Tinderbox anno 2016

Tinderbox er blevet en årlig, 3 dages festival i Odense, med 3 scener – to store, den ene er hovedscene, og en tredje mindre scene, som er lidt udenfor pladsen. Jeg slet ikke er i tvivl om, at Tinderbox er kommet for at blive! Det er nu andet år i træk at Tinderbox afholdes i Tusindårsskoven, som for anden gang sørger for at vi danskere har mulighed for at opleve nogle af, ikke bare Danmarks dygtigste artister, men også nogle af de største artister fra hele verden! Dette år bød på bl.a. Rammstein, Volbeat og David Guetta som var 3 kæmpe hovednavne – Som hver i sær lukkede og slukkede hhv. torsdag, fredag og lørdag, hvilket var for vilde shows! Desværre var David Guetta den eneste der slukkede festen alene – de andre to artister skulle spille i mens en anden kunstner gav show på Magicbox – som efter sigende ikke skulle have særlig mange tilskuere, hvilket jeg synes er super ærgerligt! Jeg ville gerne have hørt begge de kunstnere, som skulle spille på Magic box, men var desværre tvunget til at fravælge en af dem, så hovednavnene blev efter mit og tydeligvis også andres vedkommende højst prioriteret, hvilket jeg synes var super ærgerligt! Næste år ville det være fedt, hvis man kunne lave 3 hovednavne som skal lukke festen af, så ingen skal stå med det valg, og så alle kan holde en fest sammen!

Jeg havde købt mig en “Partout” billet, hvilket vil sige at jeg havde adgang til festivallen alle 3 dage. I år var der billetter til 40.000 mennesker. Torsdagens billetter blev helt udsolgt, et godt stykke tid før festivallens start faktisk, grundet Rammstein. Der endte også med at blive udsolgt til fredagens fest på dagen, i mens der var få billetter tilbage til om lørdagen.

Det var super fedt med så gode Stand in’s der stod klar, hvis nogle af de planlagte artister skulle aflyse! Det bød på både Stine Bramsen og Phlake, som er super dygtige artister, og de gjorde altså et virkelig godt arbejde! Jeg er selv blevet ret vild med Phlake efter han er hittet inden for det sidste lille års tid, så jeg var virkelig glad, da jeg fandt ud af at han kom! Derudover var jeg helt oppe og ringe over at Jason Derulo kom til Danmark og spillede på Tinderbox – hans musik er altså også noget der bare sidder fast i hovedet på en, og han sang alle de sange som man i forvejen kender, hvilket virkelig river publikum med på stemningen! Det var så fedt!

I år synes jeg desværre at der var lidt for meget rock, til min smag, og flere af navnene kendte jeg slet ikke – men når det så er sagt, var både poppen og det elektroniske musik spot on! Heldigvis var der som oftest nogle elektroniske kunstnere der spillede på Magicbox, når de rock artister der gik på, som ikke sagde mig noget, hvilket gjorde at man alligevel kunne gå fra koncert til koncert og fortsætte sin fest. Det synes jeg at Tinderbox er ret gode til at koordinere!Det bød bl.a. på Yellow claw, Freddy Le Grand, Seeb, Bass Jackers, Otto Knows, Mike Posner, Deniz Koyo, Sam felt, Alan Walker og Too many left hands! Magicbox var for vild i år!!

Magicbox

Magicbox, en af de 3 scener, er en elektronisk scene, der ligger nede på Friluftsbadets plads, væk fra den store plads, hvor der er plads til tramp, bassarme, dans og alt hvad det elektroniske publikum kunne ønske sig! Når det blev mørkt var der fuld skrue på de flotte lysshows, som de fleste også kender fra de elektroniske koncerter. Derudover var der også et par forskellige barer og en champagnebar, nede i det område, så alle kunne behages med hvad man nu ønskede. Desuden var der toiletter både inde på Magicbox og lige udenfor pladsen, hvor der var madboder og et lille telt, også kaldet O-Town, hvor der blev spillet musik alle dagene. Igen i år virkelig nogle fede artister på Magicbox, som gav nogle super gode shows! Et andet kæmpe klap på skulderen, til dem der har stået for vejen ned til Magicbox scenen, og måde det blev lavet på i år – der lå træspåner frem og tilbage på vejen (sidste år gled man rundt i mudderet, uanset hvor man gik) og så var indgang og udgang delt op med jernhegn hele vejen, så trafikken kun gik én vej, i hver sin retning. Det fungerede super godt!

