Spelt squashbrud med solsikkekerner og rosmarin

Mel og kerner er sponsoreret af Finax

Mangler du lidt lækkert til madpakken? Så er de her svampede squashbrud perfekt til både frokost, madpakken eller hvis man er på farten og ikke har tid til, at sætte sig ned og spise sin morgenmad. De er super nemme at lave, tager ikke forfærdelig lang tid og så smager de bare super godt!

Desuden er de lavet på både grøntsager, kerner og grov mel, hvilket jo alle, er nogle ingredienser som maven har godt af. Jeg er ofte på tur med mit arbejde, hvor de her er perfekte til madpakken! du kan desuden skære dem over og komme dit yndlings pålæg ind i.

Måske du også ville kunne lide mine lækre og svampede gulerodsbrud – du finder opskriften lige hér

8 store eller 10 mellem brud – Du skal bruge;

40 gr. gær
3 dl. lunkent vand
450 gr. sigtet speltmel (Finax)
30 gr. blødt smør
1/2 tsk. sukker / sukkererstatning
1/2 tsk. salt
1/2 bundt frisk rosmarin (krydderurt)
2 dl. solsikkekerner (Finax)
300 gr. revet squash
1 æg

Fremgangsmåde;
  1. Hæld lunken vand i din røremaskine og opløs gæren deri
  2. Skyl rosmarinen, fjern stilken og hak bladene ud i små stykker og hælder dem ned i skålen
  3. Derefter kommer du zero, salt og mel i skålen og rører godt rundt
  4. Når dejen er fast, kommer du den bløde smør i skålen og rører yderligere 15 minutter
  5. Lad dejen hæve i en time i skålen med et viskestykke over
  6. I mens dejen hæver, river du din squash og stiller den klar til brug i en skål
    Når dejen er hævet, hælder du den ud på en meldrysset bordplade
  7. Lav en fordybning i dejen og hæld æg, squash og solsikkekerner ned i fordybningen
  8. Fold dejens sider ind mod midten nogle gange, indtil squash, æg og solsikkekerner har fordelt sig lidt i dejen
  9. Tag to bageplader frem og beklæd dem med bagepapir
  10. Saml dejen og hak den ud i små stykker med en bagespade, i mens de stadig ligger i en “klump”
  11. Tilsidst deler du dejen i de ønskede stykker, kører bagespaden ind under og ligger bollerne over på bagepladen – de hæver en del så lav to plader, så de ikke glider sammen under hævning
  12. Lad bruddene hæve 30 minutter yderligere på bagepladen i ovnen, ved 30 grader
  13. Gulerodsbruddene skal bages ved 220 graders varmluft i 12-15 minutter
  14. Hold øje med dem – de skal være gyldne på overfladen. Du kan tjekke om de er færdige ved at tage dem ud af ovnen og banke på bunden med spidsen af din finger. Hvis den lyder hul, så er den færdig. Hvis ikke, så giv den er par minutter mere.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *