Vægttab, motivation og mentalitet

Det er nu 3 år siden jeg besluttede mig for at ændre min krop, ændre mine tanker om mig selv, skifte min garderobe ud – ændre mit liv.

  Fra starten af havde jeg sat mig for, at det at tabe mig, skulle være en positiv rejse, en rejse som på ingen måde måtte være noget jeg så tilbage og tænke “hvor har det været ulideligt!” eller.. “det gør jeg aldrig igen” eller.. “jeg kunne ikke nyde mit liv” osv. osv. Hvis jeg på noget tidspunkt kom i nærheden af de tanker, måtte jeg ændre nogle af de tiltag jeg havde stillet op, for denne proces. Jeg havde altid en plan B i baghånden, for nu skulle det lykkes!

Jeg har flere gange været på kur i 3 måneder, og der tabte jeg også omkring 10 kg hver gang. Det fungere bare ikke for mig at sætte en tidsbegrænsning på! For da de 3 måneder var færdige, så vendte jeg tilbage til de dårlige vaner. Netop fordi, jeg havde sat mig for at denne kur altså kun skulle vare 3 måneder. Jeg udelukkede alt usundt og gik allin på sund kost. Når enden af min 3 måneders kur var slut, proppede jeg det i munden som jeg ikke havde smagt noget til i de forrige måneder – jeg havde jo noget jeg skulle indhente (sagde mit hoved). Og selvfølgelig tog jeg det hele på + det ekstra..

Spørg om jeg var træt af det!! Der kom nye boller på suppen.. Denne gang skulle jeg ikke have en tidsbegrænsning, nej det skulle være en livsstilsændring. En livsstil jeg kunne tage med mig resten af livet, og have det godt med.

Hovedelementet i min nye proces, var motivation. Motivation, motivation, motivation! Jeg var træt af at være den store pige, gemme mig i stort tøj, være tilbageholdende, når jeg normalt er en pige der er gang i. Jeg ville ikke lade min størrelse forhindre mig i, at være mig længere..

Motivation er efter min mening noget af det vigtigste at få banket ind i sit hoved, før man starter op på en livsstilsændring. Man skal være motiveret til at gå nye veje, kunne tænke nye baner og man skal være motiveret til at se og mærke resultater på egen krop.

Derudover skal man have styr på det mentale, (det er faktisk det vigtigste) især hvis ens motivation stikker af! – Hvis ens mentalitet ikke har fokus på andet, end at tallet på vægten skal vise noget bestemt, kan det altså gå rigtig galt. Man skal være bevidst om det man propper i munden, og gøre det fordi det er godt for ens krop. Det samme med træningen – det hele skal hænge sammen. Hvis man ikke ved hvad man gør ved sin krop, kan det i sidste ende give bagslag.

I starten havde jeg styr på det hele. Kost og træning – der var intet der kunne slå mig ud. Jeg var glad og top motiveret. Kiloene raslede af mig i starten, og jeg kunne mærke hvilket boost det gav mig! Jeg ville fortsætte, for nu skulle det være slut med den tykke pige! Ingen skulle nogensinde kunne kigge på mig og tænke, hun er tyk, hun burde tabe sig. osv.

11245342_10206478039659119_1223590125_n

..

Jeg havde nu været på min nye livsstilsændring i et år. Og vægten stod stille. Det irriterede mig grænseløst! Jeg kæmpede jo i træningscenteret og min mad var sund? Jeg gjorde det samme som jeg plejede? Jeg havde en periode på 14 dages tid i julen for to år siden, hvor jeg næsten ikke spise noget julemad, juleslik eller kager. Jeg skulle nødig begynde at falde tilbage i de dårlige rytmer og trøstespise hvis vægten ikke rykkede sig den rigtige vej. Det ville jo slet ikke hjælpe at spise usundt. Tværtimod!

