Aftensmad, OPSKRIFTER

Thai inspireret gryderet med kylling, grøntsager og kokosmælk

Spicy thai inspireret gryderet med massere af grøntsager og kokosmælk

Denne thai gryderet har en god kombination af sødme, stærkt og salt. Gryderetter er fantastisk i denne årstid, hvor sneen stadig daler og temperaturene ikke kommer over 5 grader. Denne er en af mine favoritter. Den er nemlig let, sund og indeholder en masse sprøde grøntsager. Hvilket jeg bedst kan lide. Jeg er ikke så vild med de grøntsager, som bliver kogt ud til uigenkendelighed – med mindre det er en kartoffelporre-, græskar- eller jordskokke suppe. Det giver mig desuden mere mæthed, når jeg skal tykke mine grøntsager.Kombinationen af den cremede kokosmælk, den stærke karrypasta, den syrlige lime og den søde ananas saft, giver nærmest sig selv. Det går man aldrig galt i byen med!

Denne lækre thai ret, kan desuden sagtens laves uden kylling, hvis man spiser vegansk. Fordi selvom man fravælger kødet, smager retten stadig fantastisk, pga. de friske grøntsager, som afgiver en dejlig smag til retten.

 INGREDIENSER – 4 personer;

600 gr. kylling
3 forårsløg
2 store løg
4 fed hvidløg
1 glas rød karrypasta
1/2 flaske østerssauce
1 bakke bønnespire
1 dåse bambusskud
1 dåse mini majs
1 rød peber
250 gr. svampe (kan undlades)
1 dåse kokosmælk (ikke light)
1 dåse ananas i stykker + saft
1 pose kokos
1 1/2 pakke grove nudler med 4 “plader” i pr. pakke – kan også laves med ris
1 pose peanut
1 lime
Smag til med salt

Alle mine ingredienser kan købes i Rema1000 – ikke sponsoreret, bare et tip, så du ikke skal i flere dagligvare butikker.

Tip; Servér med kokos, peanuts og/eller ristede cashewnødder. Måske endda også koriander eller citronmelisse.

Måske du også vil kunne lide; Dahl, indisk linsegryde eller Paprikagryde med kylling og bacon

Fremgangsmåde;
  1. Rens kyllingen, skær den ud i stykker og svits den på panden i olie
  2. Skyl dine forårsløg og snit løg og hvidløg i små stykker, og svits dem på panden med kyllingen
  3. Kom 2 dl. peanuts og 1 dl. kokos i gryden og svits dem kort
  4. Hæld karrypasta ned i gryden, tilsæt østerssaucen og rør godt rundt
  5. Skær baby majs ud i mindre stykker og hæld dem op i gryden sammen med bambusskuddene – gem saften fra både bambusskud og babymajs, hvis retten bliver for stærk
  6. Hæld kokosmælken ned i gryden – også den faste creme, som højst sandsynligvis sidder rundt i toppens kanter
  7. Derefter hælder du hele dåsen med ananas og saften i gryden, og tilsætter lidt af limesaften
  8. Smag til med salt og lad retten simre 30 minutters tid
  9. Hvis retten er for stærk for dig eller de yngste i familien, så kan du hælde lidt af saften fra bambusskuddene og minimajsene i din ret. Du kan også hælde mere ananassaft eller kokosmælk i
  10. 15 minutter inden servering, tilsætter du bønnespirer og rød peber
  11. Kog dine nudler og ris inden servering
  12. Tørrist kort cashewnødder og kokos pande og servér din thai gryderet.

Velbekomme!

Tip; Retten kan sagtens gemmes og serveres nogle dage efter. Jeg hælder nudlerne i min gryderet – vær opmærksom på, at de suger noget af saften, så du kan spice den op med en dåse kokosmælk, når den varmes op igen, hvis du har blandet nudlerne i.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.