Sundere romkugler med sorte bønner og dadler
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 10 minutter min
Antal: 22 sundere romkugler
Forfatter: Mia Lindholm
- 1 dåse sorte bønner (Kidney bønner og kikærter kan også bruges)
- 200 gr. saftige dadler - hvis de er lidt hårde, lægges de i kogende vand i 10 min.
- 2 spsk. Hindbærmarmelade - anden syrlig marmelade kan også bruges
- 1/2 tsk. flydende sødemiddel
- 5 tsk. rom essens
- 50 gr. kakao pulver
- 40 gr. kokosmel
- 100 gr. havregryn
- Topping; Jeg brugte kokos og hampefrø (se link over opskriften). Men du kan også sagtens bruge kakaopulver, frysetørrede bær, lakridspulver osv.
Dræn de sorte bønner for væske og skyl dem grundigt med vand i en si. Lad væsken dryppe af dem i 10 minutters tid, så der ikke kommer overskydende væske i romkuglemassen
Blend de våde ingredienser til en lind masse og hæld det over i en skål. Mål de resterende ingredienser af og hæld dem ned i foodprocessoren
Bland begge dele sammen og rør godt igennem. Smag romkuglemassen til, så de passer til din smag. Stil romkuglemassen på køl i en time, så den kan samle sig og blive fast, inden romkuglerne skal trilles
Pres godt og rul dine romkugler og tril dem i den ønskede topping. Læg dem på en tallerken og stil dem i køleskabet igen, hvis du ikke skal bruge dem med det samme. Romkuglerne er, efter min mening, bedst når de er kolde.