Go Back
Pølsehorn med spinat og kerner
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Pølsehorn med spinat, solsikkekerner og grov mel

Forb. tid45 min
Tilb. tid1 t 15 min
Ret: Bagværk
Keyword: Til madpakken
Antal: 16 pølsehorn
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 30 gr. flydende magarine
  • 5 dl. lun letmælk
  • 50 gr. gær
  • 1.5 tsk. sukker
  • 10 kugler frossen spinat
  • 250 gr. speltmel
  • 600 gr. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 16 kyllingepølser
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø til topping (kan undlades)

Sådan gør du

  • Varm den flydende magarine og mælken let op i en gryde og lad det køle ned, til det er fingervarmt. Smuldr i mens gæren i en røreskål med sukkeret og hæld derefter den lune mælk og magarine deri. Rør rundt til gæren er opløst
  • Varm spinaten let op i mikroovnen - jeg gav min 1,5 minut. Vrid derefter spinaten for væske. Vær opmærksom på, at væsken kan være varm. Hæld spinaten ned i røreskålen og rør rundt. Blend det gerne med en stavblender inden den hældes i røreskålen. Så er massen nemmere at arbejde med når pølsehornene skal laves
  • Tilføj speltmelet og halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt derefter solsikkekerner, hørfrø, salt og lidt efter lidt det resterende hvedemel. Lad maskinen stå og røre i dejen i 10 minutter
  • Slå dejen ud på et meldrysset køkkenbord og del dejen i 2 stykker, hvoraf den ene er større end den anden. Rul dejen ud i et rektangel, så det passer med at den bredden er på størrelse med pølserne
  • Brug et pizzahjul og læg pølserne på langs af dejen med ca. 3 cm. mellemrum. På den måde, så du ved hvor du skal skære henne langs kanterne, så bredden bliver ens. Gør det samme med den store klump dej, som skal være længere og læg derefter dejen ovenpå den med alle pølserne. Læg den øverste dej i bølger ned over pølserne, så den rammer både pølse og bunden af dej. Gem den overskydende dej og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage
  • Brug pizzahjuet til at skære i dejen ud mellem pølserne. Tag dem en efter en og saml siderne med fingrene, så top og bund hænger sammen. Læg dine pølsehorn med spinat over på en beklædt bageplade og stil dem til hævning i 60 min. med et fugtigt viskestykke over
  • Når tiden er gået, pensler du pølsehornene med et sammenpisket æg og drysser derefter med sesamfrø
  • Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i midten af ovnen, i 15 minutter. Lade dem køle af på en bagerist.

Tip;

  • Jeg serverer mine pølsehorn med spinat med ketchup og sød fransk sennep.