Indeholder affiliate links
Jeg er vild med kokos! Kokos på alle måder faktisk.. I is, chokolade, müsli, snacks, ja alt! Jeg kan huske da jeg var mindre og min mormor serverede kokostoppe for os til kaffebordet, åh! Der er altså stadig en favorit! Den der snaskede, smagsfulde kokostop med et godt lag chokolade. Men den usunde version er min krop knap så glad for! Hvis krop er det? Ingens! Og nej, selvfølgelig skal du ikke afholde dig fra at spise en eller tre usunde kokostoppe i weekenden, hvis du virkelig har lyst til den. Men hvorfor ikke lave din egen, sunde version?? Som smager rigtig meget derhenad! Og så er den endda ikke lige så usund, og de tager ingen tid at lave! Så kan du endda også tillade dig at tage en, selvom det er hverdag 😉 Jeg er fan!
Du skal bruge;
150 gr. banan (ikke moden, da de afgiver meget smag)
2 æg
1 spsk. sukkererstatning i pulverform
150 gr. kokosfibre – kan købes hér (prisen er nedsat med næsten 50%)
1 dl. fin kokosmel (Urtekram)
3 spsk. koldpresset kokosolie – kan købes hér
100 gr. mørk sukkerfri chokolade (Easis)
Jule edition;
Tilføj 1 spsk. kanel og saften fra en halv appelsin
Fremgangsmåde;
- Mos bananen godt med en gaffel og bland de resterende ingredienser i skålen, undtagen chokoladen – Sørg for at kokosolien er smeltet
- Bland godt rundt i massen så alle ingredienser er fordelt
- Form dine kokostoppe i hånden og stil dem på en beklædt bageplade
- Bag dem i ovnen i 15 -20 min på 180 grader (det afhænger af ovn – de varmer forskelligt, så hold øje med dem!) til de får farve
- Når de er færdige, tager du dem ud og lader dem køle i 15 min
- Derefter dyppes bunden i chokolade og det resterende chokolade hældes over dem med en ske
- Køl dem igen, til chokoladen er størknet
Velbekomme!