Udskriv

Bagte æbler med sprød crumble

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Ret: Dessert
Antal: 5 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Æbler;

  • 600 gr. æbler i små stykker (vægt er uden skræl og æbleskrog)
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Crumble;

  • 130 gr. blød smør
  • 80 gr. mandler
  • 1.5 dl. havregryn
  • 100 gr. sukker
  • 90 gr. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Vanilje creme fraiche;

  • 500 ml. creme fraiche 18%
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Stil smøren ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt inden brug - det må ikke smeltes!

Æbler;

  • Skræl æblerne og skær dem ud i små, mundrette stykker. Både skræl og skrog skal skæres væk. Vend dem i kanel, sukker og vaniljesukker og fordel dem på en smurt tærteform, min tærteform er 28 cm. i diameter.

Crumble;

  • Tænd ovnen på 180 graders over- og undervarme
  • Hak mandlerne groft og bland alle ingredienser sammen med smøren, i en skål. Mas alle ingredienserne sammen med fingrene, så smøren er godt fordelt og alle ingredienser er blandet godt sammen
  • Smuldr din crumble groft over æblerne og stil tærtefadet i ovnen på en rist. Bag æblerne i 45 minutter
  • Lad dine bagte æbler med crumble køle ned i 15 minutters tid, inden servering. Servér med vanilje creme fraiche (ingredienserne ovenover røres sammen) eller en lækker vaniljeis.