Go Back

Hjemmelavet hyldeblomstsirup

Denne fantastiske og virelig nemme hyldeblomstsirup, kan bruges i de lækreste sommerdrinks, som du kan servere for din familie eller gæster her i sommeren.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
Keyword: Hyldeblomstsirup
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 500 ml. vand
  • 500 gr. sukker eller rørskker
  • 150 gr. hyldeblomster på stilk
  • 10 friske blade mynte (du kan nøjes med kun, at bruge en af delene)
  • 10 friske blade citronmelisse (du kan nøjes med kun, at bruge en af delene)
  • 2-3 citron eller lime saft
  • 1 tsk. atamon

Sådan gør du

  • Bring vandet i kog, sluk for blusset og hæld sukkeret i gryden og opløs den
  • Skyl mynte og citronmelisse, rul dem sammen og skær dem i små stykker
  • Når sukkeret er opløst hælder du mynte og citronmelisse ned i gryden og presser saften fra citronerne i
  • Sæt hyldeblomsterne ned i, med blomsterne i væsken og stilkene strittende opad og lad hyldeblomsterne trække 30-40 min med låg på gryden
  • Tag derefter hyldeblomsterne op af vandet og si væsken fra de resterende blomster
  • Hæld kogende vand i den flaske du vil opbevare din sirup i og skyl den i kogende vand og hæld derefter en smule Atamon i, ryst den og hæld atamonen ud. Lad det overskydende atamon blive i flasken
  • Lad din hyldeblomstsirup køle af, inden du stiller den på køl.

Tip;

  • Servér din sirup sammen med vand eller danskvand, ovenpå desserter. Du kan f.eks. også lade dine rabarber, jordbær, blommer eller anden frugt trække i din sirup, eller servér det i en lækker drink med hvidvin eller mousserende vin, friske mynteblade og isterninger.