Svampet kanelsneglekage – perfekt til kaffen og regnfulde dage

Jeg fandt min gamle opskrift på kanelsnegle frem, i sidste weekend, som jeg lavede med min mor da jeg var yngre. Denne gang lavede jeg dem til en svampet kanelsneglekage. Jeg har efterhånden set en del af dem på medierne de sidste måneder, så nu ville jeg selv prøve den af, med familiens egen opskrift. Jeg lavede den sammen med min mor, da jeg var yngre og hun har fået den af min mormor. Vi har fundet en helt perfekt kombination af ingredienser, som giver den lækreste og mest svampet kanelsneglekage. Hold nu op den blev lækker! Den er dejlig svampet og har en rigtig lækker konsistens, og ikke mindst smag!

Alle i min familie elsker alt med kanel, så da jeg serverede denne for dem i søndags, var jeg på toppen af hitlisten! Den er hverken sund eller sundhedsforbedret, men god, det kan jeg love dig for, at den er!

Den kan sagtens fryses ned og tages op til regnfulde dage, som i dag, hvor ekstra hygge er på programmet. Sådan har jeg det i hvert fald, når vejret er gråt og trist. Enten bager jeg, eller også hygger jeg på sofaen med en god serie, en kop kaffe og et tæppe. Desuden synes jeg, at duften af hjemmebag i hjemmet, er så skønt! Det bringer barndomsminder frem og det indbyder til hygge, med dem man holder af. Desuden er jeg sikker på, at alle ville sætte pris på hjemmebag, uanset vejr 😉

Opskrift på svampet kanelsneglekage
Opskrift på svampet kanelsneglekage
Opskrift på svampet kanelsneglekage
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Svampet kanelsneglekage

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 20 minutter
Ret: Kanelsneglekage
Antal: 1 kage med ca. 16 snegle
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Kanelsnegle dej

  • 50 gr. gær
  • 2 dl. lunken let mælk
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 spsk. sukker
  • 115 gr. smeltet smør
  • 3 æg – det ene æg skal bruges til pensling
  • 550 – 600 gr. hvedemel – Mærk dig frem! Dejen skal være lækker og blød og slippe dine fingre, når du mærker på den

Remonce

  • 150 gr. blød smør – ikke smeltet
  • 140 gr. sukker
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 2 spsk. sirup (kan undlades, men remoncen bliver dejlig karamelagtig, og bidrager til at remoncen forbliver i kanelsneglene)

Glasur

  • 100 gr. flormelis
  • 2,5 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Tag smøren til remoncen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet, så den kan nå at temperere inden brug

Kanelsnegle dej

  • Opløs gæren i den lune mælk, i en røremaskine. Hæld sukker, kardemomme, 2 æg, smeltet smør og salt, og rør rundt
  • Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt. Derefter hælder du lidt mel af gangen, ned i skålen, indtil dejen slipper siderne og overfladen er blank. Indtil den gør det, hælder du lidt mere mel i – mærk dig frem. Det er vigtigt, at der hverken kommer for meget eller for lidt mel i din dej!
  • Ælt dejen ved niveau 3 (1/3 hastighed) i 10 minutter. Dejen skal være blød og glat, og så skal den slippe dine fingre. Stil til sidst dejen til hævning i en ren skål med husholdningsfilm over. Den skal hæve under et stykke husholdningsfilm/vita wrap (så viskestykket ikke suger fugten) og derefter et viskestykke i 1 time, et lunt sted. Jeg sprøjter siderne med olie på spray, så den nemmere kan hæve og slippe skålen, når den er hævet færdigt.

Remonce

  • Kom den bløde smør i en skål og hæld sirup, kanel og sukker i. Rør godt rundt med en gaffel og stil den til side på køkkenbordet, til den skal smøres på kanelsnegledejen

Efter hævning

  • Drys lidt mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne bibeholdes
  • Kom lidt mel på din kagerulle og bred dejen ud til en rektangel (altså ligesom formen på en bageplade, bare større i dette tilfælde) – det er vigtigt at modstående sider af dejen er lige lange. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
  • Fordel remoncen ud på hele dejen, også ud til kanterne, så der er snask rundt i hele sneglen
  • Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse – som når du laver almindelige kanelsnegle (det afhænger meget af hvor stor din form er – hvis den er stor, så lav dem 2 cm. Hvis den er lille, kan du sagtens lave dem lidt større)
  • Beklæd en lille bradepande eller springform med bagepapir, og smør siderne med olie eller smør – min er springform er 32*32 cm.
  • Læg kanelsneglene ned i din bradepande/form, med 1 cm. mellemrum. Lad kanelsneglekagen hæve 30 min. yderligere i formen
  • Pensl kanelsneglene med et pisket æg og bag kanelsneglekagen ved 200 grader i 20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen. Lad kagen køle på en bagerist i formen i 20 minutters tid og tilføj så glasuren inden servering

Glasur

  • Rør flour melis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres. Du kan også komme kakaopulver i glasureren, så bliver den mørk. Jeg foretrækker at den er hvid.

