Udskriv

Nem opskrift på den lækreste iskaffe

Tilb. tid5 min
Antal: 1 stort glas iskaffe
Kalorier: 251kcal
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 4 pump sirup - min yndlings er Irish Cream og Caramel fra 1883, som jeg gerne blander
  • isterninger til et helt glas
  • 2 tsk. instant kaffe - du kan tilføje ekstra kaffe for en mere intens kaffesmag
  • 1 dl. kogende vand
  • 2 dl. sødmælk - anden mælk kan også bruges - sødmælk er dog den der giver det mest cremede resultat

Sådan gør du

  • Hæld to tsk. instantkaffe i en lille kande og kom kogende vand i, så kaffen opløses og lad den køle af – Hvis du ikke har tid til at lade din kaffe køle, kan du komme en isterning i kaffen. Så er den kold på kort tid
  • Fyld glasset op til kanten med isterninger og kom 4 pump sirup i glasset
  • Hæld derefter kaffen ned oveni isterningerne og siruppen og hæld så sødmælken ned i glasset – skum gerne mælken op, så bliver den ekstra lækker
  • Rør iskaffen rundt inden den nydes, så alle elementer er godt blandet.

Tip;

  • I stedet for at hælde kaffen ned i glasset, kan du fryse kaffen til isterninger, så du altid kan lave iskaffe. På den måde bibeholdes kaffens stærke smag, da det kun er den som smelter ud i mælken og ikke vand. Det skal dog lige siges, at den skal stå lidt, før kaffeisterningerne opløses i mælken, og at smagen med tiden bliver mere intens, i takt med de smelter. Jeg vil dog anbefale dig, at bruge almindelige isterninger, hvis du vil drikke den med det samme.Ellers kan du lave en blanding af kaffeisterninger og instantkaffe. Kaffe isterningerne kan være gode for det æstetiske resultat.