bløde. De sorte bønner (eller kikærter) skal skylles godt over og sies, så væsken så vidt muligt er væk
  • Blend først de tørre ingredienser til en fin mel i en minihakker og hæld dem op i en stor skål. Blend derefter de våde ingredienser til det bliver en lind, ensartet masse. Hvis du har en foodprocessor kan du blende det hele på én gang. Du kan både lave dem grove i konsistensen eller helt fine
  • Vend de tørre og våde ingredienser sammen til en fast masse. Tril herefter kuglerne i den ønskede størrelse. Jeg kan anbefale at bruge handsker. Så er de nemmere at forme, end hvis du gør det i hånden. Vend kuglerne i kokos, hvis dette ønskes. Du kan sagtens undlade topping. Stil kuglerne på køl og opbevar dem hér.

Chokoladeovertræk;

  • Stil kuglrne på køl i en times tid – gerne i fryseren, så du er sikker på, at massen er helt kold
  • Smelt chokoladen over et vandbad, så temperaturen er konstant, når du vender dine romkugler i chokoladen. Skålen må ikke røre ved vandet. Vend kuglerne i chokoladen og læg dem over på et fad beklædt med bagepapir
  • Forbered den ønskede topping og hæld det i separate skåle. Vend kuglerne direkte i toppingen eller drys topping ovenpå, når de ligger på bagepapiret
  • Stil dem på køl i 15 minutter og så er de klar til servering. Opbevar dem i køleskabet i en lukket beholder. Hvis du laver dem med chokoladeovertræk, skal du forvente at bruge dobbelt så lang tid på dem.

Velbekomme!

Sunde romkugler med sorte bønner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.