Go Back

Svampet citronkage med hvid chokolade og marcipan

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Keyword: Citronkage
Antal: 1 lille bradepande (20*32 cm.)
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Citronkage;

  • 6 str. M/L æg (stue tempererede)
  • 180 gr. blød saltet smør (skal have stået på køkkenbordet)
  • 200 gr. marcipan
  • 6 spsk. rørsukker (almindelig sukker kan også bruges)
  • 2 spsk. creme fraiche 18%
  • 260 gr. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 2 spsk. birkes
  • 3 små øko citroner (eller 2 store) - både saft og skal bruges
  • 1 plade hvid chokolade (én stor plade á 170 gr.)

Glasur;

  • 125 gr. flormelis
  • Saften fra en lille øko citron
  • Skallen fra en halv, lille øko citron

Sådan gør du

Citronkage;

  • Tag æg og smør ud af køleskabet 30 min inden brug, så begge dele kan blive tempereret
  • Riv marcipanen ned i en skål og hæld rørsukker, blød smør, æg og creme fraiche deri. Pisk igennem med en elpisker
  • Bland mel, bagepulver og natron i en skål og hæld det gennem en si, ned i skålen. Pisk yderligere
  • Tilføj de blå birkes ned i kagedejen, skyl og riv citron skallen og pres saften ned i skålen. Hak den hvide chokolade groft og hæld også den i skålen. Vend godt rundt med en dejskraber så alle ingredienser vendes godt rundt
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft og bag citronkagen i 25 minutter. Hold øje med kagen - vores ovne varmer forskelligt. Stik ned i kagen med en gaffel og tjek op på, om den er bagt. Det er den, hvis der ikke længere hænger kagedej på gaflen
  • Kagen skal være helt afkølet inden glasuren hældes på.

Glasur;

  • Hæld flormelis, citronsaft og citronskal ned i en skål og rør godt rundt, til der ikke er klumper i. Fordel over kagen og gør klar til servering.

Tip;

  • Du kan også tilføje hakkede nødder i din citronkage