Svampet kanelsneglekage

Mel er sponsoreret af Finax og Lahme Kommunikation

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

Svampet kanelsneglekage – perfekt til kaffen og regnfulde dage

Jeg fandt min gamle opskrift på kanelsnegle frem, i sidste weekend, som jeg lavede med mi mor da jeg var yngre. Denne gang lavede jeg min egen kanelsneglekage. Jeg har efterhånden set en del af dem på medierne de sidste måneder, så nu ville jeg selv prøve den af med min egen opskrift. Eller egen og egen, det er jo en jeg har fået fra min mor, som hun sikkert har fået fra min mormor, og de fleste kanelsnegle opskrifter læner sig vel ret meget op af hinanden. Men hold nu op den blev lækker! Den er dejlig svampet og har en rigtig lækker konsistens, og ikke mindst smag!

Alle i min familie elsker alt med kanel, så da jeg serverede denne for dem i søndags, var jeg på toppen af hitlisten! Den er hverken sund eller sundhedsforbedret, men god, det kan jeg love dig for, at den er!

Den kan sagtens fryses ned og tages op til regnfulde dage, som i dag, hvor ekstra hygge er på programmet. Sådan har jeg det i hvert fald, når vejret er gråt og trist. Enten bager jeg, eller også hygger jeg på sofaen med en god serie, en kop kaffe og et tæppe. Desuden synes jeg, at duften af hjemmebag i hjemmet, er så skønt! Det bringer barndomsminder frem og det indbyder til hygge, med dem man holder af. Desuden er jeg sikker på, at alle ville sætte pris på hjemmebag, uanset vejr 😉

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

Du skal bruge;
Dej;

50 gr. gær
2 dl lun mælk
500 gr. hvedemel – plus ekstra til når den skal rulles ud
1,5 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
1 spsk. sukker
110 gr. smeltet smør
3 æg – hvoraf det ene æg er til pensling1

Remonce;

110 gr. blød smør
85 gr. sukker
2,5 tsk. stødt kanel

Glasur;

100 gr. flour melis
2,5 spsk. kogende vand

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

Fremgangsmåde;
  1. Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, i en røremaskine
  2. Kom sukker, kardemomme, æg, smør, salt og resten af mælken i skålen og rør rundt
  3. Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt
  4. Derefter hælder du lidt mel af gangen, ned i skålen, indtil dejen slipper siderne og overfladen er blank. Indtil den gør det, hælder du lidt mere mel i. Jeg brugte lidt ekstra, end anført i opskriften
  5. Ælt dejen ved niveau 3 (1/3 hastighed) i 10 minutter
  6. Stil til sidst dejen til hævning, under et viskestykke i 1 time – 5 kvarter ved stuetemperatur. Jeg sprøjtede siderne med olie på spray, så den nemmere kan hæve.

I mens dejen hæver, laver du remoncen, så den er klar til brug

  1. Kom den bløde smør i en skål og hæld kanel og sukker i
  2. Rør godt rundt med en gaffel og stil den til side på køkkenbordet
Efter hævning;
  1. Drys mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne bibeholdes
  2. Kom mel på din køkkenrulle og bred dejen ud til en rektangel (altså ligesom formen på en bageplade, bare større i dette tilfælde) – det er vigtigt at modstående sider af dejen er lige lange. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
  3. Fordel remoncen ud på hele dejen, også ud til kanterne, så der er snask rundt i hele sneglen
  4. Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse – som når du laver almindelige kanelsnegle (det afhænger meget af hvor stor din form er – hvis den er stor, så lav dem 2 cm. Hvis den er lille, kan du sagtens lave dem lidt større)
  5. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, eller smør en støbejernsgryde (brug kun en gryde som kan komme i ovnen!) med olie eller smør, langs siderne – min er 32*32 cm.
  6. Lig kanelsneglene tæt ned i din gryde/bradepande/form, udefra og ind mod midten, og pensl dem tilsidst med et pisket æg
  7. Lad dem hæve i yderligere 30 – 45 minutter
  8. Bag kagen ved 200 grader i 20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen
  9. Rør flour melis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres. Du kan også komme kakaopulver i glasureren, så bliver den mørk. Jeg foretrækker dog hvid.

Kagen kan sagtens fryses ned og serveres ved anden lejlighed – hvis der er mere tilbage 😉

Velbekomme!

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

Relaterede indlæg

Blommetærte med lækker havre – mandel crumbl...
Opskrift på de lækreste, blødende chokolade muffin...
Lækker banankage med chokolade stykker og karamelt...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *