Svampet banankage

Svampet banankage – den nemmeste opskrift

Svampet banankage med chokoladeovertræk – den lækreste kage og nemmeste opskrift på banankage, jeg længe har lavet! Jeg lavede den her banankage den anden dag, hvor jeg havde en stak meget modne bananer der skulle bruges. Jeg bruger som oftest mine modne bananer i en kage, muffins eller også skærer dem ud og deler op i poser. Så bruger jeg dem i smoothies i stedet for at smide dem ud. Kagen blev endda lavet på gefühlen og den blev så vanvittigt god! Så hvis du har nogle modne bananer du skal til at smide ud eller ikke ved hvad du skal bruge til, så gør dig selv den tjeneste, at lave denne svampede banankage!

Forestil dig den mest svampede bund, som er lækker og fugtig pga. den helt rigtige mængde af bananer. Jeg har toppet banankagen med mørk chokolade og hakkede nødder. Jeg serverede den for min kæreste og veninder der kom på besøg, og de var vilde med den. Svampet banankage går man aldrig galt i byen med! Jeg synes endda at den var endnu bedre på andendagen, hvor den var kølet helt af. Der kom bananerne rigtigt til deres ret. Jeg bager min kage i en lille bradepande (med tilhørende låg) og der kommer 15 pæne stykker ud af den.

Måske du også vil kunne lide; Citronkage med hvid chokolade og marcipan / Svampet rabarberkage med marcipan / Banankage med karameltopping / Kanelsneglekage / Hjemmelavede Ferrero Rocher / Romkugler / Daddelbarer med ristede hasselnødder / Blødende chokolade muffins

Svampet banankage
Svampet banankage

Svampet banankage med chokolade – den nemmeste opskrift

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Antal: 1 lille bradepande 42 x 29 cm
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 200 gr. smør
  • 6 M/L æg
  • 300 gr. sukker
  • 3 spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 400 gr. modne bananer
  • 330 gr. hvedemel
  • 100 gr. mørk chokolade til topping
  • 2 håndfulde nødder til topping (kan undlades)

Sådan gør du

  • Varm 2/3 af smøren op til det smelter, og hæld derefter de sidste 1/3 ned i, så det smelter i den varme smør. Det er vigtigt at det er helt afkølet inden brug!
  • Slå æggene ud i en skål og hæld vaniljesukker og sukker ned i skålen, og pisk det sammen til en luftig masse. Mos bananerne med en gaffel og tilføj derefter bagepulver, salt og de moste bananer i æggemassen
  • Afmål melet og si det ned i skålen (det er vigtigt at du hælder det igennem en si, så der ikke kommer klumper af mel i den bagte kage). Rør godt rundt med et piskeris, så alle ingredienser fordeles
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og spray den med smagsneutral olie. Hæld derefter kagedejen ned i bradepanden og bag den i ovnen ved 180 graders varmluft i 30 min. Du kan tjekke om kagen er bagt ved, at stikke en gaffel ned i midten af dejen. Hvis der ikke længere sidder dej på når du tager den op fra kagen, så er den færdigbagt
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den stå og køle af. Fordel med det samme chokoladen i stykker ovenpå kagen, og smør chokoladen ud når den er smeltet. Du kan toppe kagen med hakkede mandler eller hasselnødder – husk at gør det i mens chokoladen stadig er smeltet
  • Lad kagen køle af i 60 min. inden servering. Jeg synes dog at kagen er ekstra god på andendagen. Så du kan med fordel lave den dagen før den skal bruges.

Velbekomme!

Svampet banankage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.