Vegansk banankage med chokolade og hasselnødder. En svampet og virkelig lækker banankage, som du snildt kan lave til dine gæster, dagen før. Jeg synes altid, at den bliver bedre af at stå i et døgns tid. Men du kan også sagtens lave den på dagen, hvis du pludselig får lyst til vegansk banankage.

Den er desuden super nem at lave og kræver kun 15 minutter at forberede. Så hvis du har nogle meget modne bananer liggende, som du ikke ved hvad du skal bruge til, så brug dem endelig og lav vegansk banankage. Det vil du ikke fortryde, at de bliver tryllet om til!

Vegansk banankage med aquafaba

Jeg har lavet en vegansk banankage med aquafaba, i stedet for æg. Min første, men ikke sidste gang jeg har eksperimenteret med aquafaba. Aquafaba er væsken fra drænede kikærter eller butterbeans, som fungerer på samme måde som æg, i bagværk. Det er blevet rigtig populært med vegansk bagværk, men jeg kan også godt lide at lave mad og kage, som vi alle kan spise, uanset om man til daglig spiser vegansk eller ej. Og selvfølgelig også, hvis du bare ikke lige har æg i huset, men har en dåse kikærter eller butterbeans stående i køkkenskabet.

Jeg havde lyst til at lave kage til mødregruppen, så jeg drænede en dåse kikærter og brugte væsken derfra. Først var jeg skeptisk om smagen ville blive gennemtrængende i kagen, da man jo godt kan smage kikærterne i aquafabaen. Men det skulle prøves og ærligt, så smages det slet ikke i min vegansk banankage. Både mødregruppens kvinder og mænd var vilde med den. Og min kæreste især. Han sagde at det var den bedste banankage, jeg længe har lavet. Han var meget imponeret over dens svampethed. Jeg tilføjede en smule ekstra banan, så den ville være mere snasket end blød og svampet, og det faldt i god jord. Men jeg kan nu ligeså godt lide min ikke veganske banankage.

Måske du også vil kunne lide andet bagværk, der ikke er vegansk; Rabarberkage med marcipan | Svampede chokoladeboller | Citronkage med hvid chokolade og marcipan | Bagte æbler med sprød crumble | Blommetærte med havre- mandel crumble | Blødende chokolade muffins

Vegansk banankage med chokolade og hasselnødder
Vegansk banankage med chokolade og hasselnødder

Vegansk banankage med hasselnødder og chokolade

Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Ret: Banankage
Antal: 1 lille bradepande
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 200 gr. smeltet plantesmør (afkølet)
  • Al aquafaba (vandet) fra 1 dåse kikærter eller butterbeans – Svarende til 20 spsk.
  • 300 gr. sukker
  • 3 spsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. fin salt
  • 450 gr. modne bananer
  • 300 gr. hvedemel
  • 100 gr. vegansk chokolade
  • 2 håndfulde hasselnødder

Sådan gør du

  • Varm 2/3 af plantesmøren op til det smelter, og hæld derefter de sidste 1/3 ned i, så det smelter i den varme smør. Det er vigtigt at det er helt afkølet inden brug!
  • Sæt en si over en skål og hæld kikærterne eller butterbeans deri. Dræn dem for væske. Aquafabaen (væsken) skal nemlig bruges som erstatning for æg. Hæld vaniljesukker og sukker ned i skålen med aquafaba, og pisk det sammen til en luftig masse. Mos bananerne med en gaffel. Tilføj derefter bagepulver, salt, det afkølede plantesmør og de moste bananer i æggemassen
  • Afmål melet og si det ned i skålen (det er vigtigt at du hælder det igennem en (ren og tør) si, så der ikke kommer klumper af mel i den bagte kage). Rør forsigtigt rundt med et piskeris (ikke elpisker), indtil alle ingredienser fordeles. Det er vigtigt at det røres rundt med et piskeris eller en dejskraber ved nænsom håndkræft, så bananen ikke piskes for hårdt og at luften ikke bliver slået ud af dejen
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og spray den med smagsneutral olie. Hæld derefter kagedejen ned i bradepanden og bag den i ovnen ved 180 graders varmluft i 35 min. Du kan tjekke om kagen er bagt ved, at stikke en kødnål eller tandstik ned i midten af kagen. Hvis der ikke længere sidder dej på når du tager den op fra kagen, så er den færdigbagt
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den stå og køle af. Fordel med det samme chokoladen i mindre stykker ovenpå kagen, og smør den ud når den er smeltet. Hak hasselnødderne i mens chokoladen smelter og forden dem straks over chokoladen, når den er smurt på – husk at gør det i mens chokoladen stadig er smeltet, så de hænger fast på kagen.

Tip;

  • Lad kagen køle af i 60 min. inden servering. Jeg synes dog at kagen er ekstra god på andendagen. Så du kan med fordel lave den dagen før den skal bruges.

Velbekomme!

Vegansk banankage med chokolade og hasselnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.