Go Back

Kold kartoffelsalat med bacon og purløg

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 400 gr. kartofler
  • 300 gr. bacon
  • 1 rødløg
  • 2 forårsløg (kan undlades og erstattes med et ekstra rødløg)
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 2,5 spsk. 18% cremefraiche
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og rens kartoflerne fri fra jord og skær dem ud i lige store stykker, så kogningen passer med, at alle skal have lige lang tid. Sæt kartoflerne i kog til de er færdige og hæld så koldt vand over dem, så du stopper kogningen - Du kan tjekke om de er færdige ved, at sætte en stegenål eller kniv ned i en af kartoflerne. Hvis den glider af er den færdig, hvis ikke skal de have noget mere
  • Steg baconen i mens og lad det derefter dryppe af på et par stykker køkkenrulle - jeg kan bedst lide, at min bacon ikke er for mørk i denne sammenhæng
  • Derefter snitter du rødløg og forårsløg i små stykker og hælder dem ned i en skål, så de er klar til brug
  • Skær de kogte kartofler ud i mindre stykker og hæld dem ned i skålen til løgene - jeg kan godt lide at mine ikke er skåret i for små stykker. Udover det, så spiser jeg dem med skræl på
  • Skyl purløgene og klip dem i 0,5 cm. ca. ned i skålen med løg og kartofler og vend creme fraiche og mayonnaise i. Smag til med salt og peber. Du kan evt. tilføje en smule karry for at få en anden smag, hvis du er mere til det.