Min mentalitet forsvandt.. Jeg var kun fokuseret på vægten! Jeg vejede mig hver dag, morgen og aften, for at holde styr på tallene. Jeg blev afhængig af dem! Jeg spiste i 14 dag ikke særlig meget, og jeg tabte mig.. Endelig! Det var en fed følelse, at der stod noget nyt på vægten, fra dag til dag. Jeg var glad, i øjeblikket jeg stod på vægten. Men så snart jeg stod af den, startede mit daglige mareridt. Det jeg havde forberedt mig på, ikke måtte ske! Jeg var ude og købe julegaver med min bedste veninde, og det krævede selvfølgelig frokost. Når vi virkelig skulle hygge om os selv, plejede vi at få 3 retters menu. Vi kunne sidde på en restaurant i flere timer normalt, og spise og hygge. Denne gang skulle jeg bestemt ikke have 3 retters. Jeg kunne dårligt overskue at bestille salatbar til hovedret, fordi jeg altid putter dressing på.

Jeg havde intet overskud! Min veninde sad med store øje og åben mund, og kiggede på mig, med stor frustration. “Jeg kan slet ikke kende dig mere. Det ligner slet ikke dig. Har du det godt?”. Jeg brød sammen og fortalte om mine frustrationer og åndsvage afhængighed. Jeg kunne godt selv høre hvor vildt det lød, når jeg fortalte højt om det. Og det skulle stoppes nu! Eller.. Efter min salatbar. Eller efter jul.. Det tager tid at vende tilbage til de gode vaner, det som gavner kroppen. For det gør det dælme ikke at leve på et minimum af kalorier!

Jeg havde slet ikke overskud til at shoppe, til at tænke eller bare det, at være i mig selv.. Og sådan skal det jo ikke være! Jeg elsker at shoppe! Hvad sker der med mig?! Det er altså ikke fedt, ikke at kunne overskue at være i sin egen krop, og være så styrret af et element! Jeg havde ikke en gang energi eller overskud til at træne længere. Hvilket jo giver sig selv, når min krop ikke fik nok mad.

Jeg var ikke længere glad. Jeg havde let til tårer, let ved at opnå frustration. Åh! Det var jo ikke det jeg havde gjort mig tanker om, eller lovet mig selv da jeg startede op på min nye livsstil.

Jeg satte mig ned, gik det hele igennem – fra tanker til mad, glæde til træning osv. osv. Jeg ville være glad igen! Jeg ville ikke bukke under for det dumme tal på vægten! Jeg ville ikke længere være styret at noget, som havde så stor negativ indflydelse på min personlighed! Jeg ville have overskud til at stå i det køkken igen. Overskud til at fortælle min kæreste eller mine forældre, hvad jeg kunne tænke mig, at menuen skulle stå på!

..

Husk på! Det er ikke tallet på vægten der definere sundheden og glæden i din krop! F**k hvad andre tænker! Det er din krop, det er dig der skal leve i den – og have det godt i den! Jeg har fundet ud af at jeg hellere vil have lidt for meget på sidebenene og være glad, end at have for lidt, og ikke kunne nyde min hverdag, eller slå mig løs, når det er så stor en del af mig.

Find ud af hvad passer til dig! Tilpas din livsstilsændring efter hvordan du ønsker at leve dit nye sunde liv. Vi er alle forskellige, så find ud af hvad præcis passer til dig! Lav små planer for, hvad du kan gøre anderledes, hvis det går i en forkert retning. Husk altid på, at du ikke må lade dig styre af ydre faktorer. Vi har alle forskellige syn på hvordan en sund og flot krop ser ud. Vi ser forskellige kroppe på de sociale medier, og vi spejler os i folk vi finder flotte, og ser dem som vores idealer. Men vores kroppe er ikke ens. Og det er helt okay, at vi ikke alle ligner hinanden! Det er dejligt med forskellighed, og dejligt med folk, som tør at stå ved, at de er glad i den krop de har. Uanset idealer på internettet! Intet er rigtigt eller forkert. Hvordan du gerne vil se ud, er det vigtigste!

12431376_10208152022707649_933861311_n

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *