Svampet rabarberkage med vanilje creme fraiche til de skønne sommerdage
Har du begivet dig ud i at lave noget med rabarbere i år? Jeg vil foreslå dig, at prøve denne lækre og svampede rabarberkage med marcipan med cremet vanilje creme fraiche på toppen. Det smager fantastisk og er virkelig en lækker sommerdessert, som jeg er sikker på, at både du og dine gæster vil elske at sætte tænderne i. En kombination af det søde og syrlige, er altså lige sagen! Især nu hvor det er varmt. Jeg kan i hvert fald godt lide, at mine desserter passer til årsiden, og så er det selvfølgelig værd at udnytte muligheden for, at lave noget med rabarbere, nu det er sæson for dem!
Jeg har en kæmpe svaghed for rabarber – rabarber kan bruges på SÅ mange måder! Marmelader, saft, kompot, grød, i desserter, bagte rabarbere og som her, i en lækker kage. Der er mange muligheder med rabarbere! Rabarbersaft er også noget jeg har gjort mig meget i.
Jeg har faktisk en del opskrifter med rabarber i forskellige afstøbninger, liggende i gemmerne, som endnu ikke er kommet på bloggen. Jeg må vidst snart kigge mine gamle papirer igennem, så jeg kan få delt nogle opskrifter med jer, nu hvor det er sæson for rabarbere.
Nogle af mine favoritter er rabarbersaft, som også kan serveres som drinks eller bare generelt til at slukke tørsten, og så synes jeg også, at rabarbertærte og kompot smager enormt lækkert. Kompot kan du både bruge på grød eller lave til en dessert, som hvis du skulle lave en æblekage eller en trifli. Der er mange måder at bruge rabarbere på. Desuden kan du slå to fluer med et smæk, når du laver saft eller kompot. Der kommer nemlig begge elementer ud af én produktion.
Måske du også vil kunne lide; sukkerfri rabarbersaft eller æble – rabarber saft
Ingredienser | 8-10 pers. 22 cm. springform
5 dl. rabarber (svarende til ca. 3 – 4 stilke)
3 spsk. rørsukker
Remonce;
1 1/2 revet røde æbler
2 dl. rørsukker
3 spsk. smør (olie kan også bruges)
1 dl. mælk
3 spsk. lime eller citron
1 1/2 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang
Dej;
2,5 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
80 gr. mandler
2 æg
75 gr. marcipan
Topping;
Flour melis
500 ml. creme fraiche 18%
Rørsukker
Vaniljepulver (du kan også bruge vaniljesukker)
Fremgangsmåde;
- Tænd ovnen på 180 graders over- og undervarme
- Skyl rabarberne og snit dem ud i små stykker – ca. 1 – 1 1/2 cm., lig dem fladt på en beklædt bradepande og drys rørsukkeren over dem
- Bag dem i ovnen i 12 minutters tid og hæld dem til afkøling i et fad med eventuel saft
- Skyl og riv æblerne og hæld dem i en gryde sammen med rørsukker, smør, mælk, lime og vanilje
- Kog massen sammen, til smør og rørsukker er smeltet og stil gryden til afkøling på køkkenbordet
- Hak mandlerne helt fine i en minihakker og bland dem sammen med hvedemel og bagepulver
- Riv marcipanen fint på rivejern
- Pisk æggene luftige i en skål med 1 tsk. rørsukker, i nogle minutter
- Hæld marcipan og remonce i skålen med den luftige æggemasse og rør forsigtigt rundt med en dejskraber. Hæld derefter mel blandingen i skålen, og rør igen nænsomt rundt
- Vend derefter halvdelen af de bagte rabarbere i dejen og smør din springform med smør eller olie og fordel de resterende bagte rabarbere ovenpå din kage
- Bag din rabarberkage i ovnen på 175 graders over- og undervarme i 55 minutter
- Når kagen er færdigt bagt, stiller du den til afkøling. Når den er kølet, drysser du lidt flour melis over kagen, inden servering – rabarberkagen er bedst når den stadig er lun
- Servér din svampede rabarberkage med cremefraiche rørt op med rørsukker og vaniljepulver – smag den til, til den ønskede smag fremtræder. Jeg kan godt lide at den stadig er lidt syrlig, når kagen er sød – jeg bruger ca. lige meget vanilje og rørsukker
- Kagen kan sagtens gemmes i køleskabet (hvis der er mere tilbage;-)), men giv kagen et øjeblik i mikroovnen, når du skal spise de sidste stykker, så de bliver lunet lidt – det giver kagen den lækre svampede konsistens igen
Velbekomme!