Go Back

Hjemmelavet müsli med honning

Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 80. gr. honning
  • 50 gr. smør
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 1/2 dl. kokos
  • 1/2 dl. hampefrø (se link over opskriften)
  • 1 dl. mandler
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 dl. hasselnødder
  • 15 stk. tørrede dadler
  • Eller hvad du har liggende i køkkenskabene! Du kan også nøjes med at udvælge nogle af ingredienserne og spæde op, så målene passer.

Sådan gør du

  • Smelt honning og smør i en gryde på middel varme. Hak mandler og hasselnødder groft, og hæld de resterende ingredienser (undtagen dadler!) i gryden og vend godt rundt
  • Lad massen stå i 5 minutter og hygge sig på blusset, i mens du hakker dadlerne groft
  • Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir og fordel massen på bradepanden. Stil müslien i ovnen i 17-20 min til den bliver gylden - hold øje med den! Vores ovne varmer forskelligt!
  • Når müslien er blevet gylden, tages bradepanden ud og bagepapiret føres over på en bagerist, hvor müslien skal køle af. Når müslien er kølet helt af, knækker du den fra hinanden i grove stykker og tilføjer du de hakkede dadler
  • Hjemmelavet müsli opbevares i en lufttæt beholder og kan serveres ovenpå yoghurt, frugtgrød eller kompot, ovenpå bagte æbler eller som den er, med mælk og frugter på toppen.