Hjemmelavet hyldeblomstsirup
Denne fantastiske og virelig nemme hyldeblomstsirup, kan bruges i de lækreste sommerdrinks, som du kan servere for din familie eller gæster her i sommeren.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Keyword: Hyldeblomstsirup
Forfatter: Mia Lindholm
- 500 ml. vand
- 500 gr. sukker eller rørskker
- 150 gr. hyldeblomster på stilk
- 10 friske blade mynte (du kan nøjes med kun, at bruge en af delene)
- 10 friske blade citronmelisse (du kan nøjes med kun, at bruge en af delene)
- 2-3 citron eller lime saft
- 1 tsk. atamon
Bring vandet i kog, sluk for blusset og hæld sukkeret i gryden og opløs den
Skyl mynte og citronmelisse, rul dem sammen og skær dem i små stykker
Når sukkeret er opløst hælder du mynte og citronmelisse ned i gryden og presser saften fra citronerne i
Sæt hyldeblomsterne ned i, med blomsterne i væsken og stilkene strittende opad og lad hyldeblomsterne trække 30-40 min med låg på gryden
Tag derefter hyldeblomsterne op af vandet og si væsken fra de resterende blomster
Hæld kogende vand i den flaske du vil opbevare din sirup i og skyl den i kogende vand og hæld derefter en smule Atamon i, ryst den og hæld atamonen ud. Lad det overskydende atamon blive i flasken
Lad din hyldeblomstsirup køle af, inden du stiller den på køl.
Tip;
Servér din sirup sammen med vand eller danskvand, ovenpå desserter. Du kan f.eks. også lade dine rabarber, jordbær, blommer eller anden frugt trække i din sirup, eller servér det i en lækker drink med hvidvin eller mousserende vin, friske mynteblade og isterninger.