Go Back

Oksekød med kartoffelmos i fad

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Kartoffelmos;

  • 1,5 kg. bagekartofler
  • 160 gr. smør
  • 1,5 dl. mælk
  • 1-2 tsk. knust muskatnød
  • Smag til med massere af salt

Oksekød;

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • Krydres med (evt. tørret) basilikum, timian, oregano og paprika - smag til. Jeg brugte 2 tsk. paprika og 1 tsk. af hver krydderurt
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1 stor gulerod (kan undlades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat pure
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kartoffelmos;

  • Skræl bagekartoflerne og skær dem i små stykker, så de bliver hurtigere tilberedt under kogningen. Hæld dem ned i en gryde med kogende vand og lad dem koge i 15-20 minutter, til de næsten bløde (stik spidsen af en kniv i kartoflerne - hvis de glider af kniven, er de færdige)
  • Hæld al vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Ikke en blender, en elpisker osv. Mosen skal være grov men blød. Ikke våd
  • Vend smør og muskatnød ned i kartoflerne og vend rundt til smøren er smeltet. Hæld derefter mælken ned i kartoffelmosen, til det får en lækker konsistens. Den skal være blød, fast og luftig, så den kan smøres ud på kødsovsen. Smag til med salt.

Oksekød;

  • Snit løgene i små stykker, pres hvidløget og hæld begge dele ned på en olieret pande. Steg det af og tilføj krydderier og steg det sammen
  • Hæld oksekødet ned på panden og brun det af. Riv guleroden og hæld den ned til oksekødet. Tilføj hakkede tomater og tomat pure og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

Sammensæt kartoffelmos og oksekød;

  • Tænd ovnen på 220 graders varmluft
  • Hæld kødsovsen ud i bunden af et stort ildfast fad og smør det ud i et jævnt lag. Læg derefter kartoffelmosen ovenpå kødsovsen én ske af gangen, så det ikke blandes sammen. Glat det ud og undlad at smøre det helt ud i kanterne, så du undgår af det flyder over, når det kommer i ovnen
  • Sæt fadet i ovnen og lad det stå i 20-25 minutter - eller indtil overfladen bliver gylden. Det er forskelligt fra ovn til ovn.