Tip;

  • Hvis du laver dem som separate kanelsnegle, så lav dem smallere i bredden når du skærer dem ud og pres siderne en smule ud, når de ligger på bagpladen. Så får de nogle fine sider med remonce hele vejen ud til kanterne. Bag dem i 10 minutter ved 200 grader over- og under varme én plade af gangen i midten af ovnen.
  • Både kanelsneglekage og snegle kan sagtens fryses ned og serveres ved anden lejlighed – hvis der er flere tilbage.
  • Hvis du gemmer dem til de næste par dage, så opbevar dem i køleskabet og lun dem i ovnen! Jeg varmer ovnen op til 80 graders over- og under varme og lægger det antal kanelsnegle ind i en pose, som jeg skal bruge. Slå en knude på posen og varm sneglene i 15-20 minutter i ovnen. Posen gør, at der dannes kondens inde i posen og det gør de lune snegle helt svampede, som var de friskbagte.

Velbekomme!

Opskrift på svampet kanelsneglekage

44 thoughts on “Svampet kanelsneglekage – Verdens bedste opskrift”

  1. Absolut en fantastisk kanelsnegle.
    Jeg fortryde næsten at har bagt dem, kan ikke stoppe med
    at spise
    De er bare for goooooooood

    1. Hej Rakel,

      Sikke en fantastisk besked at få! Tusind tak skal du ha’, det er jeg glad for, at høre trods det lille “problem” med at du nu ikke kan stoppe med at spise den 😉
      Det er også mit problem når først man er startet! Haha

      Rigtig god weekend!

      Kh. Mia

  2. Mums nogen lækre snegle. Men lidt upraktisk at rulle dem ud med en køkkenrulle, jeg vil nu foretrække en kagerulle i stedet 😉

    1. HAHAHAHHA!! Åh, Sanne! 😀
      Nu ikke så sart 😉 tænk sig, at selvom det er bloggens 3. mest læste opskrift er der ingen har enten opdaget det eller gjort mig opmærksom på det Tak for det! 😀
      Og tusind tak! Du har lavet dem? 😛

  3. fantastisk bagværk.
    Havde bagt dem til i lørdags…. Men måtte igang med en ny portion fredag eftermiddag
    Tak for en dejlig lækkerbidsken

    1. Eih hvor dejligt at høre, Charlotte! 😀
      Det er jeg SÅ glad for, at du synes. Tusinde tak for din besked og feedback.

      Hvis du skulle ligge inde med billeder af dine kreationer, så vil jeg meget gerne modtage dem pr. mail på mialindholm@hotmail.com og evt. dele dem på min instagram, hvis det er ok for dig? 🙂

      God baglyst og god weekend!

      Kh. Mia

  4. Hej Mia (:

    Et enkelte spørsmål. Kan jeg lave sneglende klar i bradepanden og bage den næste morgen efter?

    1. Hej Camilla,

      Uha, det har jeg ikke prøvet før. Men jeg tænker, at hvis du laver dem klar i en bradepande og stiller sneglene i køleskabet, så mindskes hævelsen (vigtigt!) – så umiddelbart tænker jeg godt, at det kan lade sig gøre. Dog vil jeg bruge halvt så meget gær og tage kanelsneglene ud 1 time før de skal bages, så de kan hæve en smule og så dejen kan nærme sig stuetemperatur, inden de kommer i ovnen. 🙂
      God bagelyst!

      Mvh. Mia

  5. Kan man skifte kardemomme ud med noget andet eller kan man helt undlade det? 🙂

    1. Hej Nanna,

      Du kan sagtens undlade det, men det giver jo den her lækre og lune smag til dejen, som jeg synes mangler, hvis det ikke er i. Men det er ikke et must at bruge det – dog en anbefaling. 🙂

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Malene,

      De kan sagtens bages dagen før. Jeg vil hér anbefale dig at give sneglene nogle minutter i ovnen i en plastikpose på 80 graders over- og undervarme alm. ovn, inden servering, så de bliver lune og svampede igen. Ovnen og plastikposen danner kondens og svampene suger fugt til sig. De kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage 🙂
      God bagelyst!

