Svampet kanelsneglekage – Verdens bedste opskrift

 Svampet kanelsneglekage – perfekt til kaffen og regnfulde dage

Mel er sponsoreret af Finax

Jeg fandt min gamle opskrift på kanelsnegle frem, i sidste weekend, som jeg lavede med min mor da jeg var yngre. Denne gang lavede jeg min egen kanelsneglekage. Jeg har efterhånden set en del af dem på medierne de sidste måneder, så nu ville jeg selv prøve den af med min egen opskrift. Eller egen og egen, det er jo en jeg har fået fra min mor, som hun sikkert har fået fra min mormor, og de fleste kanelsnegle opskrifter læner sig vel ret meget op af hinanden. Men hold nu op den blev lækker! Den er dejlig svampet og har en rigtig lækker konsistens, og ikke mindst smag!

Alle i min familie elsker alt med kanel, så da jeg serverede denne for dem i søndags, var jeg på toppen af hitlisten! Den er hverken sund eller sundhedsforbedret, men god, det kan jeg love dig for, at den er!

Den kan sagtens fryses ned og tages op til regnfulde dage, som i dag, hvor ekstra hygge er på programmet. Sådan har jeg det i hvert fald, når vejret er gråt og trist. Enten bager jeg, eller også hygger jeg på sofaen med en god serie, en kop kaffe og et tæppe. Desuden synes jeg, at duften af hjemmebag i hjemmet, er så skønt! Det bringer barndomsminder frem og det indbyder til hygge, med dem man holder af. Desuden er jeg sikker på, at alle ville sætte pris på hjemmebag, uanset vejr 😉

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

Du skal bruge;

Dej;

50 gr. gær
2 dl lun mælk
550 – 600 gr. hvedemel – Mærk dig frem! Dejen skal være lækker og blød og slippe dine fingre, når du mærker på den
2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
1,5 spsk. sukker
110 gr. smeltet smør
3 æg – hvoraf det ene æg er til pensling

Remonce;

140 gr. blød smør
120 gr. sukker
3,5 tsk. stødt kanel

Glasur;

100 gr. flour melis
2,5 spsk. kogende vand

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

Fremgangsmåde;

  1. Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk, i en røremaskine
  2. Kom sukker, kardemomme, 2 æg, smeltet smør, salt og resten af mælken i røreskålen og rør rundt
  3. Tilsæt derefter halvdelen af melet og ælt
  4. Derefter hælder du lidt mel af gangen, ned i skålen, indtil dejen slipper siderne og overfladen er blank. Indtil den gør det, hælder du lidt mere mel i. Måske du skal bruge lidt ekstra, end anført i opskriften – mærk dig frem. Det er vigtigt, at der hverken kommer for meget eller for lidt mel i din dej!
  5. Ælt dejen ved niveau 3 (1/3 hastighed) i 10 minutter
  6. Stil til sidst dejen til hævning med husholdningsfilm over, under et viskestykke i 1 time – 5 kvarter ved stuetemperatur. Jeg sprøjtede siderne med olie på spray, så den nemmere kan hæve.

I mens dejen hæver, laver du remoncen, så den er klar til brug

  1. Kom den bløde smør i en skål og hæld kanel og sukker i
  2. Rør godt rundt med en gaffel og stil den til side på køkkenbordet
Efter hævning;
  1. Drys mel ud på bordpladen og hæld dejen ud – brug gerne en dejskraber, så lufthullerne bibeholdes
  2. Kom mel på din kagerulle og bred dejen ud til en rektangel (altså ligesom formen på en bageplade, bare større i dette tilfælde) – det er vigtigt at modstående sider af dejen er lige lange. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
  3. Fordel remoncen ud på hele dejen, også ud til kanterne, så der er snask rundt i hele sneglen
  4. Rul dejen sammen til en rulle på den lange led og skær skiver i ca. 2 – 3 cm. tykkelse – som når du laver almindelige kanelsnegle (det afhænger meget af hvor stor din form er – hvis den er stor, så lav dem 2 cm. Hvis den er lille, kan du sagtens lave dem lidt større)
  5. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, eller smør en støbejernsgryde (brug kun en gryde som kan komme i ovnen!) med olie eller smør, langs siderne – min er 32*32 cm.
  6. Lig kanelsneglene tæt ned i din gryde/bradepande/form, udefra og ind mod midten, og pensl dem tilsidst med et pisket æg
  7. Lad dem hæve i yderligere 30 – 45 minutter
  8. Bag kagen ved 200 grader i 20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde på toppen
  9. Rør flour melis og kogende vand sammen og kom glasuren ovenpå kagen inden den serveres. Du kan også komme kakaopulver i glasureren, så bliver den mørk. Jeg foretrækker dog hvid.

