Pull apart brød med mozzarella
Udskriv

Pull apart brød med hvidløg, smeltet mozzarella og krydderurter

Pull apart brød - lækkert og blødt indeni, sprødt udenpå og når du tager en bid, får den her lækre cremede midte af mozzarella, hvidløg og krydderurter.
Forb. tid10 min
Tilb. tid2 t 15 min
Ret: Pull apart brød
Antal: 16 styks. hvidløgsbrød
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Dej;

  • 4 dl. lun mælk
  • 60 gr. gær
  • 60 gr. smeltet smør
  • 2 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 3 M/L æg - hvoraf 1 æg bruges til pensling!
  • 11,5 dl. hvedemel

Pesto;

  • 1/2 bundt frisk rosmarin
  • 1 bundt frisk persille
  • 6-8 fed hvidløg
  • 1 dl. olie
  • 4-5 stk. mozzarellabøffer
  • Flagesalt til toppen af bollerne

Sådan gør du

Dej;

  • Lun mælken og opløs gæren. Smelt smøren og hæld det, sukker, salt og 2 æg i røreskålen, og rør det godt sammen
  • Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen rundt, indtil det bliver en lind og glat dej – du behøver måske ikke al melet under omrøring. Mærk dig frem!
  • Fordel en smule mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og ælt den igennem i nogle minutter. Det er vigtigt, at dejen ikke får for meget mel!
  • Lad dejen ligge på køkkenbordet og lad den hæve i en time.

Pesto;

  • Hæld alle ingredienser i en minihakker og blend godt igennem – smag til
  • Mozzarellaen skæres i små stykker og blandes med pestoen, så snart den rette smag er der.

Bollerne;

  • Når dejen er hævet, former du den som en pølse og deler den op i 16 lige store stykker – halvér den hele tiden, på den måde får du nemmere lige store stykker
  • Lav bollerne flade med en kagerulle og hæld 1 spsk. pesto og mozzarella på og saml det til en bolle – det gør du nemmest ved, at samle kanterne omkring fyldet flere gange. Brug fingerspidserne til at samle enderne et par gange, til bollen bliver fin og rund
  • Fortsæt sådan med alle bollerne, spray eller smør en bageform med olie eller margarine og sæt bollerne med lukningen nedad. Brug den resterende pesto og mozzarella som topping på dit pull apart brød
  • Derefter lader du bollerne hæve i yderligere 30 minutter i formen

  • Inden bagning pensler du dit brød med æg og efterfølgende fordeler du pesto og mozzarella over brødet
  • Bag dit pull apart brød i ovnen ved 200 graders over- og undervarme i 30 minutter, og derefter 15 minutter ved 180 grader – til dit brød får en fin, gylden overflade
  • Lad det køle af i minimum 15 min. inden servering.

Tip;

  • Opbevar dit pull apart brød i en tilsluttet pose i køleskabet (det er vigtigt, at brødet er kølet helt af, inden det sættes i køleskabet. Lun bollerne i 30 sekunder i mikroovnen, de efterfølgende dage, for et lækkert svampet brød og en flydende midte.