      Venlig hilsen Mia

  6. Hej Mia. Jeg vil bare lige sige at det er en helt fantastisk kanelsneglekage du har! Jeg har efterhånden prøver rigtig mange opskrifter og din er dog den vi her hjemme bedst har kunne lide. Min mand og datter kan ikke lade dem være når jeg laver dem. Tak for en god opskrift.

    KH. Marianne

    1. Hej Marianne,

      Tusind tak, hvor er du sød! Det er jeg rigtig glad for at høre 😀
      Dejlig at du bruger min opskrift og deler din mening med mig. Tusind tak!
      God weekend!

      Venlig hilsen Mia

  7. Hej Mia.
    Kan man lave dem om morgenen og så lade dem stå og trække indtil man skal bruge dem om eftermiddagen til kaffe? Er de stadig friske så, selvom man vælger at bage dem senere på dagen? 🙂
    Hilsen Heidi

    1. Hej Heidi,

      Jeg beklager mit sene svar. Jeg er lige blevet mor for 14 dage siden, så hun er lige blevet prioriteret 🙂
      Ja, det kan du sagtens. Du kan med fordel putte det antal snegle du skal bruge, i en plastikpose ved 80 graders over- og under varme, inden servering. Så suger de nemlig fugt til sig igen.
      Men du kan også lave dem klar i formen, stille dem i køleskabet. Lav dem så med en smule mindre gær, når de skal hæve det længere tid. Stil dem så i køleskabet i nogle timer og tag dem ud 2 timer før de skal bages. Så de stadig er friskbagte 🙂
      God bagelyst!

      Mvh. Mia

  8. Hej Mia.
    Jeg overvejer at lave sneglekagen nogle dage inden den skal serveres, og så fryse den INDEN bagning. Jeg har en opskrift på kringle, hvor jeg gør det, og det fungerer fint. Så er har man jo noget nemt hvis man lige pludselig får uventede gæster 😉

    1. Hej Iben,

      Ih hvor spændende! Du har helt ret og friskbagt bagværk er altså bedst! 😀
      Jeg har selv leget tanken, men har dog ikke prøvet kræfter med det endnu. Men jeg vil elske at høre hvordan resultatet bliver! 😀

      Rigtig god bagelyst og god jul!

      Venlig hilsen Mia

  9. Kan anbefale (kommer fra en bager) at komme lidt sirup i remoncen. Det gør at dejen bedre kan sige det til sig, og nemmere at røre ud på dejen. Så falder meget af fyldet ikke ud af sneglene 🙂

    1. Hej Klaus,

      Fedt! Tak for råd! Det vil jeg helt sikkert prøve næste gang jeg laver dem. 😀

      Venlig hilsen Mia

  10. hej
    Vil så gerne prøve disse, men SKAL jeg bruge en røremaskine? For det har jeg ikke.
    jeg har en food processer med en dejkrog, kan den bruges?

    1. Hej Camilla,

      Det er jeg glad for at høre! Det har jeg aldrig prøvet før – men jeg tænker sagtens at den kan bruges, hvis du plejer at lave boller i den? 🙂
      God weekend.

      Venlig hilsen Mia

      1. Hej Mikkel,

        Ej hvor dejligt at høre!
        Fedt at du sprang ud i det, trods ingen røremaskine og stadig fik et godt resultat!
        Tak for feedback – det er helt sikkert brugbart for mine læsere. 😀

        Rigtig god dag.
        Venlig hilsen Mia

  11. Hej
    I disse corona tider, faldt jeg over denne opskrift som jeg har haft længe. Jeg har i gen røremaskine desværre, men kan jeg bruge håndmixer? Kan jeg ligeledes bruge skummetmælk?
    Glæder mig til at komme igang

    1. Hej Gitte,

      Det er jeg glad for at høre. 😀
      Det kan du sagtens og så giv dejen en ordentlig tur på køkkenbordet, så du er sikker på, at den bliver rigtig lækker.
      Du kan også godt bruge skummetmælk – dog synes jeg personligt, at den bliver mere lækker med en mælk med lidt højere fedt indhold. 🙂
      Rigtig god bagning!

      Venlig hilsen Mia

  12. Nu er jeg spændt på at prøve dine kanelsnegle, har lige lagt dejen til første hævning. Jeg laver tit kanelstænger (opskrift fra lagkagehuset), dem er min mands kollegaer helt vilde med, men kunne være rart hvis jeg af og til kunne bage (megasnaskede) snegle til dem også.
    Du skriver at man kan komme de færdigbagte snegle i en plastikpose og så opvarme sneglene ved 80 grader i 15-20 min., bruger du specielle poser til det, eller er det bare alm. frostposer?

