Go Back

Brød med soltørrede tomater og timian

Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t 50 min
Keyword: Brød
Antal: 2 brød
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 50 gr. gær
  • 3 dl. lunken vand - hellere for koldt en for varmt!
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 400 gr. hvedemel
  • 100 gr. sigtet speltmel - andre grovere mel kan også bruges. F.eks. ølandshvedemel eller fuldkornsmel
  • 1 dl. frisk timian (gem lidt til pynt)
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 100 gr. soltørrede tomater i olie på glas
  • 1/2 tsk. fin salt
  • flagesalt til at drysse ovenpå brødet
  • Olie til smørrelse af brødet

Sådan gør du

  • Smuldr gæren ned i din røreskål og hæld derefter den lunkne vand i. Rør rundt til gæren er opløst, og tilsæt så sukker og olie
  • Bland melet sammen i en skål og tilføj det lidt efter lidt i røreskålen under jævn omrøring ved middel hastighed
  • Skær de soltørrede tomater i mindre stykker, hvis de er hele og hæld dem ned i dejen. Tilføj også solsikkekernerne og saltet, og lad dejen hygge sig i 10 min. under omrøring - Dejen skal være smidig og slippe siderne af skålen. Mærk dig frem, om der skal en smule mere mel til. Dejen skal ikke være for våd
  • Smør en skål med olie og lig dejen deri. Lad den hæve et lunt sted, under vita wrap i 1 time
  • Tænd ovnen på 230 graders over- og under varme
  • Hæld forsigtigt dejen ud på køkkenbordet. Du skal ikke bruge mel på bordpladen - olien fra skålen er nok. Del nænsomt dejen i to og form dem til to aflange brød. Læg brødene på en beklædt bradepande og pensl begge brød med olie. Lad dem efterhæve, til ovnen er klar.
  • Bag brødene i midten af ovnen, på 230 grader i 10 min
  • Skru derefter ned på 200 grader og bag brødene i yderligere 20 minutter. Bank under brødene for at sikre, at de er gennembagte. De skal lyde hule før de er færdige
  • Når brødene er færdigbagte, tages de ud af ovnen og lægges på en rist, så de kan køle inden servering. Lad dem køle i 20 minutter.
  • Servér dine brød med en klat kold smør. Det smager helt fantastisk!