Svampede chokoladeboller – de lækreste, bløde fødselsdagsboller med chokoladestykker i. Bloggens første opskrift på chokoladeboller og det er uden tvivl de bedste chokoladeboller, jeg nogensinde har lavet! Du kan også undlade chokoladeknapperne og lave dem til almindelige, bløde fødselsdagsboller. Det gør dem ikke mindre lækre. Du kan også tilføje gulerødder eller rosiner, hvis du er mere til det. Men chokoladeknapperne topper dem helt sikkert! Jeg spiste en lige da de var lavet og en senere på aftenen med smør på. Uh, det er guf!

De her chokoladeboller skal nok blive et hit her hjemme! De er nemme at lave og tager ikke alverdens tid. Udover det skal de ikke hæve af flere omgange, som mange andre. Så du kan sagtens lave en masse andet i mellemtiden og alligevel servere dem inden for relativ kort tid. Desuden er de virkelig værd at anbefale nu hvor vejret er noget møg! En kop varm kaffe eller kakao, en god serie og så en lun chokoladebolle med smør. Behøver jeg at sige mere?!

Se filmene jeg lavede af mine chokoladeboller og lad dem tale for sig selv

I er virkelig mange der har efterspurgt en opskrift, efter jeg postede nogle film i min story på Instagram, så her får I den. P.s. gør dig selv de tjeneste at tjekke lige min instagram story og se hvad jeg snakker om. Så kan du se hvor svampede og lækre de er! Årh.. Siden jeg har lavet mine chokoladeboller første gang, har jeg allerede lavet dem 3 gange siden. Og jeg har fået den vildeste feedback på Instagram fra jer, som selv har lavet dem. Tusind tak fordi I deler. Se filmene jeg postede af mine chokoladeboller hér og lad dem tale for sig selv.

Måske du også vil kunne lide; Svampet banankage | Fastelavnsboller med remonce af marcipan | Blommetærte med sprød havre-mandel crumble | Blødende chokolademuffins | Svampet kanelsneglekage

Svampede chokoladeboller
Chokoladeboller
Svampede chokoladeboller
Svampede chokoladeboller
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Svampede chokoladeboller

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 18 minutter
Samlet tid1 time 33 minutter
Ret: Bagværk
Keyword: Chokoladeboller
Antal: 12 chokoladeboller
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 2 dl. letmælk
  • 30 gr. gær
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 2 æg (str. L) (det ene skal bruges til pensling!)
  • 450 gr. hvedemel
  • 1 tsk. fin salt
  • 120 gr. smør (ikke et blandingsprodukt)
  • 120 gr. chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Mål smøren af og stil den på køkkenbordet, så den bliver blød (ikke smeltet!)
  • Varm mælken op til den er lun og hæld den ned i en røremaskine. Derefter smuldre du gæren deri og rører rundt til gæren er opløst
  • Hæld kardemomme, sukker og 1 æg i mælken, og rør rundt igen. Derefter blander du salt og mel sammen. Tilsæt nu halvdelen af melet og halvdelen af smøren. Fortsæt med at røre rundt og tilsæt det resterende smør og mel, når det første er godt fordelt
  • Lad dejen ælte i 10 minutter til den bliver glat og slipper siderne i røreskålen. Derefter tilføjer du chokoladeknapperne og ælter dem ind i dejen med håndkraft, så chokoladeknapperne ikke går i stykker og farver dejen
  • Beklæd en bradepande/form (min bradepande er firkantet og 28*28 cm.) med bagepapir (jeg krøller det altid sammen. Så er det nemmere at arbejde med) og drys med en smule mel . Del din dej i 12 lige store boller (ca. 80. gr. stykket). Ved at måle vægten af, ved du at dine boller skal have lige lang bagetid
  • Fold dine boller med foldemetoden, så de bliver spændt op. Det gør du ved at lægge bollen i hånden og samle dejen fra siderne af bollen med pegefinger og tommeltot, og pres den så ind til midten af bollen. Fortsæt 5 gange. Derefter laver lægger du dem på køkkenbordet og lave en hul hånd ned over bollen. Tril forsigtigt bollen rund, så den får en flot form
  • Læg chokoladeboller op i bradepanden/formen med mellemrum, så der er plads til at de kan hæve. Stil dem til hævning et lunt sted i 1 time. Pisk et æg og pensl bollerne. Bag dem ved 200 graders over- og undervarme i 18 minutter. Lad dem køle i 15 min. på en rist, inden du fjerner dem fra formen.
  • Servér som de er når de er friskbagte. Derefter anbefaler jeg at give dem 15 sek. i mikroovnen, så er de ligeså gode som nye! De kan sagtens fryses og smager himmelsk med smør på.

Velbekomme!

Svampede chokoladeboller
Svampede chokoladeboller

10 thoughts on “Svampede chokoladeboller | Bløde fødselsdagsboller”

  1. Jeg har lige bagt dem, og de ser super gode! Der mangler dog salt et sted i din beskrivelse af, hvordan man gør, så jeg glemte det 😉

    1. Hej Carina,

      Årh for den! Tak for at være opmærksom! Det er rettet med det samme 😛
      Men dejligt at resultatet stadig blev godt! 😀

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Betina,

      Det må jeg indrømme at jeg ikke har prøvet. Jeg bruger oftest selv smør i mine opskrifter – men jeg ved at min mormor som oftest bruger magarine i sine bolleopskrifter og de bliver smadder gode. Så jeg tænker godt at du kan 😀

      Venlig hilsen Mia

  2. 5 stars
    De bedste chokolade boller ever Langt bedre end bageres, bliver helt sikkert bagt igen snart

    1. Hej Mette,

      Ih, tusind tak skal du have! Det var dog en vanvittig dejlig feedback på mine chokoladeboller. Det er jeg glad for at du synes!
      Tak for at dele din feedback. Dejligt du bruger min opskrift. 😀
      Rigtig god aften.

      Venlig hilsen Mia

  3. 5 stars
    PERFEKTE. Altså nu havde jeg ikke en røremaskine, men de kan fint ældes i hånden. Dejlig luftig og svampet.

    1. Hej Mia,

      Tusind tak, det er jeg glad for at du synes! 😀
      Jeg har heldigvis fået mange positive beskeder i forhold til en håndæltet dej, så det er dejligt at der er endnu en positiv oplevelse med til samlingen. 😀

      Tak for din besked, og tak for at bruge min opskrift.
      Venlig hilsen Mia

  4. Hej Mia

    Kan de bages dagen inden, og stadig være friske til fødselsdag i børnehaven den efterfølgende dag?

    Vh Gitte

    1. Hej Gitte,

      Ja, det kan de sagtens. Lad dem da ligge ude på køkkenbordet et par timer inden de skal nydes, så de ikke er kolde.
      God fornøjelse. 🙂

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.