Syltede rødløg kan bruges på alt! Salater, som tilbehør til kød, til ost – tapas, i burgere, på hotdogs, ovenpå din rugbrødsmad, ja ovenpå alt! Det smager vanvittigt godt og er super nemt at lave. Jeg laver mine rødløg med 1:1:1 mål. De kan laves på mange måder og med forskellige mål. Men det her er min favorit. Det er både nemt at huske og så synes jeg, at både syre og sødme, bliver helt perfekt ved disse mål. Mine rødløg får lige lov til at suge væsken til sig i en times tid, inden jeg bruger dem ovenpå min mad. Men du kan også bruge dem før. Det er også en af fordelene ved denne opskrift.
Jeg laver gerne et stort glas syltede rødløg af gangen, så jeg har dem stående i køleskabet, til at pifte min mad op. Jeg bruger dem nemlig meget ofte og mange af dem, når jeg har nogle på køl. Så jeg tænkte at det var på tide, at min hjemmeside også fik en opskrift på syltede rødløg. Den anden dag brugte jeg det som topping ovenpå en rissalat med risfrikadeller. Det smagte så godt! At bringe både sødme og syrlighed til en ret, det kan altså noget! Desuden er mine syltede rødløg stadig sprøde, selvom de har stået i lagen i længere tid. Der er ikke noget værre end, at få et blødt syltet rødløg i munden.
Du kan servere dine syltede rødløg til; Klassiske frikadeller | Kold kartoffelsalat med bacon og purløg | Vafler med spinat og broccoli | Mexicansk gryderet med oksekød | Fuldkornslasagne med oksekød og squash | Sprød grønkålssalat med appelsin og granatæble
Hvis du bruger mine opskrifter, vil jeg elske at høre om det! Tag mig gerne på Instagram @mialindholm.dk, så jeg kan følge med i jeres kreationer
Nemme syltede rødløg
Ingredienser
- 3 rødløg
- 1 tsk. peberkorn
- 5 laurbærblade
- 1,5 dl. vand
- 1,5 dl. eddike
- 1,5 dl. sukker
Sådan gør du
- Hæld vand, eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade ned i en gryde og bring det i kog. Når sukkeren er opløst, lader du det koge et kort øjeblik
- Skær rødløgene ud i ringe og halver dem. Kog en kande vand og skold et vasket syltetøjsglas. Skold det lige inden du hælder væsken på glasset
- Hæld rødløgene ned i glasset og sluk for blusset. Lad væsken stå og trække et kort øjeblik og hæld den derefter ned over rødløgene, og sæt låg på. Lad rødløgene stå og trække – gerne en time, inden brug. Når glasset er kølet af, sættes det i køleskabet.
Velbekomme!