Vafler med spinat og broccoli, med haydari – opskrift finder du hér, hummus, forskellige grøntsager, gyros og falafel. Et super lækkert vegetar måltid med massere af smag! Og så er de både nemme at lave og faktisk også sunde – da størstedelen af deres indhold består af broccoli, spinat, havregryn og æg. What´s not to like?
Forestil dig de her sprøde vafler med to slags cremet dip, forskellige grøntsager og smagsfyldte toppings – det smager helt fantastisk! Jeg er generelt rigtig vild med fingermad, som tapas, mexicansk og nu også madpandekager med toppings, som kan spises med klør fem. Desuden er det super nemt, at lave vafler og der er et hav af muligheder for, hvad du kan komme på dem.
Vafler kan laves på alverdens måder – søde eller salte alt afhængig af hvad du skal bruge dem til. Jeg er kæmpe fan! Denne gang har jeg lavet vafler med spinat og broccoli, fordi vi skulle spise dem til aftensmad, med en masse lækkert tilbehør. Du kan også lave dem med gulerod, både til det søde og salte køkken. Det handler helt om valget af krydderier.
Desuden kan jeg godt lide at anvende mine “rester” fra grøntsager jeg har brugt dagen i forvejen – hér broccolistokkene, så de ikke går til spilde. Mange har det med at smide stokken ud. Men den kan faktisk bruges til mange ting. Jeg er især glad for at bruge den i bagværk og salater. Prøv det!
Måske du vil kunne lide; mine søde, sprøde vafler med vanilje og marmelade
Vafler med spinat og broccoli
Ingredienser
- 220 gr. broccoli stok
- 1 lille løg
- 4 knolde frossen spinat (optøet)
- 1,5 dl. havregryn
- 1 dl. groft mel
- 2 dl. mælk
- 2 tsk. olie
- 3 æg
- 3 tsk. valgfrie krydderier
- 2 nip salt
- 2 nip peber
Sådan gør du
- Tænd for dit vaffeljern så det kan varme godt op inden du skal lave dine vafler. Jeg varmer min op på højeste varme og så skruer jeg den ned på 3/4 varme, når vaflerne skal tilberedes - Mit vaffeljern er et dobbelt vaffeljern fra OBH Nordica
- Tø kort spinaten op i mikroovnen. Det gør ikke noget at den stadig er en smule frossen i midten
- Skyl broccolistokkene og pil løget. Riv begge dele fint på et rivejern og hæld det i en skål og tilføj de resterende ingredienser
- Overvej hvilken smag du gerne vil give dine vafler - jeg kan godt lide, at de smager meget krydret, hvorfor jeg vælger krydderiblandinger fra det udenlandske køkken
- Rør det hele sammen og blend det til sidst, med en stavmikser så konsistensen bliver helt glat
- Spray en smule olie på vaffeljernet, så du er helt sikker på, at din dej ikke sidder fast under tilberedningen. Hæld vaffeldej på lidt over halvdelen af bagefladerne og luk låget langsomt i. Vaflerne skal tilberedes i nogle minutter før de er færdige
- Når vaflerne er færdige skal de ligge adskildt på en rist, så de ikke bliver "slatne". Hvis de når at blive kølige inden de skal serveres, kan du enkeltvis give dem et par minutter i ovnen på varmluft.
Velbekomme!
Den dressing man ser i bunden – hvad er det?
Hej Rikke,
Det er en tyskisk dip, som hedder haydari. Jeg har netop lagt en opskrift op på mit bud på en lækker haydari. 🙂
Mvh. Mia