    1. Hej Lisa,

      Det lyder dejligt. Jeg håber at de falder i jeres smag så! Jeg bruger bare helt almindelige fryseposer. Når ovnen ikke er over de 80 graders alm. ovn, så smelter posen ikke. Den danner i stedet kondens og det gør svampene dejligt fugtige og lune igen.
      God bagelyst! Jeg vil elske at høre hvad I synes om denne opskrift. 😀
      Rigtig god weekend!

      Venlig hilsen Mia

  13. 5 stars
    De er SÅ lækre! Vi bagte dem med plantebaserede alternativer til mælk og smør (har to børn med mælkeallergi) og de er mere end godkendt

    1. Hej Sara,
      Jeg er virkelig glad for at høre, at det stadig blev et godt resultat med plantebaserede alternativer. Det tip vil jeg helt sikkert give videre 😀 Dejligt at de små også godkendte dem!
      Tusind tak for din feedback og de fine stjerner!
      Rigtig god søndag.

      Venlig hilsen Mia

  14. Hejsa

    Lige et spørgsmål, når dejen skal hæves er det så 1 time under film og 1 time under viskestykke eller er det begge dele på samme tid?

    1. Hej Sonny,

      Det er 1 time i alt – i forhold til hvad du efterspørger. Det er fordi jeg lægger et viskestykke over, når filmen er sat på 😀

      Mvh. Mia

  15. 5 stars
    Super gode kanelsnegle! Jeg var på udkig efter den perfekte svampede snegl og blev ikke skuffet.
    Tak for den gode opskrift 🙂
    Har nu fryseren fyld med “resterne”.

    Hilsen Stephanie

    1. Hej Stephanie,

      Tusind tak! Det er jeg virkelig glad for at du synes 😀
      Det lyder som om at man gerne vil komme som uventet gæst hos dig 😉
      Tak for deling af din mening – det sætter jeg pris på.

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Amanda,

      Ja, det er det. Men det kan du sagtens bruge, hvis du lyster 🙂
      God bagelyst.

      Venlig hilsen Mia

  16. Jeg vil gerne bage kanelsneglekagen til min søns fødselsdag. Og jeg vil også meget gerne undgå at blive for stresset på selve dagen. Derfor er min plan at bage kagen dagen før. Sååå hvis jeg sætter den i køleskabet dagen før, skal jeg så også lune den dagen efter, eller vil jeg kunne skippe dette trin og blot putte glasur på?
    🙂
    Kh Karen

    1. Hej Karen,

      Det lyder dejligt! Og jeg kan sagtens følge dig i at lave mest muligt klart dagen før.
      Du kan sagtens bage den dagen før, og dagen efter ville jeg så komme den i en pose og i ovnen ved 80 graders alm. over- og undervarme. indtil den er godt lun og bliver fugtig indeni. Så er den ligeså lækker, som når den er friskbagt. Derefter kan du komme glasur på.

      Jeg beklager det sene svar! Jeg håber ikke at du har manglet mit svar, og at du kan nå det endnu! 🙂
      Og ellers, så håber jeg at I havde en fantastisk dag, og at du prøvede dig frem.

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Maria,

      Uha, jeg har ikke så stor erfaring i arbejdet med tørgær. Men det er jeg ikke i tvivl om, at du kan. Hvor meget du skal bruge, er jeg sikker på at du kan finde svar på, på pakken. 🙂
      God bagelyst!

      Mvh. Mia

  17. 5 stars
    Fantastiske snegle❤️De er et kæmpe hit og forsvinder dom fug for solen.
    Tror du, hvis jeg benytter mindre gær, de kan koldhæves natten over. Det ville lette det om morgenen når jeg laver sem til brunch/morgenbordet
    Tak for lækker smovse opskrift

    1. Hej Trine,

      Det er jeg SÅ glad for at høre! Tusind tak for dejlig feedback og flotte stjerner! 😀
      Det tænker jeg helt sikkert at de kan! Mit bud vil være at bruge 10-15 gr. gær og tag dem så fra køl 1 times tid før de skal i ovnen, så sneglene temperer og har mulighed for at hæve lidt inden de bliver bagt. Giv endelig lyd fra dig når du har prøvet det, så jeg kan høre hvordan det er gået <3
      God bagelyst!

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.