Sunde vafler med banan – min absolut yndlings opskrift! Jeg lever af de her sunde vafler for tiden. Jeg spiser dem til morgenmad og også når den søde tand melder sig. De smager SÅ godt – og syndigt! De stopper mig bl.a. også i, at gå i slikskabet. Jeg topper gerne mine sunde vafler med bær- eller æble/pærer kompot, skyr, hakkede mandler, kokos og chokolade. Gerne en god kombination af det hele. Men de kan også sagtens spises uden noget på. Det gør jeg altid når jeg snacker dem. Men til morgenmad kan jeg godt lide, at der er topping på. Den kompot du ser på billederne, er lavet på blandede frosne bær, lidt vand, stødt ingefær, honning og chiafrø. Og så lavede jeg en grøn smoothie med banan, frossen mango, frisk spinat, lidt flydende sødemiddel, halvt plantemælk og halvt vand.
Mine sunde vafler er både nemme at lave og så er de også mættende pga. fiberindholdet, i form af havregryn og kokos. Og så kan du kan med fordel bruge dine kedelige bananer, som er begyndt at blive brune. De kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet i sølvpapir eller i en pose. Du kan godt undlade essensen og hælde mere sødemiddel og vaniljesukker i din vaffeldej. Men jeg kan godt lide den gode smag af vanilje, som bliver mere markant af essensen.
Hvad hvis jeg ikke kan lide banan?
Hvis du ikke kan lide smagen af banan, så kan du sagtens lave dem alligevel! Du skal blot bruge bananerne inden de bliver modne. Når det så er sagt, så synes jeg ikke at man kan smage bananerne. Men det er nok ikke så nemt for mig, som er glad for banan, at overbevise en der ikke kan lide banan. Men(!) jeg synes alligevel, at du skal kaste dig ud i dem, og se om jeg ikke har ret!
Brug grøntsager i dine sunde vafler
Du kan også tilføje andre smage end vanilje, og så kan du også tilføje grøntsager, som f.eks. spinat til dine sunde vafler. Frisk spinat har ikke en kraftig smag, så du kan sagtens spise dem som søde vafler, selvom der er grøntsager i. Du kan også rive gulerødder i dejen, hvis du er mere til det. Brug gerne grøntsager som du også kan bruge i kageopskrifter, da de gør sig godt i det søde køkken.
Måske du også vil kunne lide; Søde, sunde æggewraps | Klatkager af risengrød | Bagte æbler med kanel | Koldhævede squashboller | Kartoffelmuffins med ost og forårsløg | Chokolade chiagrød med ristede hasselnødder | Vafler med spinat og broccoli
Sunde vafler med banan
Ingredienser
- 350 gr. bananer
- 2 dl. finvalsede havregryn
- 2 dl. kokos
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. vanilje essens
- 2 tsk. flydende sødemiddel – evt. den fra Easis
- 2 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. fin salt
- 5 str. M/L æg
Ekstra;
- Kokosolie på spray – gerne med smag (andre uden smag kan også bruges)
Sådan gør du
- Tænd vaffeljernet ved 3/4 varme
- Mos bananerne groft med en gaffel og tilføj alle de andre ingredienser. Rør alle ingredienserne godt rundt og spray lidt kokosolie på alle vaffeljernets sider
- Hæld en god klat dej på vaffeljernet – hellere for meget end for lidt. Så bliver de mere svampet og det er det vi ønsker! Ellers bliver de tørre. Hæld gerne dej på 2/3 del af vaffeljernets form. De vil hæve godt, og pga. havregryn og kokos, så flyder dejen ikke ligeså nemt ud over kanten, som ved normale vafler
- Når vaflene har fået en gylden overflade efter et par minutter, er de færdige. De skal føles bløde, så de stadig er svampede. Jeg har givet dem for meget én gang og så tørre bananerne helt ud. De bliver SÅ kedelige! Det gør man ikke igen..
- Servér dine vafler med en bærkompot, frisk frugt, skyr, hakket chokolade og mandler, eller din helt egen favorit topping. Disse er blot nogle af mine favoritter.
Tip;
- Du kan tilføje spinat til dine vafler – dog skal spinaten blendes sammen med dejen, så den bliver helt lind og der ikke er store spinatstykker i dejen.
- Du kan tilføje 1-2 spsk. kakaopulver og lave chokovafler
- Du kan hakke chokolade eller nødder fint og hælde det ned i dejen
- Du kan sagtens lave dem som pandekager, hvis du ikke har et vaffeljern. Her vil der være markant flere pandekager
Velbekomme!