Udskriv

Thai inspireret gryderet med kylling, grøntsager og kokosmælk

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Keyword: Thaimad
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 600 gr. kylling
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2-1 glas rød karry paste
  • 1/2 flaske østers sauce - kan erstattes med en smule sojasauce (ikke samme mængde!) - kan også undlades
  • 150 gr. bønnespirer (1 bakke)
  • 1 lille dåse bambusskud
  • 1 stor dåse mini majs
  • 1 stor rød peber
  • 250 gr. svampe (kan undlades)
  • 1 stor dåse kokosmælk - ikke light!
  • 1 stor dåse ananas i stykker + saften
  • 1 pakke grove nudler med 4 “plader” i pr. pakke – kan også laves med ris
  • Kokosmel
  • 1 pose peanuts
  • Smag til med salt

Tip;

  • Servér med sød chili sauce
  • Alle ingredienser kan købes i Rema1000

Sådan gør du

  • Rens kyllingen, skær den ud i stykker og svits den på panden i olie
  • Skyl forårsløgene (gem halvdelen til serveringen) og snit dem og løg i grove stykker. Pil hvidløgene og pres dem ned på panden. Svits det hele på panden med kyllingen
  • Hæld derefter den ønskede mængde karrypasta ned i gryden, tilsæt østerssaucen og rør godt rundt. Smag til!
  • Skær baby majs ud i mindre stykker og hæld dem og bambusskuddene op i gryden – gem saften fra både bambusskud og babymajs, hvis retten bliver for stærk
  • Hæld kokosmælken ned i gryden – også den faste kokoscreme. Derefter hælder du hele dåsen med ananas og saften i gryden, og tilsætter lidt af limesaften
  • Smag til med salt og lad retten simre 30 minutters tid - Hvis retten er for stærk for dig eller de yngste i familien, så kan du hælde lidt af saften fra bambusskuddene og minimajsene i din ret. Du kan også hælde mere ananassaft eller kokosmælk i
  • 15 minutter inden servering, tilsætter du bønnespirer og snittet rød peber
  • Kog dine nudler eller ris inden servering - følg fremgangsmåden på pakken
  • Servér de resterende forårsløg, peanuts og kokosmel ved siden af. Tilføj gerne sød chili sauce til din thai gryderet - det smager vanvittigt godt og giver en god sødme til retten.