Udskriv

Vafler med spinat og broccoli

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 10 vafler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 220 gr. broccoli stok
  • 1 lille løg
  • 4 knolde frossen spinat (optøet)
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1 dl. groft mel
  • 2 dl. mælk
  • 2 tsk. olie
  • 3 æg
  • 3 tsk. valgfrie krydderier
  • 2 nip salt
  • 2 nip peber

Sådan gør du

  • Tænd for dit vaffeljern så det kan varme godt op inden du skal lave dine vafler. Jeg varmer min op på højeste varme og så skruer jeg den ned på 3/4 varme, når vaflerne skal tilberedes - Mit vaffeljern er et dobbelt vaffeljern fra OBH Nordica
  • Tø kort spinaten op i mikroovnen. Det gør ikke noget at den stadig er en smule frossen i midten
  • Skyl broccolistokkene og pil løget. Riv begge dele fint på et rivejern og hæld det i en skål og tilføj de resterende ingredienser
  • Overvej hvilken smag du gerne vil give dine vafler - jeg kan godt lide, at de smager meget krydret, hvorfor jeg vælger krydderiblandinger fra det udenlandske køkken
  • Rør det hele sammen og blend det til sidst, med en stavmikser så konsistensen bliver helt glat
  • Spray en smule olie på vaffeljernet, så du er helt sikker på, at din dej ikke sidder fast under tilberedningen. Hæld vaffeldej på lidt over halvdelen af bagefladerne og luk låget langsomt i. Vaflerne skal tilberedes i nogle minutter før de er færdige
  • Når vaflerne er færdige skal de ligge adskildt på en rist, så de ikke bliver "slatne". Hvis de når at blive kølige inden de skal serveres, kan du enkeltvis give dem et par minutter i ovnen på varmluft.