Go Back

Klassiske frikadeller

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Aftensmad
Keyword: Frikadeller
Antal: 30 frikadeller
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1000 gr. hakket svinekød - du kan også bruge hakket flæsk og kalv
  • 2 mellem str. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl. mælk
  • 3 str. L æg
  • 3-4 tsk. salt - smag til!
  • 1-2 tsk. peber - smag til!
  • Steges i flydende magarine

Sådan gør du

  • Hæld det hakkede kød ned i en skål, riv løgene fint og hæld dem ned til kødet, og pres hvidløget deri. Tilføj mælk, mel, æg, salt og peber
  • Miks farsen godt sammen med en håndmikser, så alle ingredienser er godt blandet. Lav en lille frikadelle og steg den på panden i flydende magarine. Smag frikadellen og vurdér om de skal have mere salt eller peber - fortsæt indtil smagen sidder i skabet
  • Når frikadellen smager som den skal, så steg resten af frikadellerne i den ønskede størrelse i magarine - der skal ikke mangle noget fedtstof
  • Frikadellerne skal have nogle minutter på hver side, til de bliver gyldne og sprøde udenpå. Jeg havde mit induktions komfur på 7/9.