Smutvejen

I år var der lavet en smutvej fra starten af pladsen, fra indgangen, som gik næsten ned til Magicbox indgang, så man var fri for at krydse hele pladsen. Udover at det er smart med en smutvej, var der lavet bænke og hængekøjer, så man kunne få sig en slapper, hvis man var til den slags. Så var der os andre der benyttede os af Gin og Tonic baren, som også lå på den strækning, i stedet for at tage en lur 😉

Udvalg af mad

Valg af madboderne var der heller ikke noget at sætte en finger på! Nogle af de lækreste restauranter stod klar med deres herligheder, og det var næsten ligesom at sidde på en restaurant og bestille selv. Hvis jeg skal sige noget, så er det valget af ansatte eller frivillige – vi (både os og flere af de andre sultne gæster) opdagede desværre at flere stod og kiggede, i mens andre kæmpede med sved på panden, for at fornøje os kunder. Smilet kunne kun nogle gange kun lokkes frem ved halvdelen, og det synes jeg var synd!

Vi fik smagt på denne burger fra Burger Anerchy med vildsvin, en spicy pizza fra Gorms pizza og en ribbensandwich,  fra et sted jeg ikke husker, hvad hed, som lå ved siden af Peter Larsen kaffe 😀 Det regnede alt for meget til, at jeg havde styr på hverken navn eller billede, men godt smagte den! Vi fik faktisk også smagt deres fish & chips, som var ligeså gode som sidste år! De laver sådan en lækker dressing, som man får ovenpå 😛  Dét er hvertfald gode pommes! Dem man kunne få nede ved siden af Burger Anerchy smagte som om at de var stegt i margarine :-O Puha det var ikke godt! Jeg er i hvert fald glad for, at jeg ikke fik købt mine egne.. Jep, der røg lidt forskelligt fast food ind de dage, og det var også okay, for det spiser jeg ellers normalt ellers aldrig. Så det blev der lavet om på igen i mandags 😀

Når klokken nærmede sig 23 fik vi gerne en kop kaffe fra enten Peter Larsens kaffe eller Nelles coffee – her fik jeg lusket mig med til en ekstra lille pakke, Pinocchiokugler, som jeg ikke har fået siden jeg var barn! De havde ikke flere kandisstænger tilbage til vores Irish coffee, og så må man jo kompensere for det 😉

Drinks, cocktails og vino

Her er nogle af bloggerne fra Odense. Vi var en stak bloggere som skulle til Tinderbox, og vi aftalte derfor at mødes til lidt billeder, snak og nogle drinks i Cocktail baren, den første dag. Jeg synes det er vigtigt at bevare kontakten med hinanden udover når vi er til inviterede evens, da vi jo i ny og næ er inviteret til evens sammen. Det styrker efter min mening fællesskabet, og jeg fik da også hilst på et par andre bloggere, som jeg ikke havde mødt før 🙂

Jeg fik smagt et par forskellige drinks fra cocktail baren, og jeg var ikke imponeret i år! De smagte slet ikke i nærheden af det, som man er vant til, hvis man bestiller dem i byen, eller for den sags skyld laver dem selv. Jeg er klar over at det er frivillige der står i baren, og at det ikke er alle de rigtige ingredienser man bruger, men at mange af dem kan “nøjes” med erstatninger i stedet for de originale ingredienser – men det gør altså også bare oplevelsen meget naaaaah! Det var ret ærgerligt, når nu konceptet er så godt! Jeg vil nemlig 100 gange hellere have en lækker cocktail end at drikke bajere. Heldigvis var der Redbull telte, hvor man kunne få en drink, og med dobbelt op på alkohol, så spillede det! Så der brugte jeg i stedet alle mine penge, som ellers var meningen, skulle gå til cocktails. Måske man skulle søge frivillige bartendere, som normalt er vant til at håndtere cocktails? 🙂 Jeg stemmer for!

Cocktail og champagnebaren var i år flyttet op på et plateau, stadig med hver sin bar i siderne. På bagsiden var der lavet en trappe, som gik op af bakketoppen, som vi alle kender fra sidste år, hvilket jeg synes var genialt! Man kunne sidde der og nyde udsigten med en forfriskning i hånden. Faktisk tror jeg at der var en bar på toppen, men jeg nåede aldrig længere end anden sidste sæt trapper, inden toppen 😀 Men som i kan se, var udsigten virkelig flot der oppe fra! Især om aftenen! Her sad vi og så Volbeat give den fulde hammer, fredag aften.

