Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Sprødt stenalder knækbrød | Mel- og glutenfrit

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Keyword: Knækbrød, Stenalder knækbrød
Antal: 2 bradepander knækbrød
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 2 dl. græskarkerner
  • 2 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. chiafrø
  • 2 dl. havregryn
  • 2 dl. hørfrø
  • 2 dl. sesamfrø
  • 1 dl. hampefrø
  • 5 M/L æg
  • 2 spsk. olie
  • Flagesalt til toppen af knækbrødet
  • 5 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft og sæt vandet i kog
  • Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og tilføj olie og kogende vand. Rør godt rundt og hæld til sidst æggene i massen. Når æggene er fordelt rundt blandt korn og kerner beklæder du en bradepande og ligger en klat over på bradepanden
  • Bred massen ud, så dit knækbrød er 3 mm. tyk, med en ske, en dejskraber eller ved hjælp af et ekstra stykke bagepapir på toppen af massen – her kan du enten rulle den flad med en kagerulle, en vinflaske – hvad du lige har. Jeg bruger en fugtig ske
  • Sørg for at massen er ligeligt fordelt og tjek den for huller inden du bager den. Drys flagesalt i din ønskede mængde, ud over dit knækbrød
  • Skær massen ud i ønskede stykker med en stor køkkenkniv – Jeg laver 3*5 stykker på en bradepande passende til et stykke pålæg. Udover det, presser jeg kniven ned i massen, så linjerne bliver lige og så kernerne ikke ødelægger strukturen. Det kan de godt komme til, ved brug af en pizzaskærer, da man bare rykker korn og kerner til siderne
  • Sæt først den ene bradepande i ovnen – lad dem bage hver for sig
  • Bag knækbrødet i 20 minutter - til det får en gylden overflade. Lad det køle af på en bagerist uden bagepapir – Hold øje med dine knækbrød. Varmen varierer fra ovn til ovn
  • Opbevar dit knækbrød i en lufttæt beholder eller en pose når det er helt afkølet.