Rens kyllingen og læg den i en høj gryde. Fyld op med vand, så det dækker kyllingen, og tilføj boullionterningen. Sæt temperaturen op på 9/9 og sænk den til 7/9, når vandet koger. Kog kyllingen i 40 minutter til den er mør. (Du kan også købe kyllingestykker på frost, så du kun skal lave sovsen og tilføje kyllingen - så tager processen kun 15. min.)
Når kyllingen er kogt, hælder du væsken fra, ned i en skål, og gemmer det til sovsen. Læg kyllingen på en tallerken, så du kan pille den, når den er kølet af. I mens den køler, laver du sovsen
Smelt smøren i en gryde og tilføj derefter mel. Rør det sammen til en melbolle, og tilføj så lidt efter lidt kyllingefonden og pisk godt sammen med piskeriset, til sovsen har den ønskede konsistens. Pisk sovsen op under høj varme og sænk derefter varmen
Dræn dine asparges og gem væsken til senere, hvis du ønsker en tyndere sovs og kraftigere aspargessmag. Hæld dine asparges op i sovsen og rør rundt. Lad gryden stå på lavt blus og pil kyllingen i mens. Du kan enten rive kyllingen fra hinanden i stykker eller skære dem i tern. Jeg kan godt lide at have en blanding af store og små stykker, så jeg river min kylling. Kom kyllingen i sovsen
Smag din høns i asparges til med salt og peber. Hvis du synes at sovsen er for tyk, kan du tilføje en sjat fond eller aspargesvand, så du fremhæver smagen af asparges. Du kan også sagtens tilføje lidt fløde.
Server din høns i asparges med tarteletter, karse, tomater, salt og peber.