 

Noget jeg synes kunne være fedt at tage med til næste års festival, kunne være små lounger hvor man kunne sætte sig og slænge, frem for at sidde på græsset, ligesom sidse år med en bakke lavet ud af træpaller – dette års pallebakke, var ret tam! Og evt. et stort telt som sidste år, hvor man kunne trække ind under, hvis det enten skulle blive for varmt, eller begyndte at regne – som jeg skal love for, at det gjorde lørdag eftermiddag til hen af aftenen! Hér kunne det f.eks. have været rart med nogle telte, hvor man kunne trække ind under – selvom der selvfølgelig ikke ville være plads til alle 🙂

Næsten samme billede – bar gennemblødte! 😉 Vi var i hvert fald glade for vores regnslag! Selvom alt var mudret til, vi var kolde og frøs, skulle det ikke ødelægge vores humør! Vi havde kaffe og der var lige nogle enkelte kunstnere tilbage, som vi bare skulle opleve! 😉

Pariserhjulet

Som i nok har lagt mærke til, fylder pariserhjulet meget, på flere af billederne 😉 også fra de andre deltagere! For jep, når man er på Tinderbox, kan man ikke undgå at se pariserhjulet, som ligger ude i siden, på midten af pladsen. Det er efterhånden blevet en tradition, at tage en tur i den, på trods af at flere af os har højdeskræk 😀 Mén! Det er simpelthen så flot der oppe fra og man får udsigten med, udover hele pladsen – det er det hele være! Derudover får man et overblik over hvor mange mennesker der faktisk er! Hér hvor billedet er taget, har der lige været gang i den på Blå scene og samtidig også nede på Magicbox, så der er en stor mængde mennesker, som man ikke en gang kan se. Det er ret vildt!

   

 Garderobe og værdikort

I år var der både garderobe, hvis man havde taske eller jakke, som man ikke gad at slæbe rundt på, som man kunne aflevere for 30 kr. Hvis man skulle hente noget i tasken, f.eks. sin jakke, så kostede det yderligere 30 kr. Men for mit vedkommende var det de 30 kr. værd, så jeg ikke skulle have mine ting med rundt, hvilket især var rart, når det var så varmt. (Jep jeg er typen der altid har mine garderobe numre i mit buskorts plastiklomme, så har jeg altid styr på det ;-))

Udover garderobe, havde de indført “Tinderbox værdikort”, hvilket betød at man ikke kunne bruge kontanter på pladsen. Så os der havde kontanter med, kunne sætte det ind på dette guldkort, med et loft på 3000 kr., og så kunne vi ellers slå os løs i boderne. Hvilket var rigtig rart, så man var sikker på ikke at kaste rundt med mønter osv. Man kunne selvfølgelig også stadig bruge sit dankort.

 Hvad er et musthave, til en festival som denne?

Jeg var meget glad for denne pakke, som jeg havde fået tilsend af Kompaskommunikation, som indeholdte en flaske Voss – det er jo vigtigt a få massere af vand i denne varme, og selvfølgelig også når man drikker alkohol! Der var også en lille fin roll on, med, som man skal starte ud med at bruge et par dage inden, man “har brug for effekten”. Jeg synes personligt at alle burde have sådan en der hjemme, det skåner dig selv for lugten og især også andre! Derudover var der nødvendige ting som solcreme og hørepropper, som jeg virkelig fik gav af, når vi skulle sove, og når musikken blev liiiiige høj nok! Det var dog kun en enkelt gang jeg fik dem brugt under festivallen, da det tager lidt af live oplevelsen 😉 Men de var gode at have med! De sørgede i hvert fald for, at jeg fik sovet, da vi skulle sove i telt. Og så var der stor rummelig taske med, til at have tingene i, samt en jakke, til når vi nærmede os aften, hvor det blev køligere.

Disse 3 ting, var fast inventar i min taske, og jeg ville ikke have været dem foruden! Denne roll on fra Perspirex, gjorde at jeg i denne sommervarme slet ikke kom til at lugte af sved på noget tidspunkt under den ellers varme festival – både pga. solen, men også pga. de mange skidt vi fik gået, dans og hoppen rundt! Solcreme er bare noget alle burde have på sig her om sommeren, også selvom det ikke ser ud til at blive solskin. Min kollega, som har tendenser til at blive rød, får meget hurtig rødmosset hud, selv når det er overskyet, fordi solen er så kraftig, og det vil vi jo gerne undgå! Denne fra Riemann, P20 er super god!

 

Tak for denne gang Tinderbox! I gjorde det éndnu en gang! Jeg glæder mig allerede til næste års festival! Forventningerne herfra er i hver fald høje, med de præstationer i har gjort jer, igen i år! Vi ses i 2017!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.