Tarteletter med høns i asparges, et must have til pinse- påske- eller julefrokostbordet, her hos os. Det har vi alle dage haft til højtidernes frokoster. Det er nok en af de retter vi aldrig sparer væk eller bytter ud med noget andet. Den her cremede sovs med kylling og asparges i en sprød tartelet, det kan altså bare noget.

Vi spiser den gerne efter fiskebordet, som vi altid starter med. En vigtig detalje er; brug altid luksus tarteletter, hvis du altså køber bundene. Der er intet værre end at sidde og bide i en tynd, sej tartelet. Så heller giv de penge ekstra, for at få den her lækre og luftige bund. Kvalitet skal gå hånd i hånd jo.

Måske du også vil kunne lide nogle af mine andre elementer til et lækkert frokostbord: Hakkebøffer i fad med cremet flødesauce og champignon | Klassiske frikadeller | Kyllingefrikadeller med grøntsager, krydderurter og feta | Chutney med rød peberfrugt og løg (som gør sig godt til både hakkebøf, frikadeller og medister)

Tarteletter med høns i asparges – hvordan laves denne og hvordan kan det laves?

Jeg har de seneste par år stået for bl.a. stået for, at lave tarteletter med høns i asparges. Min bror er eller vild, og jeg får ikke lov til at slippe, fordi han ved, at jeg laver det helt fra bunden. Det er altså bare mere lækkert, når det er lavet fra bundet og kyllingen er friskkogt. Frem for de færdiglavede kyllingetern på frost, som vidst kun er af brystkød. Det synes vi i hvert fald. Kylling på frost er selvfølgelig fint i mangel af bedre, men jeg tager mig gerne tiden til det. Da der altså er en verden til forskel på konsistens og smag. Især fordi jeg godt kan lide kombinationen af kødet fra kyllingen, frem for rent brystkød.

Brug gerne friske asparges, når de er i sæson. Damp dem lige i 3-4 minutter og tilføj dem så i din høns i asparges. Husk at fjern bunden af de friske asparges, hvis du bruger dem.

Du kan også sagtens tilføje grøntsager i vandet, når du koger din kylling. Jeg laver den dog helt plain, når jeg laver tarteletter med høns i asparges. Grøntsagerne giver hurtigt smag til kyllingen og det behøver jeg ikke i denne ret. Men det kan du sagtens gøre, ligesom du kan tilføje ærter, gulerødder og rejer, som jeg også har set nogen gøre. Ligesom jeg godt kan lide at bruge fonden fra kyllingen til sovsen. Men du kan sagtens bruge mælk i stedet for fond. Jeg kan bare godt lide, at sovsen har smagen fra kyllingen. You do you! Men hér får du altså tarteletter med høns i asparges, uden noget twist!

Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Tarteletter
Antal: 20 Tarteletter
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 hel kylling (1350 gr.) (Ikke frossen)
  • 1 boullion terning (kylling)
  • 80 gr. smør
  • 80 gr. hvedemel
  • 6-7 dl. boullion (kogevand fra kyllingen)
  • 2 dåser Asparges snitter (480 gr. drænet vægt) (gem væsken)
  • Smages til med salt og peber
  • 20 luksus tarteletter

Sådan gør du

  • Rens kyllingen og læg den i en høj gryde. Fyld op med vand, så det dækker kyllingen, og tilføj boullionterningen. Sæt temperaturen op på 9/9 og sænk den til 7/9, når vandet koger. Kog kyllingen i 40 minutter til den er mør. (Du kan også købe kyllingestykker på frost, så du kun skal lave sovsen og tilføje kyllingen – så tager processen kun 15. min.)
  • Når kyllingen er kogt, hælder du væsken fra, ned i en skål, og gemmer det til sovsen. Læg kyllingen på en tallerken, så du kan pille den, når den er kølet af. I mens den køler, laver du sovsen
  • Smelt smøren i en gryde og tilføj derefter mel. Rør det sammen til en melbolle, og tilføj så lidt efter lidt kyllingefonden og pisk godt sammen med piskeriset, til sovsen har den ønskede konsistens. Pisk sovsen op under høj varme og sænk derefter varmen
  • Dræn dine asparges og gem væsken til senere, hvis du ønsker en tyndere sovs og kraftigere aspargessmag. Hæld dine asparges op i sovsen og rør rundt. Lad gryden stå på lavt blus og pil kyllingen i mens. Du kan enten rive kyllingen fra hinanden i stykker eller skære dem i tern. Jeg kan godt lide at have en blanding af store og små stykker, så jeg river min kylling. Kom kyllingen i sovsen
  • Smag din høns i asparges til med salt og peber. Hvis du synes at sovsen er for tyk, kan du tilføje en sjat fond eller aspargesvand, så du fremhæver smagen af asparges. Du kan også sagtens tilføje lidt fløde.
  • Server din høns i asparges med tarteletter, karse, tomater, salt og peber.
Tarteletter med høns i asparges

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.