Opskrift på svampet kanelsneglekage

Svampet kanelsneglekage – Verdens bedste opskrift

 Svampet kanelsneglekage – perfekt til kaffen og regnfulde dage

Jeg fandt min gamle opskrift på kanelsnegle frem, i sidste weekend, som jeg lavede med min mor da jeg var yngre. Denne gang lavede jeg dem til en svampet kanelsneglekage. Jeg har efterhånden set en del af dem på medierne de sidste måneder, så nu ville jeg selv prøve den af, med familiens egen opskrift. Jeg lavede den sammen med min mor, da jeg var yngre og hun har fået den af min mormor. Vi har fundet en helt perfekt kombination af ingredienser, som giver den lækreste og mest svampet kanelsneglekage. Hold nu op den blev lækker! Den er dejlig svampet og har en rigtig lækker konsistens, og ikke mindst smag!

Alle i min familie elsker alt med kanel, så da jeg serverede denne for dem i søndags, var jeg på toppen af hitlisten! Den er hverken sund eller sundhedsforbedret, men god, det kan jeg love dig for, at den er!

Den kan sagtens fryses ned og tages op til regnfulde dage, som i dag, hvor ekstra hygge er på programmet. Sådan har jeg det i hvert fald, når vejret er gråt og trist. Enten bager jeg, eller også hygger jeg på sofaen med en god serie, en kop kaffe og et tæppe. Desuden synes jeg, at duften af hjemmebag i hjemmet, er så skønt! Det bringer barndomsminder frem og det indbyder til hygge, med dem man holder af. Desuden er jeg sikker på, at alle ville sætte pris på hjemmebag, uanset vejr 😉

Opskrift på svampet kanelsneglekage
Opskrift på svampet kanelsneglekage

Svampet kanelsneglekage

Forb. tid20 min
Tilb. tid2 t
Antal: 1 kage med ca. 16 snegle
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Kanelsnegle dej

  • 50 gr. gær
  • 2 dl. lunken let mælk
  • 550 – 600 gr. hvedemel – Mærk dig frem! Dejen skal være lækker og blød og slippe dine fingre, når du mærker på den
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 spsk. sukker
  • 110 gr. smeltet smør
  • 3 æg – det ene æg skal bruges til pensling

Remonce

  • 140 gr. blød smør – ikke smeltet
  • 120 gr. sukker
  • 3,5 tsk. stødt kanel

Glasur

  • 100 gr. flormelis
  • 2,5 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Tag smøren til remoncen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet, så den kan nå at temperere inden brug

Kanelsnegle dej

  • Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, i en røremaskine. Hæld sukker, kardemomme, 2 æg, smeltet smør, salt og resten af mælken i røreskålen og rør rundt
  • Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt. Derefter hælder du lidt mel af gangen, ned i skålen, indtil dejen slipper siderne og overfladen er blank. Indtil den gør det, hælder du lidt mere mel i. Måske du skal bruge lidt ekstra, end anført i opskriften – mærk dig frem. Det er vigtigt, at der hverken kommer for meget eller for lidt mel i din dej!
  • Ælt dejen ved niveau 3 (1/3 hastighed) i 10 minutter. Stil til sidst dejen til hævning med husholdningsfilm over, under et viskestykke i 1 time – 5 kvarter ved stuetemperatur. Jeg sprøjtede siderne med olie på spray, så den nemmere kan hæve.

Remonce

  • Kom den bløde smør i en skål og hæld kanel og sukker i. Rør godt rundt med en gaffel og stil den til side på køkkenbordet, til den skal smøres på kanelsnegle dejen

Efter hævning

  • Drys lidt mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne bibeholdes
  • Kom mel på din kagerulle og bred dejen ud til en rektangel (altså ligesom formen på en bageplade, bare større i dette tilfælde) – det er vigtigt at modstående sider af dejen er lige lange. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
  • Fordel remoncen ud på hele dejen, også ud til kanterne, så der er snask rundt i hele sneglen
  • Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse – som når du laver almindelige kanelsnegle (det afhænger meget af hvor stor din form er – hvis den er stor, så lav dem 2 cm. Hvis den er lille, kan du sagtens lave dem lidt større)
  • Beklæd en lille bradepande eller springform med bagepapir, eller smør en støbejeensgryde (brug kun en gryde som kan komme i ovnen!) med olie eller smør, langs siderne – min er springform er 32*32 cm.
  • Lig kanelsneglene tæt ned i din gryde/bradepande/form, udefra og ind mod midten, og pensl dem til sidst med et pisket æg
  • Lad dem hæve i yderligere 30 – 45 minutter i formen
  • Bag din kanelsneglekage ved 200 grader i 20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen. Lad kagen køle på en bagerist i formen i 20 minutters tid og tilføj så glasuren inden servering

Glasur

  • Rør flour melis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres. Du kan også komme kakaopulver i glasureren, så bliver den mørk. Jeg foretrækker at den er hvid.

