Sunde romkugler med sorte bønner og dadler og hampefrø

Sundere romkugler med sorte bønner og dadler

Indlægget indeholder et affiliate link

Sundere romkugler med sorte bønner og dadler. De er super lækre og virkelig nemme at lave. Desuden kan du spise mine til hverdag uden, at skulle have dårlig samvittighed, når den søde tand melder sig. Kontra de usunde hjemmelavede romkugler, som uden tvivl også smager helt igennem fantastisk. Dem har jeg linket til hér, hvis det kunne friste. Men de her sundere romkugler er dog et super godt supplement til hverdags hyggen. Eller hvis man generelt bare prøver, at skære ned for sit sukker indtag i form af slik, kage og andre søde sager. Opskriften er faktisk en af mine ældre opskrifter. Den er helt tilbage fra da jeg lige var flyttet i lejlighed og begyndte, at spise sundt og tabe mig. Dog med nogle småjusteringer.

De smager virkelig godt! “De smager nærmest som de usunde, originale romkugler. Man smager jo ikke forskellen. Kan vi få en opskrift på dem?” – Som mine “forsøgskaniner” sagde om dem. Jeg serverede dem for 8 personer – Både veninder, venner og familiemedlemmer, og de var alle helt vilde med dem! Faktisk sagde de også, at de bedre kunne lide dem, end de købte, som lå på bordet, ved siden af mine sundere romkugler. Og det må jo siges at være et kompliment, når de jo ellers er ret så populære.

Du kan købe hampefrøene, som jeg bruger til topping lige hér

Sundere romkugler med sorte bønner og dadlerSundere romkugler med sorte bønner og dadler

Sundere romkugler med sorte bønner og dadler

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 22 sundere romkugler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner
  • 30 gr. kakao pulver
  • 40 gr. kokosmel
  • 200 gr. saftige dadler
  • 20 gr. kokosolie
  • 5 tsk. rom essens
  • 1 tsk. vanilje essens
  • 1/2 tsk. flydende sødemiddel
  • Topping; Jeg brugte kokos og hampefrø (se link over opskriften). Men du kan også sagtens bruge kakaopulver, frysetørrede bær, lakridspulver osv.

Sådan gør du

  • Dræn de sorte bønner for væske og skyl dem grundigt med vand i en si. Lad væsken dryppe af dem i 10 minutters tid, så der ikke kommer overskydende væske i romkuglemassen
  • Mål de resterende ingredienser af og hæld dem ned i skål. Rør rundt og del ingredienserne op i to. Hæld den første del i en foodprocessor eller en minihakker og blend massen til den bliver helt fin og cremet. Fortsæt med den anden del, så du er sikker på, at alle ingredienser bliver blendet helt fint - Det kan godt være svært at få alle ingredienser blendet helt sammen, hvis din hakker er proppet helt op til kanten
  • Bland begge portioner sammen og rør godt igennem. Smag romkuglemassen til, så de passer til din smag. Stil romkuglemassen på køl i en time, så den kan samle sig og blive fast, inden romkuglerne skal trilles
  • Pres godt og rul dine sundere romkugler så massen hænger sammen, og tril dem i den ønskede topping. Læg dem på en tallerken og stil dem i køleskabet igen, hvis du ikke skal bruge dem med det samme. Romkuglerne er, efter min mening, bedst når de er kolde.

Velbekomme!

2 Replies to “Sundere romkugler med sorte bønner og dadler”

    1. Hej Mia,

      Dadlerne er et ret bærende element for sødme og konsistens i denne opskrift. Hvis det er fordi du ikke kan lide dadler, så lover jeg dig, at de ikke smages. Men dk kan godt erstatte dadlerne med rosiner, abrikoser, svesker osv. Dog vil jeg anbefale dadler 😀

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.