Go Back

Sprøde vafler med vanilje

Antal: 7 små sprøde vafler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 100 gr. smeltet smør
  • 60 gr. fuldkorns hvedemel
  • 70 gr. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 70 gr. sukker - rørsukker kan også bruges
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip fin salt
  • 3/4 dl. letmælk
  • 2 æg
  • 1 dl. øl

Sådan gør du

  • Smelt smørret og stil det til side. Tænd for dit vaffeljern og lad det varme godt op
  • Bland mel, bagpulver, sukker, vaniljepulver og salt i en skål. Hæld mælk, æg og øl i skålen og bland godt rundt med en elpisker
  • Hæld til sidst det smeltede smør i vaffelmassen og rør rundt igen
  • Fordel lidt smør rundt på vaffeljernet og fordel vaffelmassen derefter. Prøv dig frem med varmen - vores vaffeljern varmer forskelligt! Jeg lod mine vafler bage i nogle minutter på fuld varme. Det gav de lækreste, sprøde vafler
  • Servér evt. med drysset flour melis, syltetøj, sirup, karamel eller en lækker kompot - du kan også servere dine sprøde vafler med flere af komponenterne.