Tip;

  • Hvis du laver dem som separate kanelsnegle, så lav dem smallere i bredden når du skærer dem ud og pres siderne en smule ud, når de ligger på bagpladen. Så får de nogle fine sider med remonce hele vejen ud til kanterne. Bag dem i 10 minutter ved 200 grader over- og under varme én plade af gangen i midten af ovnen.
  • Både kanelsneglekage og snegle kan sagtens fryses ned og serveres ved anden lejlighed – hvis der er flere tilbage.

Velbekomme!

Opskrift på svampet kanelsneglekage

19 Replies to “Svampet kanelsneglekage – Verdens bedste opskrift”

  1. Absolut en fantastisk kanelsnegle.
    Jeg fortryde næsten at har bagt dem, kan ikke stoppe med
    at spise
    De er bare for goooooooood

    1. Hej Rakel,

      Sikke en fantastisk besked at få! Tusind tak skal du ha’, det er jeg glad for, at høre trods det lille “problem” med at du nu ikke kan stoppe med at spise den 😉
      Det er også mit problem når først man er startet! Haha

      Rigtig god weekend!

      Kh. Mia

  2. Mums nogen lækre snegle. Men lidt upraktisk at rulle dem ud med en køkkenrulle, jeg vil nu foretrække en kagerulle i stedet 😉

    1. HAHAHAHHA!! Åh, Sanne! 😀
      Nu ikke så sart 😉 tænk sig, at selvom det er bloggens 3. mest læste opskrift er der ingen har enten opdaget det eller gjort mig opmærksom på det Tak for det! 😀
      Og tusind tak! Du har lavet dem? 😛

  3. fantastisk bagværk.
    Havde bagt dem til i lørdags…. Men måtte igang med en ny portion fredag eftermiddag
    Tak for en dejlig lækkerbidsken

    1. Eih hvor dejligt at høre, Charlotte! 😀
      Det er jeg SÅ glad for, at du synes. Tusinde tak for din besked og feedback.

      Hvis du skulle ligge inde med billeder af dine kreationer, så vil jeg meget gerne modtage dem pr. mail på mialindholm@hotmail.com og evt. dele dem på min instagram, hvis det er ok for dig? 🙂

      God baglyst og god weekend!

      Kh. Mia

  4. Hej Mia (:

    Et enkelte spørsmål. Kan jeg lave sneglende klar i bradepanden og bage den næste morgen efter?

    1. Hej Camilla,

      Uha, det har jeg ikke prøvet før. Men jeg tænker. at hvis du laver dem klar i en bradepande og stiller sneglene i køleskabet, så mindskes hævelsen (vigtigt!) – så umiddelbart tænker jeg godt det kan lade sig gøre. Dog vil jeg tage kanelsneglene ud 1 time før de skal bages, så de kan hæve en smule og så dejen kan nærme sig stuetemperatur. 🙂

      Mvh. Mia

    1. Hej Nanna,

      Du kan sagtens undlade det, men det giver jo den her lækre og lune smag til dejen, som jeg synes mangler, hvis det ikke er i. Men det er ikke et must at bruge det – dog en anbefaling. 🙂

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Malene,

      De kan sagtens bages dagen før. Jeg vil dog anbefale dig at give sneglene nogle sekunder i mikroovnen inden servering, så de bliver lune og svanpede igen. De kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage :-
      Venlig hilsen Mia

  5. Hej Mia. Jeg vil bare lige sige at det er en helt fantastisk kanelsneglekage du har! Jeg har efterhånden prøver rigtig mange opskrifter og din er dog den vi her hjemme bedst har kunne lide. Min mand og datter kan ikke lade dem være når jeg laver dem. Tak for en god opskrift.

    KH. Marianne

    1. Hej Marianne,

      Tusind tak, hvor er du sød! Det er jeg rigtig glad for at høre 😀
      Dejlig at du bruger min opskrift og deler din mening med mig. Tusind tak!
      God weekend!

      Venlig hilsen Mia

  6. Hej Mia.
    Kan man lave dem om morgenen og så lade dem stå og trække indtil man skal bruge dem om eftermiddagen til kaffe? Er de stadig friske så, selvom man vælger at bage dem senere på dagen? 🙂
    Hilsen Heidi

    1. Hej Heidi,

      Jeg beklager mit sene svar. Jeg er lige blevet mor for 14 dage siden, så hun er lige blevet prioriteret 🙂
      Ja, det kan du sagtens. Du kan evt give dem et øjeblik i mikroovnen inden servering. Men du kan også lave dem klar i formen, stille dem i køleskabet, tage dem ud to timer + hævetid før og stille dem på køkkenordet inden de skal serveres og så bage dem dér 🙂
      God bagelyst!

      Mvh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.