Tærte med grov bund

Tærte har normal aldrig sagt mig noget! Sådan virkelig ikke noget, og jeg kan huske da jeg var lille, der var mange af mine legekammeraters livretter tærte, hvilket jeg aldrig helt forstod!

Jeg stod i går, hele dagen og lavede mad på arbejdet, med min kollega. Der blev lavet 150 pizzasnegle, 100 pølsehorn, 8 lasagner og 8 tærter. Jep, jeg arbejder som pædagog i en fritidsklub, hvor ungerne får mad hver dag, så der skal lidt igennem. Vi have tømt både fryser og køleskab inden sommerferien, og nu skulle de fyldes op.Jeg blev så fristet af de tærter der, at jeg bare måtte hjem og lave en! Med lige præcis de ingredienser, som jeg godt kan lide – på min helt egen måde. Og både min kæreste og jeg var helt vilde! Jeg serverede den med bagte søde kartofler og en lækker feta/pikant creme, som opstod under madlavningen. Vi fik det endda også til aftensmad i dag, og da vi var færdige, var det første min kæreste sagde; “Dem må du altså gerne snart lave nogle flere af skat”. Det er altså lækkert at lave mad til en, der er et ligeså stort mad øre, som en selv! Desuden er jeg ikke bange for at kaste mig ud i noget nyt, hvorfor han heller ikke kan gøre andet, end at smage på mine forskellige kombinationer, uanset resultat. Når man ikke selv vil stå i køkkenet, må man jo affinde sig med det, som bliver serveret. Ikke? 😉 Heldigvis er det ikke gået galt.. endnu! Men her er resultatet altså! Min helt egen, første tærte..

Du skal bruge;

Tærtedej;

100 gr. Fuldkornsmel (Finax)
100 gr. hvedemel (Finax)
1 spsk. olivenolie
1 dl. vand
1 tsk. tang salt / alm. salt

Tærtefyld;

1 pakke skinke strimler
1 pakke bacon
1 rund mozzarella
5 æg
1 bundt forårsløg
1 dl hytteost
1 håndfuld cocktailpølser
250 ml madlavningsfløde
1 rødløg
2 håndfulde frisk spinat
1 tsk. salt og 1 spsk. tang krydderi

Du kan sagtens undlade noget af fyldet, eller erstatte det med noget andet, hvis du har andre favoritter

Creme;

1/3 feta ost på blok
1/2 pikantost
1 spsk. hytteost
50 gr. madlavningsfløde

Fremgagsmåde;

  1. Varm din ovn op til 200 grader
  2. Kom mel, salt, olie og vand (lidt efter lidt) i en skål og ælt det sammen, til en lind dej
  3. Strø lidt mel ud på bordpladen, lig dejen derpå og rul den ud i en cirkel, med en køkkenrulle
  4. Kom lidt olie på din silikone form eller tærtefad, og lig dejen ovenpå. Sørg for at den passer rundt i alle kanter. Hvis man ikke har tid til at lave en dej selv, kan man købe enten en tærte dej eller en grov pizza bund på rulle. Den grove fås kun til pizzaer, men kan bruges til det samme, hvis man ikke ønsker en ren hvede bund
  5. Bag dejen ved 200 grader i 15 min. inden fylden kommes på. Behøves ikke, hvis man køber en færdig dej.

I mens dejen bages, laver du fyldet.

  1. Skyl først dine grøntsager og snit cocktailpølser, forårsløg og rødløg i små skiver – den ene halvdel af rødløgene hakkes i små stykker, i mens den anden halvdel forbliver i skiver
  2. Svits baconen og kom det ned i en skål med æggene, og tilsæt derefter de hakkede rødløg og resten af ingredienserne, undtagen mozzarellaen.
  3. Rør godt rundt og hæld fyldet op i tærten
  4. Skær mozzarellaen i skiver og kom det ovenpå tærten, put til sidst de skiveskårede rødløg og frisk basilikum på toppen
  5. Stil den i ovnen i 20 minutters tid og voila.

Jeg serverede den med min hjemmelavede basilikum pesto og ovenstående, lækre creme, som jeg fik bikset sammen, da jeg havde lidt ingredienser tilbage, som selvfølgelig ligeså godt kunne bruges – og det smagte fantastisk!

Velbekomme! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.