Kanelsnegle; Hvis du laver dem som seperate snegle, så lav dem tyndere, pres siderne ud, når de ligger på bagpladen og bag dem i 10 minutter ved 200 grader over- og under varme.

Både kage og snegle kan sagtens fryses ned og serveres ved anden lejlighed – hvis der er flere tilbage 😉

Velbekomme!

Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel Lækker Svampet Kanelsnegle Kanesneglekage Kage Finax Bageglæde Blog Opskrift Bagværk Hjemmebag Glasur Mia Lindholm Kanel

17 Replies to “Svampet kanelsneglekage – Verdens bedste opskrift”

  1. Absolut en fantastisk kanelsnegle.
    Jeg fortryde næsten at har bagt dem, kan ikke stoppe med
    at spise
    De er bare for goooooooood

    1. Hej Rakel,

      Sikke en fantastisk besked at få! Tusind tak skal du ha’, det er jeg glad for, at høre trods det lille “problem” med at du nu ikke kan stoppe med at spise den 😉
      Det er også mit problem når først man er startet! Haha

      Rigtig god weekend!

      Kh. Mia

  2. Mums nogen lækre snegle. Men lidt upraktisk at rulle dem ud med en køkkenrulle, jeg vil nu foretrække en kagerulle i stedet 😉

    1. HAHAHAHHA!! Åh, Sanne! 😀
      Nu ikke så sart 😉 tænk sig, at selvom det er bloggens 3. mest læste opskrift er der ingen har enten opdaget det eller gjort mig opmærksom på det Tak for det! 😀
      Og tusind tak! Du har lavet dem? 😛

  3. fantastisk bagværk.
    Havde bagt dem til i lørdags…. Men måtte igang med en ny portion fredag eftermiddag
    Tak for en dejlig lækkerbidsken

    1. Eih hvor dejligt at høre, Charlotte! 😀
      Det er jeg SÅ glad for, at du synes. Tusinde tak for din besked og feedback.

      Hvis du skulle ligge inde med billeder af dine kreationer, så vil jeg meget gerne modtage dem pr. mail på mialindholm@hotmail.com og evt. dele dem på min instagram, hvis det er ok for dig? 🙂

      God baglyst og god weekend!

      Kh. Mia

  4. Hej Mia (:

    Et enkelte spørsmål. Kan jeg lave sneglende klar i bradepanden og bage den næste morgen efter?

    1. Hej Camilla,

      Uha, det har jeg ikke prøvet før. Men jeg tænker. at hvis du laver dem klar i en bradepande og stiller sneglene i køleskabet, så mindskes hævelsen (vigtigt!) – så umiddelbart tænker jeg godt det kan lade sig gøre. Dog vil jeg tage kanelsneglene ud 1 time før de skal bages, så de kan hæve en smule og så dejen kan nærme sig stuetemperatur. 🙂

      Mvh. Mia

    1. Hej Nanna,

      Du kan sagtens undlade det, men det giver jo den her lækre og lune smag til dejen, som jeg synes mangler, hvis det ikke er i. Men det er ikke et must at bruge det – dog en anbefaling. 🙂

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Malene,

      De kan sagtens bages dagen før. Jeg vil dog anbefale dig at give sneglene nogle sekunder i mikroovnen inden servering, så de bliver lune og svanpede igen. De kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage :-
      Venlig hilsen Mia

  5. Hej Mia. Jeg vil bare lige sige at det er en helt fantastisk kanelsneglekage du har! Jeg har efterhånden prøver rigtig mange opskrifter og din er dog den vi her hjemme bedst har kunne lide. Min mand og datter kan ikke lade dem være når jeg laver dem. Tak for en god opskrift.

    KH. Marianne

    1. Hej Marianne,

      Tusind tak, hvor er du sød! Det er jeg rigtig glad for at høre 😀
      Dejlig at du bruger min opskrift og deler din mening med mig. Tusind tak!
      God weekend!

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Email
Facebook
Pinterest
Instagram